Bergen–Spitsbergen, 14 dagen per ms Spitsbergen

Bergen–Spitsbergen


M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Bergen
Bergen

U vliegt op eigen gelegenheid naar Bergen. Afhankelijk van uw vluchttijd, heeft u nog de tijd om deze stad te verkennen. Verken het historische havengebied, ga met de Fløy-baan naar de top van de berg Fløyen of wandel door de smalle steegjes voor u aan boord gaat.


Værlandet
Værlandet

Værlandet is een kleine eilandengroep ten noorden van de Sognefjord. Het is de thuisbasis van een van de vele vissersgemeenschappen van Noorwegen. U krijgt hier de kans om een van de vele wandelingen te maken.


Geirangerfjord highlight
Geirangerfjord highlight

De Geirangerfjord geldt als één van de mooiste ter wereld. Beleef de adembenemende waterval 'De zeven zusters', maar ook de beroemde Jugendstil architectuur van de stad Ålesund. Ålesund kunt u zelfstandig of met een optionele excursie verkennen.


Trollstigen Highlight
Trollstigen Highlight

We zullen een volledige dag doorbrengen in Åndalsnes. Populaire attracties hier zijn de Trollstigen en de Vermafossen waterval.


Dag 5: Frøya eilanden
Dag 5: Frøya eilanden

De Frøya-eilanden liggen voor de kust van Trøndelag, ten Noorden van Trondheim. Op deze eilanden wonen zo'n 4.200 mensen. Het eiland is verbonden met het vaste land via de Frøya tunnel.


Dag 6: Værøy
Dag 6: Værøy

Værøy is een klein eiland in het westen van de Lofoten. Er wonen slecht zo'n 780 inwoners, van wie bijna de helft in de visindustrie werkt. Op dit eiland met rijke geschiedenis, kunt u een wandeling maken naar mooie uitzichten.


Reine
Reine

Op de Lofoten bereiken we als eerste het traditionele vissersdorp Reine, het juweeltje van de Lofoten. Dit iconische vissersdorpje inspireert kunstenaars al sinds 1880. Tientallen traditionele Noorse huisjes gebouwd op palen, net boven het wateroppervlak. Volgens velen het mooiste dorpje van Noorwegen.


Trollfjord
Trollfjord

In het hart van de Lofoten ligt het pittoreske stadje Svolvær. Een vissersdorpje waar nog steeds eeuwen oude maritieme tradities worden beoefend. U kunt hier geweldig rondwandelen in het havengebied, of een wandeling maken naar de nabijgelegen bergen. Na het passeren van het stadje Svolvær varen we noordelijk naar de mooie Trollfjord en de eilandengroep de Vesterålen. De Trollfjord heeft een lengte van 2 kilometer, een ingangsbreedte van 100 meter en een diepte van maximaal 62 meter. De fjord is alleen toegankelijk voor kleinere, wendbare schepen.


Sommarøy
Sommarøy

Sommarøy is een groep kleine eilanden met mooie witte zandstranden. Ook is er een levendig vissersdorp, met kleine winkeltjes waar handwerk wordt verkocht.


Alta highlight
Alta highlight

De geschiedenis in Alta gaat meer dan 5.200 jaar terug. Dit is gebaseerd op de rotstekeningen die op de UNESCO erfgoedlijst staan. We raden aan om naar de Komsafjellet te wandelen, van waar u een spectaculair uitzicht heeft over de stad en de fjord.


Noordkaap
Noordkaap

In de vroege ochtend varen we langs de beroemde Noordkaap. Je kunt kiezen om een busreis naar de Noordkaap te maken, of een wandeling over het pad van Hornvika.


Dag 12: op zee
Dag 12: op zee

Deze dag op zee bereiden we ons voor op het laatste deel van dit avontuur: Spitsbergen. Het expeditieteam staat klaar om vragen te beantwoorden, lezingen te geven, en staat op de uitkijk naar walvissen. Ook kunt u deze dag gebruiken op te relaxen met een boek, of op het dek.


Bjørnøya
Bjørnøya

Dit geïsoleerde eiland heeft misschien wel de grootste concentratie zeevogels op het noordelijk halfrond. Afhankelijk van de weersomstandigheden, gaan we hier aan land om een wandeling te maken op dit ruige eiland.


Longyearbyen
Longyearbyen

Door de Isfjorden varen we richting de haven van Longyearbyen. Helaas is deze mooie reis ten einde gekomen. Vanuit Longyearbyen vliegt u op eigen gelegenheid via Oslo terug naar Amsterdam.


LET OP: De route van Bergen-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Vertrek:

 23 april - 6 mei 2020 (SBNOR2001)


Bergen-Spitsbergen

Combineer een reis langs de Noorse fjordenkust met de wildernis van Spitsbergen, het grootste eiland in de Svalbard Archipel. U vaart via de Noorse kust richting Spitsbergen en bezoekt op weg vele bekende en onbekende kustplaatsjes.

Bergen-Spitsbergen - highlights 

Tijdens deze reis heeft u twee seizoenen in een, in het zuiden van Noorwegen is de lente in volle gang, terwijl het in het Noorden de winter net ten einde komt. Highlights uit deze reis zijn o.a. de Trollstigen, pittoreske Reine, de Noordkaap en als laatste Spitsbergen! 

Prijslijst Bergen–Spitsbergen, 14 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 23 april - 6 mei 2020 SBNOR2001
. van tot
2-persoons binnenhut I2D 4590 5962
2-persoons binnenhut K2D 4796 6237
2-persoons buitenhut AJ 5290 6895
2-persoons buitenhut J2D 5290 6895
2-persoons buitenhut J3 5290 6895
2-persoons buitenhut O2D 6072 7938
2-persoons buitenhut N 5949 7773
2-persoons buitenhut A 5619 7334
2-persoons superior buitenhut YA 5825 7608
2-persoons superior buitenhut QJ 5825 7608
2-persoons superior buitenhut P2D 6237 8157
2-persoons superior buitenhut U2D 6442 8432
2-persoons suite zonder balkon Q 7471 9803
2-persoons suite met balkon MG 8377 11011
2-persoons suite met balkon MX 12657 16718

Prijzen in €

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en drank tijdens de maaltijden aan boord (bier, wijn, frisdrank en mineraalwater). 

Snack in de vroege ochtend en in de middag.

A-la-carte restaurant voor suite gasten.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wellnessruimtes met aparte behandelkamers, infinity pool, fitnessruimte en atletiekbaan.

Thee en koffie aan boord.

Lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting die nodig is voor optionele en inbegrepen activiteiten.

Gratis wifi aan boord voor alle gasten. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden wordt gevaren met een beperkte verbinding. Streaming wordt niet ondersteund.

Fooien worden niet verwacht.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam–Bergen en Longyærbyen–Amsterdam of eventuele hotelovernachting in Bergen of Longyærbyen.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies aan land met een van de lokale partners van Hurtigruten.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van het weer en de plaatselijke ijs- en zeeomstandigheden.