Bergen–Spitsbergen, 14 dagen per ms Spitsbergen

Bergen–Spitsbergen


M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


vlieg Amsterdam - Bergen
vlieg Amsterdam - Bergen

U reist op eigen gelegenheid naar Bergen; van daaruit begint de expeditiereis. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten.


Bergen
Bergen

Afhankelijk van uw vluchttijd, heeft u nog de tijd om deze stad te verkennen. Verken het historische havengebied van Bergen, met aan de voorkant houten huizen die dateren uit 1300. Wandel door de steegjes of maak een tocht naar Mount Fløyen voordat u aan boord gaat van het schip, MS Spitsbergen.


Værlandet
Værlandet

Værlandet is een kleine eilandengroep ten noorden van Sognefjorden. Het is de thuisbasis van een van de vele vissersgemeenschappen van Noorwegen. Het is de thuisbasis van een van de vele vissersgemeenschappen van Noorwegen. U krijgt hier de kans om een van de vele wandelingen te maken. Misschien wilt u de 481 meter hoge Mount Alden beklimmen voor een prachtig uitzicht.


Geirangerfjord highlight
Geirangerfjord highlight

Geniet van het landschap van de prachtige Geirangerfjord terwijl we door dit UNESCO werelderfgoed varen. Onze middag wordt doorgebracht in Lovley Ålesund. Na een rampzalige brand in 1904 werd de stad herbouwd in Art Nouveau-stijl. Bezoek het Art Nouveau Centre of maak een wandeling over de berg Aksla (zeker de moeite waard voor de onvergetelijke panoramische uitzichten!).


Trollstigen Highlight
Trollstigen Highlight

We zullen een volledige dag doorbrengen in Åndalsnes. Populaire attracties hier zijn de Trollstigen en de Vermafossen waterval.


Frøya-eilanden
Frøya-eilanden

De Frøya-eilanden liggen voor de kust van Trøndelag, ten Noorden van Trondheim, en bieden plaats aan ongeveer 4.200 mensen die trots zijn op het fantastische buitenleven van hun eilanden en hun bloeiende kustcultuur. Het eiland is verbonden met het vaste land via de Frøya tunnel.


Værøy
Værøy

Værøy is een klein eiland in het westelijke deel van Lofoten met slechts 780 inwoners, van wie bijna de helft in de visindustrie. Maak een wandeling op dit zeer speciale eiland dat rijk is aan geschiedenis en mooie uitzichten.


Reine
Reine

Op de Lofoten bereiken we als eerste het traditionele vissersdorp Reine, het juweeltje van de Lofoten. De schoonheid van Reine inspireert kunstenaars al sinds de jaren 1880. Tientallen traditionele Noorse huisjes gebouwd op palen, net boven het wateroppervlak. Volgens velen het mooiste dorpje van Noorwegen. Rode en witte traditionele vissershuisjes - bekend als Rorbuer - staan op palen boven de rand van het water met op de achtergrond de granieten steile bergen.


Trollfjord
Trollfjord

In het hart van de Lofoten is het pittoreske stadje Svolvær een vissersdorpje waar nog steeds eeuwenoude zeetradities worden beoefend. Het is een geweldige plek om een ​​wandeling te maken in het havengebied om de vissersboten te bekijken, of misschien een wandeling te maken in de nabijgelegen bergen.


Sommarøy
Sommarøy

Sommarøy is een archipel van kleine eilanden met witte zandstranden en een levendig vissersdorp. Bekijk de kleine winkeltjes voor handwerk en let op de 'Kaillkråa' (de Herenhoek) waar mannen kunnen verblijven tijdens het winkelen.


Alta highlight
Alta highlight

De geschiedenis in Alta gaat meer dan 5.200 jaar terug. Dit is gebaseerd op de rotstekeningen die op de UNESCO erfgoedlijst staan. We raden een wandeling aan naar Komsafjellet - 212 meter boven zeeniveau - voor een spectaculair uitzicht over de stad en de fjord.


Noordkaap
Noordkaap

In de vroege ochtend varen we langs de beroemde Noordkaap. U kunt hier kiezen uit twee optionele activiteiten - een wandeling over het steile pad van Hornvika, of reizen met de bus van Skarsvåg naar de Kaap. Het schip gaat ondertussen verder naar Gjesvær, waar de deelnemers van de excursie weer instappen.


Barentszzee
Barentszzee

Deze dag op zee bereiden we ons voor op het laatste deel van dit avontuur: Spitsbergen. Het expeditieteam staat klaar om vragen te beantwoorden, lezingen te geven, en staat op de uitkijk naar walvissen. Ook kunt u deze dag gebruiken op te relaxen met een boek, of op het dek.


Bjørnøya
Bjørnøya

Dit geïsoleerde eiland heeft misschien wel de grootste concentratie zeevogels op het noordelijk halfrond. Afhankelijk van de weersomstandigheden, gaan we hier aan land om een wandeling te maken op dit ruige eiland.


Longyearbyen
Longyearbyen

Door de Isfjorden varen we richting de haven van de Noordpoolstad Longyearbyen. Helaas is aan deze mooie reis een einde gekomen. We brengen u naar het vliegveld voor uw vlucht naar Oslo.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vanuit Longyearbyen vliegt u via Oslo op eigen gelegenheid weer naar huis. We kunnen u uiteraard helpen met het regelen en boeken van vluchten naar huis.


LET OP: De route van Bergen-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Vertrek:

 23 april - 6 mei 2020 (SBNOR2001)


Bergen-Spitsbergen

Combineer een reis langs de Noorse fjordenkust met de wildernis van Spitsbergen, het grootste eiland in de Svalbard Archipel. U vaart via de Noorse kust richting Spitsbergen en bezoekt op weg vele bekende en onbekende kustplaatsjes.

Bergen-Spitsbergen - highlights 

Tijdens deze reis heeft u twee seizoenen in een, in het zuiden van Noorwegen is de lente in volle gang, terwijl het in het Noorden de winter net ten einde komt. Highlights uit deze reis zijn o.a. de Trollstigen, pittoreske Reine, de Noordkaap en als laatste Spitsbergen! 

Prijslijst Bergen–Spitsbergen, 14 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 23 april - 6 mei 2020 SBNOR2001
. van tot
2-persoons binnenhut I2D 4590 5962
2-persoons binnenhut K2D 4796 6237
2-persoons buitenhut AJ 5290 6895
2-persoons buitenhut J2D 5290 6895
2-persoons buitenhut J3 5290 6895
2-persoons buitenhut O2D 6072 7938
2-persoons buitenhut N 5949 7773
2-persoons buitenhut A 5619 7334
2-persoons superior buitenhut YA 5825 7608
2-persoons superior buitenhut QJ 5825 7608
2-persoons superior buitenhut P2D 6237 8157
2-persoons superior buitenhut U2D 6442 8432
2-persoons suite zonder balkon Q 7471 9803
2-persoons suite met balkon MG 8377 11011
2-persoons suite met balkon MX 12657 16718

Prijzen in €

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2020 op basis van een tweepersoons boeking.
• De vanaf-prijzen zijn de vroeg boek prijzen, hierin is is de 25% korting verrekend.
• Vraag ons naar de singleprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension en drank tijdens de maaltijden aan boord (bier, wijn, frisdrank en mineraalwater). 

Snack in de vroege ochtend en in de middag.

A-la-carte restaurant voor suite gasten.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wellnessruimtes met aparte behandelkamers, infinity pool, fitnessruimte en atletiekbaan.

Thee en koffie aan boord.

Lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting die nodig is voor optionele en inbegrepen activiteiten.

Gratis wifi aan boord voor alle gasten. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden wordt gevaren met een beperkte verbinding. Streaming wordt niet ondersteund.

Fooien worden niet verwacht.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam–Bergen en Longyærbyen–Amsterdam of eventuele hotelovernachting in Bergen of Longyærbyen.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies aan land met een van de lokale partners van Hurtigruten.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van het weer en de plaatselijke ijs- en zeeomstandigheden.