Bergensbaan Skadi: Flåmsbaan en Sognefjord

Routebeschrijving

1e dag

vlucht van Amsterdam naar Oslo Gardermoen, aansluitend per flybus naar Oslo centrum.

Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

De hoofdstad van Noorwegen heeft veel bezienswaardigheden. Gaat per boot van het centrum naar het museumeiland Bygdøy of maak een wandeling door het Frognerpark met bijzondere beelden van Gustav Vigeland. Op een zwoele zomeravond heerst er in Oslo een bijna zuidelijke sfeer. De terrassen draaien op volle toeren en de Akerbrygge langs de fjord, de moderne stadswijk met glasarchitectuur als filigraan, verandert in een lange promenade. 1 overnachting in het naast het station gelegen Opera Hotel.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

Per trein, de beroemde Bergensbana, van Oslo naar Myrdal, waar u overstapt op de spectaculaire Flåmsbana naar Flåm. 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Per boot door de smalle Aurlands- en Nærøyfjord naar Gudvangen waar de bus over de Stalheimspas naar Voss staat te wachten. Van Voss gaat het laatste traject van deze dag per trein naar Bergen. Hier kunt u genieten van een wandeling door Gamle Bergen, de levendige haven, de bijzondere vismarkt, Bryggen of een tocht per tandrad- of kabelbaan naar één van de zeven heuvels. 2 overnachtingen in het Clarion Admiral Hotel.


STAVANGER, THON HOTEL MARITIM
STAVANGER, THON HOTEL MARITIM

Per bus naar Stavanger. De Noorse oliemetropool Stavanger heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste vestigingsplaatsen voor de bevoorrading en technische inrichting van de olieplatformen op de Noordzee. De stad is door de oliehandel internationaal belangrijk geworden. Er heerst 's avonds een gezellige sfeer en er is altijd wat te beleven. De volgende dag maakt u een boottocht door de Lysefjord met de beroemde Preekstoel. 2 overnachtingen in het Thon Maritim Hotel.


Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

Vandaag per trein van Stavanger naar Oslo. De Sørrlandsbana verbindt in totaal 5 provincies met elkaar, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark en Akershus. 2 overnachtingen in het u reeds bekende Opera Hotel.


9e dag

Per flybus naar Oslo Gardermoen voor de terugvlucht naar Amsterdam.

11 daagse stedentour.
vertrek: dagelijks
Deze reis leidt u langs de steden Oslo, Bergen en Stavanger. U gaat per indrukwekkende Bergensbana over de Hardangervidda en per Flåmsbana naar Flåm en vervolgens per boot door het Sognefjord naar Bergen. De reis per boot langs de mooie kust van Hordaland naar Stavanger en een prachtige tocht door de Lysefjord mogen niet ontbreken in het programma. En tot slot per trein langs de zuidwestkust naar Kristiansand en langs de zuidoostkust terug naar Oslo.
De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

 

Prijslijst Bergensbaan Skadi: Flåmsbaan en Sognefjord (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
gehele jaar 1415

prijs per persoon 2016 in €

inclusief:

de hotels incl. ontbijt, de genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering en de genoemde transfers

exclusief:

De vliegreis, deze hebben wij buiten de prijs gehouden ivm de dagelijks wisselende tarieven.