Bergensbaan Skadi: Flåmsbaan en Sognefjord

Routebeschrijving

1e dag

vlucht van Amsterdam naar Oslo Gardermoen, aansluitend per flybus naar Oslo centrum.

Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

De hoofdstad van Noorwegen heeft veel bezienswaardigheden. Gaat per boot van het centrum naar het museumeiland Bygdøy of maak een wandeling door het Frognerpark met bijzondere beelden van Gustav Vigeland. Op een zwoele zomeravond heerst er in Oslo een bijna zuidelijke sfeer. De terrassen draaien op volle toeren en de Akerbrygge langs de fjord, de moderne stadswijk met glasarchitectuur als filigraan, verandert in een lange promenade. 1 overnachting in het naast het station gelegen Opera Hotel.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

Per trein, de beroemde Bergensbana, van Oslo naar Myrdal, waar u overstapt op de spectaculaire Flåmsbana naar Flåm. 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Per boot door de smalle Aurlands- en Nærøyfjord naar Gudvangen waar de bus over de Stalheimspas naar Voss staat te wachten. Van Voss gaat het laatste traject van deze dag per trein naar Bergen. Hier kunt u genieten van een wandeling door Gamle Bergen, de levendige haven, de bijzondere vismarkt, Bryggen of een tocht per tandrad- of kabelbaan naar één van de zeven heuvels. 2 overnachtingen in het Clarion Admiral Hotel.


Stavanger, Scandic Stavanger City
Stavanger, Scandic Stavanger City

Per bus naar Stavanger. De Noorse oliemetropool Stavanger heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste vestigingsplaatsen voor de bevoorrading en technische inrichting van de olieplatformen op de Noordzee. De stad is door de oliehandel internationaal belangrijk geworden. Er heerst 's avonds een gezellige sfeer en er is altijd wat te beleven. De volgende dag maakt u een boottocht door de Lysefjord met de beroemde Preekstoel. 2 overnachtingen in het Scandic Stavanger City.


Kristiansand, Norge Hotel
Kristiansand, Norge Hotel

Per trein naar Kristiansand. Kristiansand is de op vier na grootste stad van Noorwegen. Een dynamische stad met een druk, maar gezellig centrum. De stad is gesticht door en genoemd naar Koning Christian IV, die hier een mogelijkheid zag om zijn rijk goed te kunnen verdedigen. Sinds het begin van de bouw in 1641 kent de stad de ruime vierkante indeling die alle bouwprojecten van Christiaan kenmerkte. Door de rechte straten doet de stad nu, meer dan 300 jaar later, modern aan. 2 overnachtingen in het Norge Hotel.


Oslo, Thon Hotel Opera
Oslo, Thon Hotel Opera

Vandaag per trein van Kristiansand naar Oslo. De Sørrlandsbana verbindt in totaal 5 provincies met elkaar, Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark en Akershus. 2 overnachtingen in het u reeds bekende Opera Hotel.


11e dag

Per flybus naar Oslo Gardermoen voor de terugvlucht naar Amsterdam.

11 daagse stedentour.

Vertrek: dagelijks

Deze reis leidt u langs de steden Oslo, Bergen en Stavanger. U gaat per indrukwekkende Bergensbana over de Hardangervidda en per Flåmsbana naar Flåm en vervolgens per boot door het Sognefjord naar Bergen. De reis per boot langs de mooie kust van Hordaland naar Stavanger en een prachtige tocht door de Lysefjord mogen niet ontbreken in het programma. En tot slot per trein langs de zuidwestkust naar Kristiansand en langs de zuidoostkust terug naar Oslo.
De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

 

Prijslijst Bergensbaan Skadi: Flåmsbaan en Sognefjord (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
Gehele jaar 1575

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering

Genoemde transfers