Bjorkliden, Kåppas Cabin Village *

Bekijk foto's

Op zo’n 10 km van Abisko Nationaal Park, 250 km ten noorden van de Poolcirkel ligt het Kåppas Cabin Village. Hier kunt u tot aan de voordeur skiën en genieten van het uitzicht op het dal Lapporten.

Accommodatie
De verwarmde huisjes hebben een zithoek met een bank en een flatscreentelevisie. Sommige huisjes hebben een eigen sauna en patio. De volledig uitgeruste keuken heeft een vaatwasser. De huisjes variëren in inrichting maar de vierpersoonshuisjes hebben een slaapkamer met een tweepersoonsbed (of 2 enkele bedden) en een slaapkamer met stapelbed. Verder biedt Kåppas Cabin Village een sauna, sportschool, speelkamer voor de kinderen en een restaurant met uitzicht op de Lappenpoort.

Omgeving
De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten. Kåppas Cabin Village biedt verschillende excursies aan zoals sneeuwscootertochten, sneeuwschoenwandelen, hondensledetocht, ijsklimmen, crosscountryskiing en excursies naar het Noorderlicht. Deze meeste excursies zullen allemaal plaatsvinden in het Abisko National Park. Naast al deze voorzieningen is er gratis skiopslag beschikbaar. Bovendien kunt u ter plekke skipassen kopen. 

Op 1,5 km afstand van Kåppas Cabin Village bevindt zich het treinstation Björkliden. De afstand naar Abisko Nationaal Park bedraagt 4 km. Het Abisko Nationaal Park behoort tot de gemeente Kiruna in het landschap Lapland. Het beslaat 7700 hectare en is in 1909 opgericht. Het is gelegen aan de zuidelijke oever van het meer Torneträsk.