Bjørnøya

Bjørnøya

De Noren rekenen Bjørnøya officieel tot Spitsbergen. Het ligt ver verwijderd van de archipel, bijna 250 km ten zuiden van de Sørkapp, de zuidelijkste punt van Vestspitsbergen, op 74°NB. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 178 km², net iets groter dan het grondgebied van de gemeente Amsterdam, een lengte van circa 20 km en een breedte van 15 km. In het noorden bevindt zich een groot plateau dat ruim 30 m boven de zeespiegel ligt. Het is daarom niet gemakkelijk om aan wal te geraken. Naar het zuiden toe wordt het bergachtig. De hoogste punt is de Miseryfjellet, 536 m. De kust in het zuiden is zeer steil, de kliffen rijzen tot zo'n 400 m uit zee omhoog. 

Noorwegen en Spitsbergen reis, 12 dagen per ms Spitsbergen

Deze reis zal gemaakt worden met het ms Spitsbergen. Tijdens deze unieke 12-daagse reis krijgt u de kans om zowel de prachtige, gevarieerde Noorse kust als het magische Spitsbergen te bezoeken. De reis begint in de stad Bergen. U kunt genieten van een omgeving met bossen, meren en heuvels. U vliegt de Noordelijke IJszee over, op weg naar de volgende bestemming van deze fantastische reis: Spitsbergen! Daarna vaart u terug naar Noorwegen, waar u eerst naar de Noordkaap gaat en daarna ongerept natuurschoon kunt bewonderen op eiland Sommarøy.Bergen–Spitsbergen, 14 dagen per ms Spitsbergen

Combineer een reis langs de Noorse fjordenkust met de wildernis van Spitsbergen, het grootste eiland in de Svalbard Archipel.