Bjørnøya

Bjørnøya

De Noren rekenen Bjørnøya officieel tot Spitsbergen. Het ligt ver verwijderd van de archipel, bijna 250 km ten zuiden van de Sørkapp, de zuidelijkste punt van Vestspitsbergen, op 74°NB. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 178 km², net iets groter dan het grondgebied van de gemeente Amsterdam, een lengte van circa 20 km en een breedte van 15 km. In het noorden bevindt zich een groot plateau dat ruim 30 m boven de zeespiegel ligt. Het is daarom niet gemakkelijk om aan wal te geraken. Naar het zuiden toe wordt het bergachtig. De hoogste punt is de Miseryfjellet, 536 m. De kust in het zuiden is zeer steil, de kliffen rijzen tot zo'n 400 m uit zee omhoog. 

IJsbeer spotten, Spitsbergen rond 17 dagen per ms Ortelius

Spectaculaire 17-daagse ijsbeer spotten reis rondom Spitsbergen per ms Ortelius. Een zeer grote kans op het zien van een ijsbeer, zeehonden, walrussen en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden.Spitsbergen Kvitøya, 12 dagen per ms Ortelius

Deze 12-daagse expeditiereis brengt u naar Spitsbergen, inclusief Kvitøya. Het ms Ortelius vaart rondom Spitsbergen, zodat u de verschillende eilanden en gebieden kunt verkennen. Onderweg heeft u een zeer grote kans op het zien van ijsberen, zeehonden, walrussen en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden.