Bømlo, Aasheim Rorbuer

Verblijf op eilandarchipel Bømlo

Bekijk foto's

Aasheim Rorbuer ligt van de weg af en meteen aan het fjord. De ideale plek om van een fantastische zonsondergang te genieten! Er is geen receptie aanwezig maar de eigenaren zijn telefonisch altijd te bereiken en op de dag van aankomst hangt de sleutel gewoon in de deur.

Accommodatie

De 4 traditionele vissershuisjes van Aasheim Rorbuer zijn geschakeld en delen een ruim terras en haventje. Elk huisje (geschikt voor 4-6 personen) beschikt over een woonkamer met sofabank, televisie, een badkamer, een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Er is ook een loft met 2 enkele bedden. Daarnaast is er ook een volledig uitgeruste keuken met koelkast met vriesvak, waterkoker, koffiezetapparaat en vaatwasser. Er is WiFi aanwezig. In het servicegebouw staan wasmachines en drogers waar u gebruik van kunt maken. Daarnaast staan hier ook grote vrieskisten waar u uw vers gevangen vis kunt opslaan.

Omgeving

De traditionele vissershuisjes van Aasheim Rorbuer liggen op 7 kilometer van het centrum van Bømlo en hebben uitzicht over het Innværfjord. In de omgeving is veel te doen, denk bijvoorbeeld aan vissen, zwemmen, wandelen, fietsen, duiken en windsurfen. Het is mogelijk om boten te huren.

Over Bømlo

Eilandarchipel Bømlo vormt de meest westelijke eilandengroep van Sunnhordland en bestaat uit honderden rotsachtige eilandjes. Met zijn mooie rotsen, baaien en historische handelsposten is het een van de interessantste eilanden tussen Haugesund en Bergen. Het noordelijke deel van Bømlo is het mooiste deel van het eiland. Vanaf Svortland voert een prachtige weg over een vijftal eilanden, door bruggen met elkaar verbonden, naar de meest noordelijke punt van de eilandengroep, Brandasund. Onderweg is vanaf die hoge bruggen telkens een prachtig uitzicht op zee, zowel aan de oceaankant als op het eilandenlabyrint tussen Bømlo en Fitjar (Stord). Vlak voor Brandasund kunt u een natuurpad volgen naar de hoogste heuveltop (Såto) van Gisøya voor een uitzicht op de eilanden in het oosten en de vuurtoren op de noordpunt van het eiland. Een andere mooie wandeling voert naar de hoogste berg van het eiland, de Siggjo. Slechts 473 meter hoog, maar met een schitterend uitzicht over de omringende eilanden en zeearmen.