Boot Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht

Boot Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de dag dat deze unieke zeilreis begint, zult u aankomen in Longyearbyen. Deze voormalige mijnstad ligt op Spitsbergen en u kunt deze stad nog een bezoek brengen voor u aan boord gaat van het schip. Tijdens dit eventuele bezoek aan Longyearbyen is langsgaan bij het Svalbard Museum zeker een aanrader. Hier vindt u een interessante collectie over de poolgebieden.


Alkhornet, Spitsbergen Svalbard
Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

Op de tweede dag maken we direct een landing bij de resten van een 17e-eeuw Engels walvisvaardersstation. Ook staat hier een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren. Vanuit hier lopen we naar de Alkhornet, een grote klif waar tienduizenden zeevogels leven. Onder de kliffen leven poolvossen, die afwachten tot er iets te eten van de klif valt. Naast de poolvossen is dit ook het leefgebied van rendieren, die grazen op de weelderig begroeide toendra.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We varen richting het noorden om tijd door te brengen in en rondom de Kongsfjorden en de Krossfjorden. We verwachten dat het winterse landschap nog steeds de overhand heeft in de omgeving, met spectaculaire met sneeuw bedekte pieken. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om te gaan hiken in dit geweldige winterse landschap. Misschien kunnen we een aantal historisch interessante plaatsen bezoeken, zoals Ny London, met de overblijfselen van de mijnbouw in de vroege 20e eeuw of Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. Hier vinden we onderzoeksstations van over de hele wereld. In de Krossfjorden kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht over gletsjers en bergen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Terug richting het zuiden, tussen de westkust van Spitsbergen en Prins Karls Forland, kunnen we walrussen tegenkomen bij Poolepynten. Ook is het uitzicht hier fantastisch bij St Johnsfjorden bij Gaffelbreen. Het aantal ringelrobben en baardrobben kan in deze periode heel groot zijn.


Isfjorden
Isfjorden

We varen de Isfjorden weer binnen en proberen Ymerbukta te bereiken. Bohemanflya is een uitgestrekt toendragebied met een eigen vogelwereld en spectaculaire geologische formaties langs de kust. Verder noordoost, bij Ekmanfjorden en de berg van Kolosseum proberen we een wandeling te maken. Typisch voor dit gebied is het grote aantal gletsjers die in of bij de zee ophouden. In Gipsvika, diep in de Isfjorden, willen we aan land gaan bij de majestueuze cliff of Templet. Het is een indrukwekkende omgeving met spectaculaire bergen die 290miljoen jaar geleden zijn ontstaan.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Na het ontschepen kunt u nog genieten van een ontbijt. Daarna staat het vertrek per lijnvlucht naar Oslo gepland. Van hieruit kunt u op eigen gelegenheid verder naar huis reizen.


LET OP: De route van de Boot Spitsbergen reis zoals die hierboven wordt beschreven, is een indicatie. Het werkelijke programma kan hiervan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 16 september - 23 september 2018 (NOO25)

 30 september - 7 november 2018 (NOO27)

 15 mei - 22 mei 2019 (NOO19)

Boot Spitsbergen - Reis informatie

Deze 8-daagse reis Boot Spitsbergen brengt u naar centraal Spitsbergen. We varen hier langs het pakijs, waar de kans groot is dat we er ijsberen kunnen spotten. In het westen van Spitsbergen zeilt de Noorderlicht door de prachtige fjorden, waar ook regelmatig ringelrobben en baardrobben gezien worden. Zij hebben hier hun thuisbasis op de spectaculaire gletsjers. Het uitzicht vanaf het schip op de kust geeft een goed beeld van de verrassend rijke flora en fauna in Spitsbergen. 

Deze zeilexpeditie naar naar Noord Spitsbergen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond de west- en noordzijde van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Boot Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw boot Spitsbergen reis, heeft u ongeveer 2 uur de tijd om de stad nog even een bezoekje te brengen.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er tijdens deze boot Spitsbergen reis geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Boot Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon NOO19 | 15 - 22 mei 2019
2-persoons binnenhut 2500

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.