Boot Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht

Boot Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht


Zeilschip Noorderlicht
Zeilschip Noorderlicht

20 passagiers
10 twee-persoons hutten

Lengte 46.0m
Breedte 6.5m


Longyearbyen
Longyearbyen

Aankomst in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen. In de avond vertrekken we naar de baai Trygghamna, waar we ankeren voor de nacht. Trygghamna heette oorspronkelijk 'Behouden Haven' en werd in de 17e-eeuws frequent door walvisvaarders gebruikt om de olie, ook wel traan genoemd, uit het spek van de Groenlandse walvis te koken.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

We landen dicht bij de resten van een 17e-eeuws Engels walvisvaarders station en een 18e-eeuws jachtstation van Pomoren, Russische trappers. Hiervandaan lopen we naar de Alkhornet, een grote klif met tienduizenden zeevogels. Onderaan de kliffen is een hol van poolvossen en rendieren begrazen er de weelderig begroeide toendra. Hierna varen we naar het zuiden, waarna we echt bij de Bellsund aankomen. Dit is een fjord-systeem dat bestaat uit twee grote vertakkingen (Van Mijenfjord en Van Keulenfjord) en een kleinere baai (Recherchefjord). De Recherchefjord is één van de plekken op Spitsbergen met de hoogste concentratie aan historische bezienswaardigheden, een herinnering aan de 17e-eeuwse walvisvaarders. De omgeving is hier ook fascinerend en er zijn verbazingwekkende landschappen gevormd, zoals het lange smalle eiland Akseløya, dat de Van Mijenfjord bijna volledig blokkeert. Gletsjer Fridtjofbreen wordt omringd door schilderachtige bergen. In dit gebied zien we vaak ijsberen en beluga’s.


Barentszburg
Barentszburg

We varen verder de Isfjord in. Tijdens de nachten onder de open hemel kunnen we temperaturen tot wel -10ºC ervaren. Nieuw zee-ijs zal zich hierdoor afzetten aan de koppen van de fjorden. We bezoeken Barentszburg (de enige bewoonde Russische nederzetting op Spitsbergen) of Pyramiden (een verlaten mijnwerkersdorp dat nu een spookstadje is). In deze omgeving bevindt zich ook één van de meest indrukwekkende gletsjers van Spitsbergen: de Nordenskiöldbreen. Hier kunnen we een mooie wandeling maken.


Isfjorden
Isfjorden

We varen terug naar Longyearbyen, waar we in de avond aankomen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Na het ontbijt ontschepen en vertrek per lijnvlucht vanuit Longyearbyen naar Oslo.


LET OP: De route van de Boot Spitsbergen reis zoals die hierboven wordt beschreven, is een indicatie. Het werkelijke programma kan hiervan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 16 september - 23 september 2018 (NOO25)

 13 september - 30 september 2018 (NOO26)

 30 september - 7 november 2018 (NOO27)

Boot Spitsbergen - Reis informatie

Deze 8-daagse reis Boot Spitsbergen brengt u naar centraal Spitsbergen. We varen hier langs het pakijs, waar de kans groot is dat we er ijsberen kunnen spotten. In het westen van Spitsbergen zeilt de Noorderlicht door de prachtige fjorden, waar ook regelmatig ringelrobben en baardrobben gezien worden. Zij hebben hier hun thuisbasis op de spectaculaire gletsjers. Het uitzicht vanaf het schip op de kust geeft een goed beeld van de verrassend rijke flora en fauna in Spitsbergen. 

Deze zeilexpeditie naar naar Noord Spitsbergen zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen rond de west- en noordzijde van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen.

Boot Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw boot Spitsbergen reis, heeft u ongeveer 2 uur de tijd om de stad nog even een bezoekje te brengen.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er tijdens deze boot Spitsbergen reis geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Boot Spitsbergen, 8 dagen per Zeilschip Noorderlicht (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 16/9 - 23/9 2018 (NOO25) Prijs per persoon 23/9 - 30/9 2018 (NOO26) Prijs per persoon 30/9 - 7/10 2018 (NOO27)
Twin Shared Inside 2400 2400 2400

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.