Bootreis Antarctica met helikoptervlucht, 14 dagen per Kapitan Khlebnikov

Reisbeschrijving Bootreis Antarctica met helikoptervlucht

Vertrek vanuit Ushuaia: 30 oktober 2018

Aankomst in Ushuaia: 12 november 2018

M/S Kapitan Khlebnikov
M/S Kapitan Khlebnikov

110 passagiers
51 hutten

Lengte 122,5m
Bouwjaar 2009
Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Amsterdam naar Ushuaia. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint in Ushuaia, een kleine levendige stad in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Deze Argentijnse stad is het ideale vertrekpunt om het zuidelijke deel van Patagonië te verkennen, terwijl u zich voorbereidt op het avontuur dat eraan komt. Verken de bergen in de omgeving of geniet van verse chocolademelk in een gezellig café in het centrum.


vlieg Buenos Aires-Amsterdam
vlieg Buenos Aires-Amsterdam

Laat in de middag wordt u, samen met uw medereizigers van het hotel naar het schip gebracht. De iconische ijsbreker Kapitan Khlebnikov zal direct te herkennen zijn aan zijn onderscheidende vorm en omvang.

Als eerst zal het schip door het Beagle Kanaal varen, dat overgaat in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. Varend door het kanaal wordt u getrakteerd op veel goede fotomomenten. De zeevogels zweven in de lucht en in het water kunt u zeehonden en zeeleeuwen spotten.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Het oversteken van de Drake Passage is net zo goed onderdeel van de Antarctische ervaring als pinguins en zeehonden. Met ideale weersomstandigheden is de oversteek rustig, maar u kunt voor de zekerheid maar beter voorbereid zijn op een ruige oversteek.

In deze twee dagen krijgt u alvast een voorproefje, dankzij de voorbereidingen op de eerste landing bij de keizerspinguinkolonie bij Snow Hill. Er zijn allerlei activiteiten aan boord die u bezig zullen houden, inclusief presentaties van het expeditieteam. U zult dingen leren over de geschiedenis van de walvisjacht op Antarctica en over het gedrag, de leefomgeving en de biologie van de keizerspinguin.

Daarnaast kunt u ook tijd doorbrengen op het dek, om met een verrekijker en camera in de hand, uit te kijken naar albatrossen, stormvogels, walvissen en dolfijnen. Ook kunt u de eerste ijsberg tegenkomen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het schip nadert Snow Hill Island. Houd wel in gedachten dat elke expeditiereis anders is, vooral als u door de Weddelzee vaart. De landingsplaatsen en het aantal ontmoetingen met wilde dieren zijn altijd afhankelijk van het weer en van de ijsomstandigheden. Daarnaast spelen ook de natuurlijke patronen van de wilde dieren hierin een rol. Precies het onvoorspelbare van deze elementen maakt het reizen in expeditiestijl juist zo opwindend en avontuurlijk.

Toch hebben de expedities ook overeenkomsten: landingen, wilde dieren, helikoptervluchten en uiteraard gigantische hoeveelheden ijs! Grote, platte ijsbergen, die zijn afgebroken van de ijsplaat, zullen aantonen dat u Antarctica heeft bereikt.

De keizerspinguinkolonie bevindt zich op het zee-ijs, op een afstandje van Snow Hill Island. De kapitein zal het schip daarom stilleggen op een plek vanaf waar de pinguins per helikopter goed te bereiken zijn. De helikopters zullen zo dicht mogelijk bij de pinguinkolonie landen, maar altijd op minimaal 1,4km afstand, om de dieren te beschermen. Houd de inhoud van uw rugzak beperkt, omdat u de spullen zelf moet dragen tijdens de wandeling van de helikopter naar de pinguins, en terug. Neem in ieder geval wel uw camera mee!

In het expeditieteam, dat meegaat naar de pinguins, is altijd een professionele fotograaf aanwezig. Hij of zij geeft workshops aan boord en zal u bij de pinguinkolonie helpen om het maximale uit uw camera te halen. Het maakt daarbij niet uit of u een beginner bent of al veel ervaring heeft met fotograferen.

Hoewel we nooit kunnen voorspellen hoe vaak we de kolonie kunnen bezoeken zolang we in de buurt zijn, kunnen we u wel garanderen dat de expeditieleider optimaal gebruik zal maken van goede weers- en vliegomstandigheden. De intentie is om zo veel mogelijk tijd door te brengen in het gebied, om u voldoende kansen te geven om de keizerspinguin in zijn natuurlijke omgeving te observeren.

We bezoeken het gebied vroeg in het broedseizoen, waardoor de pinguinkuikens nog heel jong zijn. U kunt er misschien zelfs een aantal zien schuilen op de voeten van hun ouders of u ziet een hele groep jonge pinguins bij elkaar. Als u geluk heeft kunt u genieten van een indrukwekkend ritueel, waarbij een grote groep volwassen pinguins in een rij achter elkaar aan loopt of glijdt van de zee naar de kolonie om de kuikens te voeren. Daarna gaan ze terug naar de zee om meer voedsel te zoeken. Luister goed naar de roep van een volwassen pinguin die terugkeert naar de kolonie. De roep wordt direct herkend door het kuiken, die terug zal fluiten.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Een dag op zee kan net zo druk zijn als een dag aan land. U kunt foto's en verhalen uitwisselen met uw medereizigers in de lounge, relaxen in de bibliotheek of dynamische presentaties van het expeditieteam bijwonen. De onderwerpen kunnen variëren van het historie van expeditiereizen tot walvissen in de Zuidelijke Atlantische Oceaan.

Als u ervoor kiest om uw tijd buiten aan dek door te brengen, houd dan uw ogen open voor de grote zeevogels, die de zeelieden al gezelschap houden sinds Magellaan. Op de 12e en 13e dag van deze reis zal u in staat zijn om de albatrossen en stormvogels al aan hun vleugels te herkennen.

Als we op de terugweg naar Ushuaia het Beagle Kanaal weer binnenvaren zal een klein vaartuig ons tegemoetkomen. Een lokale stuurman zal aan boord komen van ons schip, om te helpen het schip veilig door de laatste wateren te navigeren.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na het ontbijt zit de georganiseerde reis erop. U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen, maar u kunt ook direct uw reis naar huis vervolgen. In beide gevallen helpen we u graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Ushuaia naar Amsterdam. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Bootreis Antarctica met helikoptervlucht, 14 dagen per Kapitan Khlebnikov


Aanbod van activiteiten

 Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Bootreis Antarctica met helikoptervlucht, 14 dagen per Kapitan Khlebnikov (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs 14-daagse reis | 30 oktober 2018 Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting
3-persoonshut $19.995
2-persoonshut $29.995
2-persoons suite $32.995
2-persoons corner suite $34.995

! Let op, de prijzen zijn in Amerikaanse dollars

14-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner en snacks aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Koffie, thee, chocolademelk, frisdranken, huiswijn, bier en andere alcoholische dranken aan boord.

Alle landingen uit het dagprogramma (zover de omstandigheden dit toelaten, veiligheid staat altijd voorop).

Begeleiding door ervaren expeditieteam, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Reddingsvest en speciale pakken waarmee u in het water kunt drijven.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Fooi voor bemanning en personeel aan boord.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.


14-daagse reis exclusief:

! Vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Belastingen die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Maaltijden aan wal (tenzij ze in het dagprogramma benoemd zijn).

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte (sterk aanbevolen).

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie aan boord.