Bootreis Spitsbergen

Bootreis Spitsbergen, 10 dagen per ms Fram

Motorschip Spitsbergen Kongsfjorden Ny-Ålesund Longyearbyen
  • Motorschip
  • Spitsbergen
  • Kongsfjorden
  • Ny-Ålesund
  • Longyearbyen

De reisbeschrijving


Deze 10-daagse Bootreis Spitsbergen reis per motorschip Fram biedt een mooie kennismaking met de indrukwekkende landschap van Spitsbergen. Na een vlucht vanuit Oslo begint uw expeditiereis in Longyearbyen, de stad op de top van de wereld. Proef hoe het voelt om zo ver in het noorden van de wereld te leven terwijl u de bewoners van deze unieke nederzetting ontmoet. Van hieruit doorkruisen we het adembenemende terrein van het Noordwest Spitsbergen Nationaal Park. Verken pittoreske fjorden, steile bergen en prachtige eilanden voor de kust terwijl u het landschap afspeurt naar wilde dieren.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Bootreis Spitsbergen wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Afbeelding van Bootreis Spitsbergen(1)

Dag tot dag beschrijving


  • Expeditiereis met het Motorschip Fram

    • Nachten

      9

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Motorschip Ocean Adventurer

    In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgele ...

    In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgelegen hoeken van de wereld. Het schip is oorspronkelijk in Joegoslavië gebouwd in 1976 en heeft meerdere renovaties ondergaan. Het vernieuwde schip heeft een eigentijdse look. Er zijn 6 nieuwe tweepersoonshutten en 3 suites bijgekomen. Alle hutten zijn in 2017 voorzien van nieuwe meubels en nieuwe badkamers. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lounge, het restaurant en de bar zijn ook vernieuwd. Het schip heeft twee nieuwe Rolls Royce motoren gekregen, waardoor het schip een aanzienlijk mindere 'carbon footprint' achterlaat.

    Technische gegevens
    Lengte: 101,1 meter
    Diepgang: 4,5 meter
    Breedte: 16,2 meter
    Capaciteit: 128 passagiers
    Motoren: Diesel "twin engines" - 5400 pk
    IJsklasse: 1A
    Bouwjaar: 1976
    Snelheid: 12 knopen
    Hutten: 65
    Zodiacs: +/- 8

    De hutten aan boord
    3-persoons hut
    Aantal: 6
    2-persoons hut, lower deck
    Aantal: 13
    2-persoons hut patrijspoort
    Aantal: 6
    2-persoons hut raam
    Aantal: 18
    Superior hut
    Aantal: 10
    Deluxe hut
    Aantal: 6
    Suite
    Aantal: 3
    Owners Suite
    Aantal: 3
    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Aankomst in Oslo

    Uw reis begint met een vlucht vanuit Oslo, de Noorse stad aan de fjord, omgeven door beboste heuvels en meren. Als u deze groene stad verkent, ontdekt u haar bloeiende kunstscène, moderne schoonheid en culinaire hoogstandjes.

    Oslo

    De stad Oslo wordt ook wel 'de stad in het groen' genoemd. Daarvan getuigen de omringende heuvels en bossen en natuurlijk ook de weidse Oslofjord met zijn talloze eilanden. De natuur is altijd dichtbi ...

    De stad Oslo wordt ook wel 'de stad in het groen' genoemd. Daarvan getuigen de omringende heuvels en bossen en natuurlijk ook de weidse Oslofjord met zijn talloze eilanden. De natuur is altijd dichtbij in Oslo. Het klimaat van de stad is trouwens opvallend: over het algemeen is het er droog en zonnig. In de Middeleeuwen heette de stad 'Ásló'. Later veranderde de naam in 'Christiania' (van 1624 tot 1878) en daarna in 'Kristiania' (van 1878 tot 1924). Vanaf 1924 heet de stad definitief Oslo. 
    Vertoon meer
  • In Longyearbyen

    Na een overnachting in het hotel kunt u de kleurrijke grensstad Longyearbyen op eigen gelegenheid verkennen voor u in de namiddag aan boord gaat van het schip. Longyearbyen is een klein stadje op het eiland Spitsbergen, waar de 2.000 inwoners in de minderheid zijn door sneeuwscooters. Wandel tijdens uw verblijf naar de kerk op een paar minuten afstand. Misschien komt u de rendieren van Spitsbergen tegen, die vaak in de stad rondlopen.

    Eenmaal aan boord van het schip, krijgt u uw gratis expeditiejas, en kunt u uitrusten in uw hut.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Fjorden en geschiedenis

    We varen in een gebied waar geen internet is en nauwelijks bereik. Noordwest Spitsbergen Nationaal Park vertegenwoordigt de Arctische schoonheid in al haar ruige, ongerepte glorie. Dit is een wildernis van steile bergen, grimmige gletsjers en mooie eilanden voor de kust. Het is ook één van die zeldzame plekken op de wereld waar natuurlijke schoonheid en fascinerende geschiedenis samengaan.

    Het weer en de toestand van de zee zullen bepalen welke gebieden we zullen proberen te bezoeken. Mogelijke landingsplaatsen zijn: Kongsfjorden, Ny-Ålesund en de noordwestelijke hoek van Spitsbergen dat erg geliefd is bij vogelspotters.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer

    Kongsfjorden

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanweg ...

    De Kongsfjorden is een toeristische trekpleister. De 22 km lange fjord is over het algemeen gemakkelijk toegankelijk. De Nederlanders noemden de fjord aanvankelijk in de 17e eeuw Engelse Baay vanwege de Britse bedrijvigheid hier. Landschappelijk is het één van de mooiste plekken van de archipel. De gletsjer Kongsbreen grenst op magnifieke wijze aan zee. 

    Vertoon meer

    Ny Ålesund

    Het onderzoeksdorp Ny Ålesund ligt op de zuidoever van de Kongsfjorden in een prachtige omgeving met mooie vergezichten. In dit wetenschappelijk dorp, de meest noordelijke bewoonde nederzetting in Sp ...

    Het onderzoeksdorp Ny Ålesund ligt op de zuidoever van de Kongsfjorden in een prachtige omgeving met mooie vergezichten. In dit wetenschappelijk dorp, de meest noordelijke bewoonde nederzetting in Spitsbergen en wellicht in de wereld op 79°NB, huist een smeltkroes aan wetenschappers van allerlei nationaliteiten. In deze nederzetting verdienen een heleboel voorwerpen en activiteiten het predikaat ‘meest noordelijk ter wereld'.
    Vertoon meer
  • Expeditiedagen

    Oost-Svalbard heeft de grootste populatie ijsberen van de archipel. We hebben goede hoop dat u tijdens de komende drie dagen in deze regio de ongrijpbare 'Koning van het Noordpoolgebied' zult zien. Oftewel de ijsbeer.

    In dit deel van Spitsbergen is de Noordelijke IJszee vol drijfijs, en het bevroren zeegezicht verandert voortdurend. De kapitein en het expeditieteam zullen bepalen welk deel van deze Arctische wildernis we zullen verkennen door middel van landingen, wandelingen en optionele kajak mogelijkheden. Mogelijke landingsplaatsen zijn: Hinlopen Straat, Freemansundet, Edgeøya of Barentsøya en Kapp Lee.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer

    Hinlopenstraat / stretet

    De Hinlopenstraat is de lange zeestraat tussen Spitsbergen en Nordaustlandet. Deze zeestraat is circa 160 km lang en op zijn smalst ongeveer 10 km breed. Vermoedelijk is de naam ontleend aan een ...

    De Hinlopenstraat is de lange zeestraat tussen Spitsbergen en Nordaustlandet. Deze zeestraat is circa 160 km lang en op zijn smalst ongeveer 10 km breed. Vermoedelijk is de naam ontleend aan een directeur van de Noordsche Compagnie, Thijmen Jacobsz Hinlopen. De Nederlanders noemden Hinlopenstretet ook wel Way Gat. Dat is niet vreemd, want het er kan er flink waaien. In juni en juli kan het drijf- en pakijs in deze zee-engte een obstakel zijn voor schepen. In augustus lukt de doorvaart vaak beter, maar geen enkele schipper geeft hiervoor een garantie af.

    Vertoon meer

    Edgeøya

    Edgeøya is het derde grootste eiland van de archipel. Het eiland kreeg uiteindelijk de naam van de Britse koopman en walvisvaarder Thomas Edge, die in 1624 overleed. Hij ontdekte volgens de Britten h ...

    Edgeøya is het derde grootste eiland van de archipel. Het eiland kreeg uiteindelijk de naam van de Britse koopman en walvisvaarder Thomas Edge, die in 1624 overleed. Hij ontdekte volgens de Britten het eiland. Hessel Gerrits, de Amsterdamse aardrijkskundige, moest zich tevreden stellen met een vermelding door de bekende cartograaf Plancius in 1612: Gerrits Eyland. 

    De oostzijde van het eiland is bedekt met een stevige ijskap (Edgeøyjulen) en haar gletsjers (Stonebreen, Kong Johans Bre) reiken tot aan de Barentszzee. De laatste ijsuitbreiding naar zee vond plaats in 1971. De gletsjer Deltabreen komt uit in een reusachtige lagune (Tjuvfjordlaguna). De Siberische Zeestroom brengt koud water en drijfijs uit het oosten, ook in de zomer. De invloed van de Warme Golfstroom is hier nihil. Dit verklaart de ijzige omstandigheden aan de oostzijde van Edgeøya. Het planten- en dierenleven is hier armer dan in het westen en noordwesten van Spitsbergen. De west- en noordkust van het eiland hebben geen ijskap. Diskobukta, een ruime baai aan de westkust, en het zuidelijke Tjevfjorden zijn rijk aan vogels. Bij en op Edgeøya komen onder meer kleine alken, dikbekkoeten, zwarte zeekoeten, drieteenmeeuwen, kleine rietganzen, brandganzen en ivoormeeuwen voor.

    Vertoon meer

    Barentsøya

    Tot ver in de 19e eeuw dacht men dat Barentsøya geen eiland was, maar verbonden was met Vestspitsbergen. De Noorse robbenjagers ontdekten dat Barentsøya wel een eiland was. De afstand van Frankenhal ...

    Tot ver in de 19e eeuw dacht men dat Barentsøya geen eiland was, maar verbonden was met Vestspitsbergen. De Noorse robbenjagers ontdekten dat Barentsøya wel een eiland was. De afstand van Frankenhalvøya, het noordelijk schiereiland van Barentsøya, tot de kust van Vestspitsbergen is ongeveer vijf kilometer. Het eiland is ongeveer acht keer zo groot als Texel. Bovendien liggen er kleine eilandjes in de nauwe zeestraten tussen beide eilanden Heleysundet en Ormholet.

    Vertoon meer
  • Nog meer expeditiedagen

    Ons doel voor vandaag is om het zuidelijkste puntje van Spitsbergen te bereiken. Verken het prachtig gevarieerde landschap en de geologie van Hornsund, een deel van het Zuid-Spitsbergen Nationaal Park. Voor velen is dit het mooiste fjord van Spitsbergen.

    De andere bewoners van Hornsund zijn de wetenschappers van het Poolstation. Het station is opgericht in 1957 en doet dienst als onderzoekscentrum voor disciplines als klimaatverandering, glaciologie en seismologie.

    In de avond beginnen we onze reis noordwaarts als we langs Bellsund naar Isfjorden varen.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer

    Hornsund

    De zuidelijkste fjord van Spitsbergen, Hornsund, heeft een lengte van bijna 25km. Een Britse walvisvaarder vond hier in 1610 een gewei en noemde de fjord ‘Horne Sound'. De Hornsund is een prachtige ...

    De zuidelijkste fjord van Spitsbergen, Hornsund, heeft een lengte van bijna 25km. Een Britse walvisvaarder vond hier in 1610 een gewei en noemde de fjord ‘Horne Sound'. De Hornsund is een prachtige fjord waarop grote gletsjers zoals de Stoorbreen, Hornbreen en Hansbreen uitmonden. De bergen maken een sterk alpine indruk. De Hornsundtind, gelegen aan de zuidzijde, is met 1431m de hoogste berg in de omgeving. Langs de fjordkust kan men resten tegenkomen van de vroegere walvisvaart en expedities. 

    Vertoon meer
  • Fjorden en wildernis

    Vandaag varen we de opmerkelijke Isfjord in, het meest prominente fjordensysteem van de Svalbard archipel. Het leidt naar vele kleinere fjorden en vormt een weelderig en mooi systeem dat rijk is aan wilde dieren en vegetatie. Bereid u voor op een ontdekkingstocht door immense U-vormige valleien die zo'n tienduizend jaar geleden door reusachtige gletsjers uit de bergen zijn uitgeslepen.

    In het noorden van de fjord, is Alkehornet een prominent herkenningspunt. Het is een indrukwekkend voorbeeld van carbonaatgesteente, met een hoornvormige berg op zijn top. Poolvossen kunnen hier worden waargenomen, evenals rendieren uit Spitsbergen en duizenden zeekoeten en drieteenmeeuwen.

    Een moderner cultureel icoon ligt verder ten zuiden van de fjorden. Hier staan de gebouwen van het beroemde Isfjord Radiostation, een voormalig radio- en weerstation dat in 1933 werd opgericht en nu ongetwijfeld dienst doet als een van de mooist gelegen hotels ter wereld.

    Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

    Alkhornet is een grote klif van zo'n 428 meter hoog. De kliffen zijn samengesteld uit metamorfoserend carbonaatgesteente, meer dan een miljard jaar oud! Er broeden hier tienduizenden zeevogels die ond ...

    Alkhornet is een grote klif van zo'n 428 meter hoog. De kliffen zijn samengesteld uit metamorfoserend carbonaatgesteente, meer dan een miljard jaar oud! Er broeden hier tienduizenden zeevogels die onderaan de klif voor voedingsstoffen zorgen. Die voedingsstoffen zorgen weer voor een vruchtbare grond en dus weelderig begroeide toendra. Hierdoor is er een graasgebied voor rendieren, zijn er broedplaatsen voor ganzen en schuilplaatsen voor poolvossen. 

    Vertoon meer

    Alkhornet, Spitsbergen Svalbard

    Alkhornet is een grote klif van zo'n 428 meter hoog. De kliffen zijn samengesteld uit metamorfoserend carbonaatgesteente, meer dan een miljard jaar oud! Er broeden hier tienduizenden zeevogels die ond ...

    Alkhornet is een grote klif van zo'n 428 meter hoog. De kliffen zijn samengesteld uit metamorfoserend carbonaatgesteente, meer dan een miljard jaar oud! Er broeden hier tienduizenden zeevogels die onderaan de klif voor voedingsstoffen zorgen. Die voedingsstoffen zorgen weer voor een vruchtbare grond en dus weelderig begroeide toendra. Hierdoor is er een graasgebied voor rendieren, zijn er broedplaatsen voor ganzen en schuilplaatsen voor poolvossen. 

    Vertoon meer
  • Einde van de expeditiereis

    Uw poolavontuur rond Spitsbergen zit er voor deze keer op. Terwijl u de expeditie afsluit, heeft u de tijd om terug te blikken op al uw nieuwe herinneringen. Nadat u afscheid hebt genomen van het schip en zijn bemanning, neemt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Oslo.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer

    Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode 2022 Prijs p.p. vanaf Prijs p.p. tot
11 - 20 jun € 7.733 € 17.543
19 - 28 jun € 7.733 € 17.543
27 jun - 6 jul € 7.999 € 18.234

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Optionele behandelingen in het wellness- en spagedeelte aan boord
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard