Bootreis Spitsbergen, 5 dagen per ms Linden

Bootreis Spitsbergen, 5 dagen per ms Linden


Zeilschip Linden
Zeilschip Linden

12 passagiers
5 twee-persoons hutten eigen douche/toilet
2 een-persoons hutten met gedeelde douche/toilet

Lengte 49.5m
Breedte 8.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Om 15:00u ontmoet u de gids in het Basecamp Hotel in Longyearbyen en hij zal u daarna meenemen naar zeilschip Linden. Aan boord komt iedereen samen in de lounge voor een snack en voor de veiligheidsinstructies, een goed moment om de crew en uw medepassagiers te leren kennen. Na het checken van de laatste ijscondities en het weer, zullen de kapitein en de expeditieleider de route bepalen. Als de wind goed is, is het tijd om de zeilen te hijsen en op weg te gaan!

De crew kan niet wachten om u de vaardigheden van het zeilen te leren, als u dat wil. Met hulp van het professionele team kunt u zelf echt leren varen. De middernachtzon staat aan de hemel tijdens het eerste diner, terwijl het schip doorvaart naar de eerste bestemming. U zal aan het continue daglicht moeten wennen, want tijdens de zomerperiode op Spitsbergen gaat de zon helemaal niet onder. Dit heeft ook invloed op hoe actief u zich 's avonds nog voelt. Daarom kunnen we altijd overwegen om te gaan skiën bij middernachtzon. We hopen dit al na het welkomstdiner, op de eerste avond te kunnen doen!


Isfjorden
Isfjorden

De Isfjorden vormen een echt wildernisparadijs met een langgerekt gebergte met besneeuwde toppen. Het continu wisselende landschap biedt veel mogelijkheden om te skiën. We hebben gepland om de komende dagen tijd door te brengen op het noordelijke deel van de Isfjord en bij Kapp Linne. Dit betekent dat we slechts korte afstanden hoeven te varen en daarom meer tijd overhouden voor het (randonee) skiën.

In het Northern Isfjord National Park wordt u omringd door bergtoppen van 600-1000 meter hoog, waarvan veel bergen dichtbij de waterkant liggen. Vanaf de kustlijn kunnen we dus direct omhoog klimmen, om vervolgens in de onaangeraakte sneeuw van de adembenemende uitzichten te genieten. Met de gids samen wordt gezocht naar de beste plek om de ski-tocht naar beneden te maken. Tijdens het skiën bestaat de kans om wilde dieren tegen te komen. Er leven meer ijsberen dan mensen op Svalbard, dus aan land gaan er altijd gidsen met geweren mee om iedereen te beschermen.

We zullen altijd opletten of er wilde dieren te zien zijn. Als we iets spotten, zullen we de tijd nemen om te stoppen en de dieren van een afstandje te bekijken. De gidsen delen graag hun uitgebreide kennis over de dieren en planten op Spitsbergen met u! Als we geluk hebben, zien we ijsberen, walrussen en walvissen.

Als we een stukje verder varen naar een volgende geschikte plek om te skiën, kunt u aan dek bijvoorbeeld genieten van een kop koffie, terwijl u uitkijkt over de bergen en ongerepte kustlijn.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op deze laatste dag van de bootreis Spitsbergen varen we terug naar de bewoonde wereld. U ontbijt aan boord van het schip, voordat u terugkomt in Longyearbyen, de meest noordelijke stad van de wereld. Tijdens het laatste stukje op zee raden we u nog steeds aan uw ogen goed open te houden; in mei is er nog steeds veel ijs, dus kunnen Svalbard zeehonden, walrussen en ijsberen hier ook nog gezien worden!


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Uw Spitsbergen bootreis eindigt in Longyearbyen, waarna u terugvliegt naar Oslo.


LET OP: De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van mooie ski-plekken en andere factoren. De definitieve route zal aan boord worden bepaald, flexibiliteit van deelnemers is dus van essentieel belang.

Reisdata

29 april - 3 mei 2019 

✓ 6 mei - 10 mei 2019

Bootreis Spitsbergen

Tijdens deze bootreis Spitsbergen gaat u mee op de mooie driemastschoener s/v Linden voor een zeil- en skireis in Spitsbergen. Kenmerken van deze reis zijn skiën bij middernachtzon, ongerepte sneeuw en randoneeskiën. Het is een fantastische manier om een avontuur in het poolgebied te combineren met zeilen. U kunt zelf kiezen of u tijdens het varen bijvoorbeeld lekker een boek gaat lezen in één van de comfortabele lounges of liever helpt met het zeilen. Alles mag en niets moet!

Bootreis Spitsbergen - skiën

Deze 5-daagse reis staat in het teken van skiën. In mei zijn de ski-condities in Spitsbergen op zijn best. Het schip zet koers naar besneeuwde bergtoppen, op zoek naar de perfecte sneeuw. De bergen, soms wel 1000 meter hoog, lijken recht uit zee te komen en zorgen voor een onwerkelijke omgeving. Dit is skiën zonder grenzen, in de ongerepte sneeuw. De enige sporen die u tegen kunt komen zullen niet van skiërs zijn, maar van dieren die er leven.

De dagen op Spitsbergen zijn lang in deze periode, dus we kunnen zelfs tot 3 ski-excursies per dag ondernemen! Na een stevig ontbijt zullen we aan land gaan, om direct te kunnen skiën. Het randonee skiën gebeurt op hoge bergtoppen, gelegen tussen de gletsjers. Dit is het ultieme gevoel van vrijheid op Spitsbergen, waar 60% van het land is bedekt met sneeuw en ijs!

Op de meeste dagen nemen we de lunch mee, zodat we de hele dag buiten in de Arctische wildernis kunnen doorbrengen. Zo halen we het meeste uit de bijzondere omstandigheden en omgevingen. Andere dagen kunnen we ervoor kiezen om aan boord van het schip te lunchen, terwijl het schip verder vaart naar nieuwe bergtoppen met ongerepte sneeuw. Aan boord van het sv Linden genieten we 's avonds van de sauna, après ski en drie-gangen diners in een gezellige omgeving.

Prijslijst Bootreis Spitsbergen, 5 dagen per ms Linden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 29 april - 3 mei 2019 6 mei - 10 mei 2019
2-persoons hut (eigen douche/toilet) 2.630 2.630
1-persoons hut (gedeelde douche/ toilet) 2.630 2.630

Prijzen in €

Note:

• Er moeten minimaal 6 personen deelnemen aan de reis, om de reis door te laten gaan.

• De minimale leeftijd voor deelname aan deze reis is 18 jaar.

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. maaltijden.

Alle activiteiten aan wal.

Begeleiding van ski-experts.

Eigen badkamer bij een twee-persoons hut, gedeelde badkamer bij een één-persoons hut.

Transfer naar/ vanaf de accommodatie.

'Search and rescue' verzekering.

Reddingsvesten.

Geïsoleerde rubberlaarzen voor wandelingen en boottochten.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Vervoer van schip naar de luchthaven en v.v in Longyearbyen.

! Dranken.

! Accommodatie in Longyearbyen.

! CO2 investment (250 Noorse kronen = ongeveer €27,50).

! Reisverzekering.