Bootreis Spitsbergen, 9 dagen per ms Spitsbergen

Bootreis Spitsbergen, 9 dagen per ms Spitsbergen


M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


Hurtigruten Haven Tromsø
Hurtigruten Haven Tromsø

U gaat in Tromsø aan boord van het ms Spitsbergen. Tromsø staat ook wel bekend als 'de Poort naar de Noordelijke IJszee', omdat vele grote ontdekkingsreizigers hier hun expedities zijn begonnen. Ook nu is Tromsø nog steeds een belangrijk startpunt voor onderzoeksprojecten naar de Noordpool. Voor u heeft deze leuke stad, met de bijnaam 'Parijs van het Noorden' ook nog veel moois te bieden om op deze eerste dag te bekijken, zoals de karakteristieke IJszeekathedraal.


Noordkaap
Noordkaap

Vanuit Tromsø vaart u naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Noorwegen.


Bjørnøya
Bjørnøya

Vanuit de Noordkaap vaart u naar Bjørnøya, een onbewoond eiland met prachtige natuur, die sinds 2002 beschermd wordt.

Het is een bijzondere ervaring om deze oversteek te maken, vooral voor dierenliefhebbers. We raden u aan de camera gereed te houden, omdat het rond deze tijd broedtijd is op de vogelklif Gjesværstappan. Hier kunt u genieten van een grote variatie aan vogels die zich laat zien.


Spitsbergen
Spitsbergen

Spitsbergen heeft een enorme variatie in geologie, klimaat en cultuur, hoewel je dit op het eerste gezicht niet zou zeggen. Tijdens deze reis oriënteren we ons op de oevers vol ijs en we proberen verschillende fjorden binnen te varen.

Op de hele Spitsbergen eilandengroep leven ongeveer 3.000 ijsbergen, waarschijnlijk de grootste groep ter wereld. We hopen deze prachtige dieren in hun natuurlijke leefgebied te kunnen zien, vanaf het schip. Ook proberen we de Monaco gletsjer te bereiken en we hebben de kans dat we een gletsjer horen en zien afkalven. Dit is een bijzondere en unieke ervaring.


Ny Ålesund
Ny Ålesund

Het grootste fjordensysteem van de noordwestelijke regio van Spitsbergen bevindt zich in het nationaal park Noord-west-Spitsbergen; de Kongsfjord. De Kongsfjord ligt in een indrukwekkend berglandschap.

We bezoeken op deze achtste dag ook Ny-Ålesund, een nederzetting op 78° 55’ N, waar nu moderne Arctische onderzoeksstations staan. Vroeger was dit het startpunt voor vele Noordpoolexpedities.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Uw Spitsbergen bootreis eindigt in Longyearbyen, waarna u terugvliegt naar Oslo.


Reisdata

 7 juni - 15 juni 2018 (CENSPI1803) - noordwaarts, 9 dagenBootreis Spitsbergen, 9 dagen per ms Spitsbergen

Deze bootreis Spitsbergen begint in Tromsø. Na een vlucht vanaf Amsterdam, via Oslo, komt u aan in de stad die ook wel de 'poort naar het Noordpoolgebied' genoemd wordt. De stad heeft deze bijnaam gekregen vanwege de vele keren dat de stad als vertrekpunt is gebruikt voor expedities naar het hoge noorden. Het is een kleurrijke en levendige stad met een rijke geschiedenis.

De Noordkaap

Het schip ms Spitsbergen begint aan haar reis en brengt u naar de beroemde Noordkaap. Dit is het noordelijkste puntje van het vasteland van Europa. Hier stijgt een bergklif wel 307 meter boven de Noordelijke IJszee uit en het lopen over deze klif geeft een onbeschrijfelijk gevoel. Dit gevoel kan het best omschreven worden als het gevoel om aan het eind van de wereld te staan.
Voordat we de Noordkaap bereiken, komen we langs Gjesværstappan: een vogelklif waar het in deze tijd van het jaar wemelt van verschillende soorten broedende Arctische vogelsoorten. Al deze vogels bij elkaar maken een overweldigend geluid, een ervaring die u niet snel ergens anders mee zal maken.

Spitsbergen

Vanaf de Noordkaap maken we de oversteek richting Spitsbergen, waarbij we halverwege aan land proberen te gaan op Bjørnøya. Na Bjørnøya varen we verder naar ons einddoel: Spitsbergen!
Op Spitsbergen gaan we een aantal van de mooiste fjorden langs de westkust ontdekken, tot aan de noordwestelijke punt van Spitsbergen. We proberen een aantal landingen te maken om de natuur van dichtbij te kunnen bewonderen, maar we hopen ook een bezoek te brengen aan Ny-Ålesund. Dit is de meest noordelijk gelegen samenleving op aarde en heeft een onderzoeksstation voor het Arctisch gebied.

De Arctische zomer (die niet te vergelijken is met de zomer die we in Nederland kennen) biedt een aantal voordelen: de nachten zijn helder en terwijl u veel tijd buiten doorbrengt, kunt u echt genieten van het landschap en van wildlife. Het zee-ijs smelt gedeeltelijk en dat geeft het schip de kans om door de fjorden te varen, met kans om zeehonden en andere zoogdieren te spotten. Vrouwelijke ijsberen kunnen zich laten zien met hun jongen. De expeditiereis eindigt in Longyearbyen, de hoofdstad van Spitsbergen.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Gletsjerwandeling

 Vogelsafari

 LezingenPrijslijst Bootreis Spitsbergen, 9 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
B binnenhut 2754 3552
I binnenhut 2880 3720
K binnenhut 3006 3888
AJ buitenhut 3258 4224
J buitenhut 3258 4224
A buitenhut 3384 4392
N buitenhut 3686 4794
O buitenhut 3686 4794
P superior buitenhut 3787 4929
U superior buitenhut 3913 5097
YA superior buitenhut 4064 5298
QJ superior buitenhut 4064 5298
MG suite 5147 6742
MX suite 7817 10302

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Vlucht Longyearbyen–Oslo incl. belastingen.

Transfer van het schip naar de luchthaven.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! AOptionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.