Arctische bootsafari of walvissafari Mefjord Brygge

Arctische bootsafari of walvissafari Mefjord Brygge

Walvissafari Mefjord

Als u in de winter een bezoek brengt aan Senja in het noorden van Noorwegen, is walvisspotten een populaire activiteit. Rond januari en februari zijn er rond Mefjord vaak bultruggen en orka's te zien, die hier hun eten komen zoeken. U kunt deelnemen aan een Arctische bootsafari of walvissafari, die wordt uitgevoerd met een boot met verwarming, comfortabele zitplaatsen en de mogelijkheid om op het dek rond te lopen voor nog beter uitzicht.

Bootsafari Mefjord

Naast de walvissafari's in januari en februari, kunt u tijdens de hele winter ook kiezen voor een bootsafari. Deze trip focust op het beleven van het algemene zeeleven in Noord-Noorwegen. U kunt mogelijk ook zee-arenden spotten. Als u geluk heeft, ziet u groepen orka's en bultruggen zwemmen, als ze op dat moment rondom Senja verblijven. Af en toe worden er zelfs kleine groepjes vinvissen gespot, de grootste van de 3 soorten walvissen die hier te spotten zijn.

Hoewel in 2016 en 2017 bijna dagelijks walvissen zijn gespot in deze omgeving, is dat nooit een garantie. Het gedrag van de walvissen is nooit te voorspellen, dus houd rekening met de mogelijkheid dat u geen walvissen ziet. De kansen om walvissen te zien veranderen continu. Dat is de natuur, die haar eigen gang gaat. De bemanning haalt altijd het maximale uit elke vaartocht en het ervaren van de onvoorspelbare natuur zorgt altijd voor een unieke ervaring.

Noorderlicht Activiteit reis Agena

Een 6-daagse reis naar het Noorderlicht met noorderlicht activiteit reis Agena.