Bråsvell gletsjer

Bråsvell gletsjer

De Bråsvell gletsjer bevindt zich op Svalbard, in het zuiden van eiland Nordaustlandet. De gletsjer komt uit in zee en vormt met een lengte van 180km, samen met Austfonna, het langste gletsjerfront van het noordelijk halfrond. 'Brå' betekent 'plotseling' en 'svell' betekent 'vergroten'. Deze naam is gekozen vanwege de plotselinge groei van de gletsjer rond 1937.

Spitsbergen Gletsjers, Kvitøya 10 dagen per ms Plancius

Tijdens deze 10-daagse Spitsbergen Gletsjers reis vaart u per ms Plancius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen, of als deze nog dichtgevroren is wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.Spitsbergen poolreis, gletsjers en Kvitøya 10 dagen per ms Hondius

Tijdens deze 10-daagse Spitsbergen poolreis reis vaart u per ms Hondius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen.