Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en ligt aan de Río de la Plata. De agglomeratie Buenos Aires telt ruim 12 miljoen inwoners. Daarmee is het een van de grootste steden van Zuid-Amerika en een belangrijk cultureel centrum. Daarnaast is Buenos Aires een belangrijk verkeerscentrum, van waaruit alle delen van Argentinië kunnen worden bereikt.

Een flink deel van het centrum dateert uit begin 20e eeuw, toen Argentinië één van de rijkste landen ter wereld was. Buenos Aires werd opgezet met de grandeur die hoorde bij de hoofdstad van een wereldmacht: brede boulevards, uitgestrekte parken en indrukwekkende openbare gebouwen. Het klimaat is gematigd; het is zelden heel warm of heel koud. 's Zomers is het wel vaak erg vochtig, waardoor de warmte, die tot boven de dertig graden kan oplopen, drukkend kan zijn. ´s Nachts is er een lekker windje.

Over het algemeen is het niet zo moeilijk je te oriënteren in Buenos Aires. De stad is in een schaakbordpatroon aangelegd, en het is dus altijd makkelijk bij te houden hoeveel blokken (cuadras of manzanas) je ergens vandaan bent. Als je een taxi neemt hoef je de chauffeur alleen de straat en het nummer van het blok te geven (bijvoorbeeld "Santa Fe 2100") of de kruising waar je wilt uitstappen ("Viamonte y Suipacha"). Het is daarnaast een heerlijke stad om te lopen; de stad is vlak en er is veel te zien onderweg.

Prijzen

Prijslijst Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10* *11*