Asen, 16 daagse bungalow rondreis Finland

Route beschrijving (Totale afstand 1130 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Vertrek 03.00 uur, u kunt de avond voor vertrek vanaf 23.00 uur inchecken. U kunt dan al gebruik maken van de voor u geboekte hut.


Paaso, Fish en Fun
Paaso, Fish en Fun

Na een ontspannen scheepsreis van bijna 30 uur komt u om 09.00 uur aan in Helsinki. Helsinki is het juweeltje van de Oostzee, een stad die gezien mag worden, een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Met prachtige bezienswaardigheden vaak met een Russisch tintje. Winkelen kan hier ook naar hartelust: van design tot tweedehandswinkeltjes en van shopping malls tot leuke versmarkten. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rots kerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Dat en nog veel meer heeft deze stad u te bieden, Helsinki heeft het allemaal, u komt er ogen te kort! Gelukkig een relatief korte rit naar Paaso. U kunt nog even rondkijken in Lahti, bezoek het skimuseum of geniet van een prachtig uitzicht vanaf de springschans. 3 nachten verblijf in een bungalow van Fish&Fun middenin het merengebied van Finland. Activiteiten: wandelen, fietsen, kanoën, vissen.


Oulu, Nallikari Holiday Village
Oulu, Nallikari Holiday Village

Een lange rit richting de kust! Gelukkig wel een hele mooie rit die begint door de heuvels en langs de meren, zoals het langgerekte Päijänne. Strek in Viitasaari even de benen en beklim de Savivuori uitkijktoren. U komt uiteindelijk aan in Oulu waar u 3 nachten verblijft in een bungalow bij Nallikari Holiday Village. Activiteiten: wandelen, fietsen, zwemmen, strand.


Posio, Lomakeskus Himmerki Strand Villa
Posio, Lomakeskus Himmerki Strand Villa

Een relatief korte rit naar Posio. Pudasjärvi is een leuke plek om even het centrum in te gaan, dit centrum wordt gescheiden door de rivier Iijoki. U kan ook een wandeling maken in het Iso-Syöte Nationaal park voordat u verder rijdt naar Posio. U verblijft 3 nachten in een bungalow van Himmerki. Activiteiten: fietsen, kanoën, wandelen (in Riistunturi NP), zwemmen.


Raanujärvi, Napapiirin Järvilomat Oy
Raanujärvi, Napapiirin Järvilomat Oy

Vandaag rijden we naar een prachtige plek net onder de poolcirkel. Bezoek Kemi, een leuke plaats die tegenstelling laat zien tussen oud en nieuw. Rovaniemi is hoofdstad van Fins Lapland en u kan de kerstman een bezoekje brengen. U verblijft 3 nachten in een bungalow van Napapiirin Järvilomat. Activiteiten: fietsen (fatbikes), stand up paddling, roeiboot, wandelen, bezoek poolcirkel.


21.15 uur per VR Autotrein van Rovaniemi naar Helsinki
21.15 uur per VR Autotrein van Rovaniemi naar Helsinki

U heeft nog de hele dag tijd om bijvoorbeeld Rovaniemi in te gaan of een mooie wandeling te maken in de prachtige natuur van Fins Lapland. De nachttrein vertrekt rond 21.15 uur (autoslaaptrein) naar Helsinki.


17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde
17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde

U komt rond 09.00 uur aan met de trein in Helsinki. U heeft vandaag nog de tijd om wat meer van Helsinki te zien voordat u vertrekt naar Duitsland. 17.30 uur vertrek per boot van Helsinki naar Travemünde. Aankomst in Travemünde om 21.00 uur.


16e dag

Aankomst in Travemünde om 21.00 uur.

 

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.16-daagse rondreis Asen: door Finland

Vertrek: dagelijks

Een bungalow rondreis door Finland staat garant voor goede wegen met weinig verkeer en heel veel rust. Finland is een dunbevolkt maar tegelijkertijd modern land met een ontwikkelde infrastructuur. In deze 16-daagse rondreis staat comfort voorop, u verblijft in bungalows veelal met privé sauna. Geniet van het merendistrict, de Botnische golf en Lapland. Het is een hele reis naar Fins Lapland en daarom maken we gebruik van de autoslaaptrein terug naar Helsinki. Dit betekent dat alle afstanden zeer goed te doen zijn en u in 1 nacht weer terug bent in Zuid-Finland. Bungalow rondreis Finland Asen is een reis die u van heel Finland laat genieten maar niet gehaast is!

Bungalow rondreis Finland Asen - Hoogtepunten

  • Helsinki
  • Merendistrict
  • Fins Lapland
  • Rovaniemi
  • Poolcirkel
  • Botnische golf
  • Strand
  • Sauna

Prijslijst Asen, 16 daagse bungalow rondreis Finland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 4 personen
1/7-11/8 1815 1255
1/6-30/6 & 12/8-10/9 1610 1125
de maaltijden aan boord van de de overtochten kunnen we ook voor u boeken . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Asen prijs per persoon 2020 in €

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inclusief:

 Bootreis per Finnlines Travemunde - Helsinki v.v. incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde bungalows

Autoslaaptrein Rovaniemi - Helsinki in 2 of 4 persoons slaapcoupé (gedeelde d/t)

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's 

! Maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56,- per persoon

! Maaltijdpakket Finnlines Helsinki-Travemünde (brunch, 2x diner) €68,- per persoon