Busreis Loki: trein Voss, bus Gudvangen en ferry Flåm

Routebeschrijving

1e dag

Vlucht van Amsterdam naar Bergen Flesland, aanslutend per flybus naar het centrum van de stad.

BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

Bergen is een charmante stad met pittoreske, houten huizen, musea en cafe's. Het wordt ook wel de hoofdstad van de fjorden genoemd. De Fløibanen is een tandradbaantje dat u tot boven in Bergen brengt, hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. 2 overnachtingen in het Clarion Admiral Hotel.


FLÅM, FRETHEIM HOTEL
FLÅM, FRETHEIM HOTEL

Per trein naar Voss. Voss is een bekende toeristenplaats, zowel in de zomer als ook in de winter. Vooral de gunstige ligging tussen de Sognefjord en de Hardangerfjord maakt Voss tot een populaire vakantieplaats. In Voss neemt u de bus naar Gudvangen, deze bus wordt niet alleen maar door toeristen gebruikt, het is een lijndienstbus. De bus maakt een tussenstop bij het Stalheim Hotel om de inzittenden een prachtig uitzicht te gunnen over het dal. Daarna daalt u af naar Gudvangen, waar de ferry wacht om u over de Nærøyfjord en Aurlandsfjord naar Flåm te brengen. 1 overnachting in het Fretheim Hotel.


BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL
BERGEN, CLARION HOTEL ADMIRAL

De Flåmsbana is een prachtige treinreis van Flåm naar Myrdal. Deze Flåmsbana is een technisch hoogstandje, het is namelijk de steilste gewone spoorbaan ter wereld. Het spoor voert ook nog eens langs een prachtig landschap! De helling is 55/1000 voor ongeveer 80% van het traject, het spoor voert door spiraalvormig aangelegde tunnels. Het traject Flåm - Myrdal is 20,2 kilometer. Het totaal afgelegde hoogteverschil over deze afstand is 863,6 meter. De reis duurt alles bij elkaar een uur, inclusief een stop bij de Kjosfoss, een waterval, waar de passagiers even uit kunnen stappen voor een blik op deze waterval. Na aankomst in Myrdal, dat op 866 meter boven zeeniveau ligt, is het wachten op een trein naar Bergen. De stationsrestauratie biedt een (warme) zitplaats, waar men bovendien kan genieten van de heerlijke Noorse wafels met jam en slagroom! Misschien toch een trein laten schieten? 1 overnachting in het Clarion Admiral Hotel.


5e dag

Per flybus van het centrum naar de luchthaven Flesland voor de terugvlucht naar Amsterdam.

5 daagse reis per trein en boot van en naar Bergen.

Vertrek: dagelijks

De reis bestaat uit een treinreis vanuit Bergen naar Voss, een bustocht van het station van Voss naar de ferry in Gudvangen, vanaf Gudvangen de boot naar Flåm, en vanaf Flåm met de trein naar Myrdal, met de Flåmsbana. Tenslotte gaat u weer per trein naar Bergen.
De overnachtingen vinden plaats in goede hotels.
De reis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

 

Prijslijst Busreis Loki: trein Voss, bus Gudvangen en ferry Flåm (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
Gehele jaar 1150

Prijs per persoon 2019 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde bus-, boot- en treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering

Genoemde transfers