Campinghutten Zweden Hedvig: Dalarna, Stockholm en Värmland

Route beschrijving (Totale afstand 2160 km)


Tived, Kampeerhut type B Tiveden Camping
Tived, Kampeerhut type B Tiveden Camping

Aankomst om 09.15 uur in Göteborg, trouwens een bijzonder interessante stad met tal van bezienswaardigheden. Daarna is het de beurt aan het afwisselende Zweedse landschap als u verder reist naar Undenäs. Dit plaatsje ligt tussen het Vänermeer en het Vättermeer. Twee uitgestrekte watervlaktes die met elkaar verbonden zijn door het befaamde Götakanaal. Een waterweg die tussen 1810 en 1832 werd aangelegd en helemaal van Stockholm naar Göteborg loopt. Undenäs ligt vlakbij een natuurreservaat, maar ook bezoekjes het Karlsberg Fort, Forsvik en Stråhlestugan zijn de moeite waard. Actief bezig zijn? Geen probleem: kanoën, wandelen, vissen, fietsen en golfen zijn hier allemaal mogelijk. U verblijft 3 nachten op Tiveden Camping.


Rullsand, Rullsand Camping
Rullsand, Rullsand Camping

Een fikse trip vandaag, u moet heel wat kilometers maken, maar de wegen in Zweden zijn prima, dus is er zeker tijd over om even kennis te gaan maken met de Zweedse hoofdstad Stockholm. Ronddwalen door Gamla Stan, of een kijkje nemen bij het befaamde stadhuis of mogelijk een rondvaart om de stad vanaf het water te zien. Na de drukte van de grote stad gaat de reis verder door het afwisselende en bovenal rustige Zweedse landschap. Het verblijf voor de komende 3 dagen is Skutskär. Een heerlijke plek voor tal van activiteiten. Van kanoën en vissen tot wandelen en fietsen. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Rullsands Camping.


Härnösand, kampeerhut Antjarns camping og stugby
Härnösand, kampeerhut Antjarns camping og stugby

De route van vandaag gaat voor een groot deel langs de Botnische Golf naar Härnösand, de stad heeft een natuurlijke haven. Een gedeelte van de stad ligt op het eiland Härnön. Iets ten noorden van de stad begint het prachtige (wandel-) gebied Höga Kusten, dit gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Antjarns Camping.


Dorotea, kampeerhut op Doro camping Lappland
Dorotea, kampeerhut op Doro camping Lappland

Verder noordwaarts langs de afwisselende oostkust van Zweden. U kunt kennismaken met Höga Kusten met rotsen die tientallen meters uit zee oprijzen. Stop even in Örnsköldsvik, een gezellig plaatsje met uitzicht op de scherenkust. De volgende plaats is Umeå, een stad aan de monding van de Umeälven, een rivier die uitmondt in de Botnische Golf. Na de drukte van de stad, volg de rust en de ruimte van het Zweedse binnenland. Richting Åsele rijdt u door een afwisselend landschap van bossen, rivieren en heuvels. Uw verblijfplaats Dorothea is een rustiek plaatsje midden in de Zweedse natuur. Hier kunt u heerlijk actief zijn met wandelen, vissen, zwemmen, kanoën. Of geniet van het uitzicht vanaf Prästhallen, voor Zweedse begrippen een 'berg'. U verblijft 3 nachten op de Doro camping.


Tänndalen, Fjällnäs Camping en lodges
Tänndalen, Fjällnäs Camping en lodges

We gaan nu weer verder in zuidwaartse richting door het 'midden' van Zweden. Onderweg is Strömsund, een gezellig plaatsje in een merengebied, een aanrader om te stoppen en dat geldt natuurlijk ook voor Östersund, een echte grote stad met een mooie ligging aan Storsjön, een uitgestrekt meer. Het eiland Fröson en het plaatselijke museum zijn hier zeer de moeite waard. Verder naar Tänndalen, een plaatsje op de grens met Noorwegen. U verblijft 3 nachten op Fjällnäss Camping Göransgården. Bezoek Røros, ontdek meer over de Sami cultuur en ga op zoek naar de muskusossen.


Stollet, kampeerhut (4 pers) Alevi Camping
Stollet, kampeerhut (4 pers) Alevi Camping

Een afwisselende rit door de mooie provincies Dalarna en Värmland. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan Orsa met zijn prachtige berenpark. Of aan Mora, een leuk plaatsje aan het veel bezongen Siljanmeer. Misschien rijdt u een stukje om naar Nusnäs, daar kunt u namelijk met de hand vervaardigde Dalarna paardjes aanschaffen, een leuk aandenken aan uw vakantie. Daarna is Värmland aan de beurt, geniet ook hier van de afwisselende natuur. In Stöllet wordt u omringd door natuur. Ongerepte natuur die uitnodigt tot activiteit. Wandelen, fietsen, kanoën, zwemmen om maar wat te noemen. Mogelijk maakt u 's avonds zelfs een kampvuurtje om uw versgevangen vis te bakken. Wat zelfgeplukte bessen erbij... niets smaakt lekkerder dan zo'n natuurmaaltijd. En daarna? Daarna is het tijd voor een elandensafari, grote kans dat u deze woudreuzen ook daadwerkelijk krijgt te zien! U heeft 3 overnachtingen op Alevi Camping.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Een leuke en afwisselende trip naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Oslo is een fijne stad om te gaan verkennen. U heeft nog tijd - voordat u aan boord van de ferry gaat - om bijvoorbeeld het gezellige Aker Brygge (vlakbij bij de haven) of het Frognerpark met de bijzondere beelden van Gustav Vigeland te bezoeken. Ook een bezoekje aan het bekende stadhuis of de Karl Johansgate, de mooiste winkelstraat van Oslo, behoort tot de mogelijkheden. En wat dacht u van het Vikingschip museum op het eiland Bygdøy! Vertrek uit Oslo om 16.30 uur


21e dag

Aankomst Kopenhagen 09.45 uur.

Let op; indien u geen kampeerder bent past reis Gustav langs bungalows wellicht beter bij u.
Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.21-daagse reis: Dalarna, Stockholm en Värmland

Vertrek: dagelijks

Een afwisselende rondreis door Midden-Zweden waarbij u volop kunt genieten van al het moois dat deze regio heeft te bieden. Bossen en meren, begroeide heuvels en natuurgebieden. Ook de uitbundige pracht van de Zweedse hoofdstad Stockholm is niet te versmaden. Verder is het aparte kustlandschap van de Zweedse oostkust een belevenis en dat geldt zeker ook voor Dalarna. Een provincie die niet alleen natuurschoon heeft te bieden, maar ook volop cultuur en tradities. Tenslotte is Värmland aan de beurt, een provincie die u wederom zal verrassen. Leuk is het extraatje aan het eind van uw reis in de vorm van de Noorse hoofdstad Oslo. Een prima afsluiting van een mooi vakantieavontuur.

Dalarna, Stockholm en Värmland - Hoogtepunten

  • Tiveden
  • Vättern meer
  • Botnische golf
  • Dalarna
  • Oslo
  • Göteborg

Prijslijst Campinghutten Zweden Hedvig: Dalarna, Stockholm en Värmland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1025 795 600
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Hedvig prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van €380/530  voor de ferry Kiel-Göteborg en € 255/275 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis per Stena Line Kiel naar Göteborg incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

 Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten (6-9m2) en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten (9-12m2). Let op; hutten zijn zeer eenvoudig en voorzien van stapelbedden. Vaak is er geen zitgedeelte in de hut aanwezig en u heeft geen eigen toilet en douchefaciliteiten.

 Bootreis per Stena Line Oslo naar Frederikshavn incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

✓ En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten

! Dinerbuffet Kiel - Göteborg Stenaline €13,00 pp

! Ontbijtbuffet Kiel - Göteborg Stenaline €31,00 pp

! Dinerbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €13,00 pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Frederikshavn Stenaline €38,00 pp