Countryside hotels Zweden Bifröst: Zuid- en Midden-Zweden

Route beschrijving (Totale afstand 1577 km)


Brösarp, Brösarps Gästgifveri
Brösarp, Brösarps Gästgifveri

Aankomst in Trelleborg om 07.00 uur. Deze mooie reis begint in de provincie Skåne en gaat langs de zuidkust naar Ystad, bekend door de misdaadboeken van Wallander, en verder noordwaarts naar Brösärp. 2 nachten verblijf in Brðsärps Gästgifveri


Söderåkra, Stufvenäs Gästgifveri
Söderåkra, Stufvenäs Gästgifveri

Vandaag is het een korte route langs de kustweg en de gezellige haven- en marinestad Karlskrona naar Söderåkra. 2 nachten verblijf in het Halltorps Gästgiveri. Een leuke excursie is het naar Kalmar waarvandaan u met de brug naar Borgholm op het eiland Öland rijdt. Sla in Kalmar een bezoek aan Kalmar Slott met het bijbehorende park niet over. Het langgerekte Öland is bekend door de bijzondere windmolens, de viking-graven en het kalksteenlandschap van Stora Alvaret.


Visby, Hotell Slottsbacken
Visby, Hotell Slottsbacken

U rijdt langs de kust verder noordwaarts tot Oskarshamn, hier gaat u per ferry voor een ca. 3 uur durende overtocht naar Visby op het eiland Gotland. U bent nu op een uniek stukje Zweden, het eiland heeft een kustlijn van ca. 800 km en is ideaal voor strand- en natuurliefhebbers. Visby heeft een Middeleeuws karakter en de stadsmuur staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 2 nachten verblijf in Hotel Slottsbacken.


Stockholm, Villa Källhagen
Stockholm, Villa Källhagen

Vandaag gaat u weer terug naar het vaste land per 3 uur durende ferry van Visby naar Nynäshamn. Dan volgt nog een korte rit naar Stockholm. 2 nachten verblijf in het Villa Källhagen, ook bij Stockholm kunt u genieten van de sfeer van de Countryside hotels.


Järvsö, Hotell Järvsöbaden
Järvsö, Hotell Järvsöbaden

Nog een stukje noordelijker vandaag, de route gaat langs de studentenstad Uppsala en Gavle naar Järvsö. In deze regio vindt u nog eeuwenoude maar prachtig bewaard gebleven herenboerderijen die op de nominatie staan om op de UNESCO Werelderfgoed lijst te komen. 2 nachten verblijf in Hotell Järvsöbaden.


Tällberg, Tällbergsgårdens Hotell
Tällberg, Tällbergsgårdens Hotell

Vandaag gaat u naar Tällberg aan het veelbezongen Siljanmeer. U komt door een prachtig groene en rustgevende natuur. U komt langs Orsa, waar u een bezoek kunt brengen aan het berenpark waar u naast de verschillende beersoorten ook lynxen en wolven kunt zien, en Nusnäs waar de bekende rode Dalarnapaardjes nog met de hand worden gemaakt. 2 nachten verblijf in het Tällbergsgarden, ook één van de bekende countryside hotels.


Säffle, Krokstad Herrgård
Säffle, Krokstad Herrgård

Een afscheid van het rustieke Dalarna maar niet getreurd er volgt nog een mooie rit door de provincie Värmland met zijn afwisselende natuur naar Säffle. Bossen en heuvels, meren en de rivier de Klarälv die van noord naar zuid door deze provincie stroomt. Onderweg is Torsby een aardig plaatsje voor een stop of maak een uitstapje naar Tossebergklätten voor een prachtig uitzicht over het Frykenmeer. 2 nachten verblijf in het Krokstad Herrgård.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Nog even genieten van de rust van Zweden voordat u bij het Noorse Ørje de drie sluizen kunt bewonderen die een hoogteverschil overwinnen van 10 meter. Tussen de sluizen en de rivier vindt u het Haldenvassdragets Kanaalmuseum. In Askim vindt u een klein openluchtmuseum. Om 14.00 vertrek per nachtboot van Color Line van Oslo naar Kiel.


17e dag

aankomst Kiel om 10.00 uur

17 daagse reis
​vertrek: dagelijks

Een unieke rondreis langs countryside hotels door het fraaie, uitgestrekte Zweden. Historie, cultuur en natuur in één vakantie! Al deze aspecten komen in deze reis langs deze prachtige en historische Countryside Hotels aan bod. Dat wordt volop genieten! U komt langs de prachtige zuidoostkust van Zweden en verblijft op de eilanden Öland en Gotland. U verblijft 3 nachten in Stockholm waar u kunt genieten van de leuke restaurantjes, kunt slenteren door de eeuwenoude, smalle straatjes en zich kunt vergapen aan de historische gebouwen en niet te vergeten na de stad weer terug in de rust van het merengebied bij Järvsjö waar de bekende kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren ook veel zomers verbleef. Een verblijf in de provincie Dalarna en bij het Vänernmeer maken deze reis langs countryside hotels compleet. Elke dag is een verrassing, zeker ook omdat u overnacht op historische locaties. Nogmaals een unieke reis en tegelijkertijd een unieke kans om heel veel te zien en te beleven!

Countryside hotels Bifröst hoogtepunten:

Kopenhagen
Ystad
Öland
Gotland
Stockholm
Järvsoo dierentuin
Siljanmeer
Dalarna
Oslo

U verblijft in de bijzondere Countryside hotels waar u kunt genieten van een sfeervolle en historische atmosfeer met mooie kamers en goede maaltijden.

Prijslijst Countryside hotels Zweden Bifröst: Zuid- en Midden-Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Bifröst prijs per persoon in 2019 in 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2095
hotels incl. halfpension behalve in Visby incl. ontbijt 2895
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 519 voor de Oslo-Kiel en € 265 voor de ferry Rostock-Trelleborg. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Finnlines Rostock-Trelleborg incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt

ferry Oskarshamn-Visby en Visby-Nynäshamn

bootreis per Color Line Oslo -Kiel incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp 

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp