Countryside hotels Zweden Bifröst: Zuid- en Midden-Zweden

Route beschrijving (Totale afstand 1119 km)


Brösarp, Brösarps Gästgifveri
Brösarp, Brösarps Gästgifveri

Aankomst in Trelleborg om 06.15 uur. Deze mooie reis begint in de provincie Skåne en gaat langs de zuidkust naar Ystad, bekend door de misdaadboeken van Wallander, en verder noordwaarts naar Brösärp. 1 nacht verblijf in Brðsärps Gästgifveri.


Söderåkra, Stufvenäs Gästgifveri
Söderåkra, Stufvenäs Gästgifveri

Vandaag is het een korte route langs de kustweg en de gezellige haven- en marinestad Karlskrona naar Söderåkra. 2 nachten verblijf in het Stufvenas Gästgifveri. Een leuke excursie is het naar Kalmar waarvandaan u met de brug naar Borgholm op het eiland Öland rijdt. Sla in Kalmar een bezoek aan Kalmar Slott met het bijbehorende park niet over. Het langgerekte Öland is bekend door de bijzondere windmolens, de viking-graven en het kalksteenlandschap van Stora Alvaret.


Visby, Clarion Hotel Wisby
Visby, Clarion Hotel Wisby

U rijdt langs de kust verder noordwaarts tot Oskarshamn, hier gaat u per ferry voor een ca. 3 uur durende overtocht naar Visby op het eiland Gotland. U bent nu op een uniek stukje Zweden, het eiland heeft een kustlijn van ca. 800 km en is ideaal voor strand- en natuurliefhebbers. Visby heeft een Middeleeuws karakter en de stadsmuur staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 3 nachten verblijf in Clarion Hotel Wisby.


Stockholm, Villa Källhagen
Stockholm, Villa Källhagen

Vandaag gaat u weer terug naar het vaste land per 3 uur durende ferry van Visby naar Nynäshamn. Dan volgt nog een korte rit naar Stockholm. 2 nachten verblijf in het Villa Källhagen, ook bij Stockholm kunt u genieten van de sfeer van de Countryside hotels. De Zweedse hoofdstad Stockholm heeft heel veel te bieden. Eigenlijk te veel om op te noemen. De stad is gebouwd op meerdere eilanden en wordt ook wel het 'Venetië van het noorden' genoemd, dus een rondvaart of kajaktocht is hier zeker aan te raden. Terecht dat Stockholm één van de mooiste steden ter wereld genoemd wordt! In het hart van deze trendy stad ligt het mooie middeleeuwse centrum: Gamla Stan. Ontdek deze wonderschone stad en struin lekker samen door de schilderachtige oude straatjes met de leuke boetiekjes, antiekwinkeltjes en kleine en gezellige restaurantjes! Eén ding is zeker: u komt hier tijd te kort!


Kvanum,  Bjertorp Slott
Kvanum, Bjertorp Slott

Vandaag een leuke rit door Zuid-Zweden. Bezoek het sfeervolle stadje Södertälje of het slot Gripsholm bij Mariefred. Op uw route via weg 20 van Marieberg naar Brändsåsen kunt u een omweggetje maken via Kumla. Kumla was ooit het centrum van de Zweedse schoenenindustrie. De E20 voert u in dit gebied vlak langs het uitgestrekte natuurgebied Tiveden. Maak hier zeker even een omweg voor! Natuurliefhebbers kunnen hier volop wandelen en genieten van de ruige Zweedse natuur. U rijdt verder richting Göteborg. U verblijft 2 nachten in het Bjertorp Slott.


16.00 uur per Stena Line van Göteborg naar Frederikshavn
16.00 uur per Stena Line van Göteborg naar Frederikshavn

Bij Trollhättan kunt u een kijkje nemen bij de sluizen in het Götakanaal, de vaarweg tussen Stockholm en Göteborg. Even wat historie: Kungälv is een oud grensstadje waar in het verleden de Zweden, Noren en Denen slag hebben geleverd. De vesting Bohus is een fraai bewijs van dit oorlogsverleden. De dynamische havenstad Göteborg heeft veel te bieden. Maak een rondvaart door de grachten. Of ga gezellig even winkelen, bijvoorbeeld in het overdekte winkelcentrum Nordstan. Het Scheepvaartmuseum is voor de liefhebber interessant en dat geldt ook voor Antikhallerna, de grootste antiekmarkt van Scandinavië. U vertrek om 16.00 uur met de ferry naar Frederikshavn. Op aanvraag kunnen wij de reis verlengen in Denemarken.


12e dag

aankomst Frederikshavn om 19.15 uur. Het is mogelijk om vlakbij Frederikshavn te overnachten (Hotel Viking in Sæby) vraag naar de mogelijkheden.

12 daagse reis
​vertrek: dagelijks

Een unieke rondreis langs countryside hotels door het fraaie, uitgestrekte Zweden. Historie, cultuur en natuur in één vakantie! Al deze aspecten komen in deze reis langs deze prachtige en historische Countryside Hotels aan bod. Dat wordt volop genieten! U komt langs de prachtige zuidoostkust van Zweden en verblijft op de eilanden Öland en Gotland. U verblijft 2 nachten in Stockholm waar u kunt genieten van de leuke restaurantjes, kunt slenteren door de eeuwenoude, smalle straatjes en zich kunt vergapen aan de historische gebouwen en niet te vergeten na de stad weer terug in de rust. Elke dag is een verrassing, zeker ook omdat u overnacht op historische locaties. Nogmaals een unieke reis en tegelijkertijd een unieke kans om heel veel te zien en te beleven!

Countryside hotels Bifröst hoogtepunten:

Kopenhagen
Ystad
Öland
Gotland
Stockholm
Göteborg

U verblijft in de bijzondere Countryside hotels waar u kunt genieten van een sfeervolle en historische atmosfeer met mooie kamers en goede maaltijden.

Prijslijst Countryside hotels Zweden Bifröst: Zuid- en Midden-Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Bifröst prijs per persoon in 2020 in 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1550
hotels incl. halfpension 2090
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 170 voor de Rostock-Trelleborg en € 100 voor de ferry Göteborg-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Stena Line Rostock-Trelleborg incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt

ferry Oskarshamn-Visby en Visby-Nynäshamn

bootreis per Stenaline Göteborg-Frederikshavn

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! ontbijtbuffet Rostock-Trelleborg Stena Line €10,- pp

! dinerbuffet Göteborg-Frederikshavn Stena Line €24,- pp 

! parkeerkosten