Culinaire Reis Borghild: culinair genieten!

Route beschrijving (Totale afstand 1381 km)


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Aankomst Bergen om 12.30 uur. U heeft gelukkig veel tijd om in de gezellige Hanzestad Bergen rond te kijken. Bijvoorbeeld in Bryggen of op de vismarkt, ga mee met de Fløibanen voor een mooi uitzicht over de stad of een heerlijke wandeling, u kunt ook een bezoek brengen aan het Aquarium of het Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Het is maar een korte rit naar Osøyro waar u 2 nachten verblijft in het sfeervolle Solstrand Fjordhotel.


Fjærland, Fjærland Fjordstue Hotel
Fjærland, Fjærland Fjordstue Hotel

Afwisseling genoeg vandaag. Eerst naar het plaatsje Voss waar u een wandelingetje kunt maken door de winkelstraat en wie weet even genieten op een terrasje! Daarna volgt een tocht door een ruig berglandschap over de Vikafjell. U komt langs de staafkerk van Vik, een prachtig aandenken aan de Noorse historie. Per ferry van Vangsnes naar Dragsvik. De laatste etappe gaat via Vassenden en Skei naar Fjærland. U heeft 2 overnachtingen in het Fjærland Fjordstue. Het kleine dorp Fjærland ligt aan het Sognefjord en heeft een enorme gletsjer als buurman, de 'Jostedalsbreen'.


GEIRANGER, UNION HOTEL
GEIRANGER, UNION HOTEL

Een mooie route langs het Jølstravatnet en het Innvikfjord naar Stryn. Hier kunt u kiezen of u de korte route door de tunnels naar Langvatnet gaat rijden of over de Gamle Strynefjellsveg die via Grotli ook uitkomt bij Langvatnet. De Gamle Strynefjellsveg is een meer dan 100 jaar oud meesterwerk van wegenbouw die zich door het berg- en fjordenlandschap over de Strynefjell naar Grotli slingert, het is één van de mooiste bergwegen in Noorwegen. Het laatste traject gaat langs de Dalsnibba naar het toeristenplaatsje Geiranger en het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staande Geirangerfjord. U verblijft 2 nachten in het Union Hotel. Dit hotel kon niet ontbreken in deze culinaire reis!


Heggenes, Herang Tunet
Heggenes, Herang Tunet

Grotli is een prima plaats om even de benen te strekken. En daarna volgt nog een mooie en afwisselende route via Pollfoss naar Lom. In Pollfoss kunt u een bezoekje brengen aan de mooie waterval en een kop koffie drinken bij het Pollfoss Hotel, in Lom kunt u een lekker broodje bij de plaatselijke bakker kopen maar ook een bezoek brengen aan Fossheim Steinsenter. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend en zeker ook een bezoekje waard. De laatste etappe voert over de Valdresflya - met uitzicht op het Noorse hooggebergte de Jotunheimen, naar het idyllisch gelegen Heggenes. U heeft 2 overnachtingen in het Herangtunet.


Lofthus, Ullensvang Hotel
Lofthus, Ullensvang Hotel

Via Fagernes met het leuke openluchtmuseum en Borgund met de mooie stavkerk rijdt u naar Lærdal. Hier kunt u kiezen of u de mooie sneeuwroute over de berg of door de bijzondere 24.509 m lange Lærdalstunnel naar Flåm wilt rijden. Als u vroeg vertrekt kunt u nog een ritje maken met de Flåmsbana naar Myrdal en terug voordat u verder via Voss naar Lofthus aan de mooie Hardangerfjord rijdt. U verblijft 2 nachten in het Ullensvang Hotel.


DALEN, DALEN HOTEL
DALEN, DALEN HOTEL

Wederom een prachtige route vandaag, nu langs de Sørfjord, een zijtak van de Hardangerfjord, en langs de zuidwest kant van de indrukwekkende Hardangervidda naar Dalen. U verblijft 2 nachten in het karakteristieke Dalen Hotel, oorspronkelijk gebouwd in 1894 en dichtbij het Bandakmeer en Telemarkkanaal gelegen.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Nog een beetje cultuur op de laatste dag in Noorwegen? Bezoek dan de grootste stavkerk van Noorwegen in Heddal of de zilverstad Kongsberg. Het is nog een klein stukje rijden naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per nachtboot van Color Line naar Kiel.


15e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

15-daagse culinaire Reis Borghild: culinair genieten!

Vertrek: dagelijks

Bij Noorwegen wordt er niet direct aan een culinaire reis gedacht, terwijl er toch op heel veel plaatsen bijzonder goed gekookt wordt en dat niet in de laatste plaats door de heerlijke lokale gerechten zoals bessen, paddenstoelen en heerlijke vis. Wilt u een culinaire reis maken door Noorwegen? Noorwegen ook ontdekken zoals het bedoelt is en, buiten het genieten van de mooiste plekjes in de natuur, ook de overheerlijke gerechten proeven? dan is deze culinaire reis echt iets voor u! U overnacht in prachtige hotels met een unieke sfeer, soms traditioneel en soms modern maar altijd met alle comfort omgeven. U ontdekt tijdens deze culinaire reis de heerlijke en bijzondere streekgerechten in de ambiance van het relaxte land Noorwegen. Voor deze reis kunt u kiezen tussen logies/ontbijt en halfpension.

Culinaire Reis Borghild: culinair genieten! - Hoogtepunten:

  • Hanzestad Bergen
  • Hardangerfjord
  • Sognefjord
  • Geiranger
  • Sognefjell
  • Jotunheimen
  • Valdresflya
  • Sognefjord
  • Telemark
  • Oslo

Kiest u bij deze culinaire reis voor logies/ontbijt dan kunt u in de hotels a-la-carte eten, bij halfpension kunt u genieten van een geserveerd 3 gangendiner of dinerbuffet. Dit 3 gangen diner kan uitgebreid worden naar een 4 of 5 gangen diner.

 

Prijslijst Culinaire Reis Borghild: culinair genieten! (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Borghild prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1995
hotels incl. halfpension 2725
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Borghild prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 378 voor de ferry Hirtshals-Bergen en voor Oslo-Kiel een tarief van € 546. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis per Fjord Line Hirtshals - Bergen incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 Bootreis per Color Line Oslo -Kiel incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

En natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! De binnenlandse ferry’s

! Dinerbuffet Hirtshals - Bergen Fjordline €44 pp

! Ontbijtbuffet Hirtshals - Bergen Fjordline €18 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,70 pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €17,10 pp