Deception Island

Deception Island

Deception Island is een eiland zoals het nergens anders ter wereld voorkomt. Het eiland is ringvormig en is een caldera, een top van een vulkaan. Het bijzondere eiland ligt ten noorden van het Antarctisch Schiereiland. De caldera heeft een diameter van 15km en aan de zuidoostelijke kant is een smalle ingang, Neptune's Bellow. Door deze passage kunnen schepen de overstroomde krater binnenvaren, een uniek fenomeen.

Hoewel er niet zo veel dieren lijken te leven in de caldera, broeden duizenden Kaapse stormvogels, Wilsons stormvogeltjes, zwartbuikstormvogeltjes, kelpmeeuwen, Subantarctische grote jagers, zuidpooljagers en zuidpoolsternen op de kusten en kliffen van de caldera. Ook pinguins en zeehonden komen soms via Neptune's Bellow de caldera binnen, om te genieten van een bad in het soms thermisch verwarmde water. De vulkaan Deception Island is nog steeds actief en in 1970 is de meest recente uitbarsting geweest. Tekenen van de vulkanische activiteit zijn merkbaar aan de binnenzijde van de caldera. Op sommige plekken wordt het zeewater verwarmd door geothermische activiteit. Er zijn zelfs watertemperaturen van 70°C gemeten.


Fotograferen op Antarctica, 14 dagen per Ocean Diamond

Dit is één van de expedities die de mogelijkheid biedt om verder naar het zuiden te varen; tot voorbij de poolcirkel! Als de omstandigheden het toelaten bereikt u tijdens de reis deze bijzondere mijlpaal die maar weinig reizigers bereiken. De omgeving voelt als een grenzeloze wereld met een eindeloze zee vol ijs. U speurt het landschap af, op zoek naar verschillende wilde dieren om te fotograferen. Dit kunnen walvissen zijn die dicht bij het schip komen, een zeeluipaard dat vlak onder uw zodiac door zwemt, pinguins die vanaf een ijsberg het water in glijden of een gigantische zuidelijke reuzenstormvogel die boven het zee-ijs zweeft.Zuidelijke poolcirkel expeditie, 12 dagen per ms Plancius

Een reis naar het Antarctisch Schiereiland tot voorbij de zuidelijke poolcirkel. De mogelijkheden om zeezoogdieren te zien zijn tijdens de late zomer nog steeds heel goed. Bultruggen zijn bijvoorbeeld nog volop aanwezig. Ondertussen hebben de pinguinkuikens hun donsveren ingeruild voor een volwassen verenkleed en lopen ze rond op de stranden, in de branding en in poeltjes bij de kust. De nieuwsgierigheid van deze kuikens zorgt vaak voor bijzondere ontmoetingen tussen mens en dier.Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Plancius

Een Antarctica vakantie met de unieke extra mogelijkheid om hier te kamperen, kajakken en/ of duiken! U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten.