Dorotea, Stuga Doro camping Lappland

Doro Camping Lappland is de eerste camping die je tegenkomt in Zuid Lapland. We liggen aan de Zweedse Noordkaap route in het plaatsje Dorotea en zijn goed bereikbaar. We hebben zelfs een eigen treinstation!
De camping heeft mooie kampeervelden voor tenten, campers en caravans, met goede voorzieningen. Er zijn ook hutten met eigen faciliteiten, kleine trekkershutten en 2-persoons kamers.  Zuid Lapland heeft een prachtige natuur en biedt mogelijkheden voor veel buitenactiviteiten in alle seizoenen!


4-persoons stuga's
Onze 4-persoons stuga's zijn van alle gemakken voorzien zoals een keuken met serviesgoed, een badkamer, TV en stapelbedden met kussens en dekbedden. Twee stuga's zijn voorzien van een houtkachel. Verder bevindt zich in elke stuga electrische verwarming zodat u ook in de wintermaanden gebruik kunt maken van deze stuga's. Lakens en handdoeken kunt u zelf meenemen, maar zijn ook te huur.
2-persoons stuga ''comfort''
Er is één 2-persoons stuga ''comfort'' aanwezig. Deze stuga is gelijk aan de 4-persoonsstuga maar heeft in plaats van twee stapelbedden een tweepersoonsbed en als extra een TV met DVD speler. Ook in deze stuga is een traditionele houtkachel aanwezig. 

Bed en Breakfast ( Hostel )
Momenteel bouwen wij het hostel om van 12 kamers naar 5 twee persoonskamers met eigen faciliteiten. 


Lapland is een gebied dat zich uitstrekt over Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje van Rusland. Ongeveer een kwart van de oppervlakte van Zweden ligt in Lapland. De originele bevolking van Lapland zijn de Saami, zij spreken naast Zweeds ook de Samische taal. De Saami leven traditioneel met hun rendierkudden, die hun melk, vlees en huiden leveren. Ook doen de rendieren dienst als trekdieren voor hun sledes, het vervoermiddel bij uitstek in dit gebied. 
Dorotea is het eerste dorpje wat je tegenkomt, zodra je de grens van Lapland hebt gepasseerd. Het beschikt over 2 supermarkten, 2 benzinestations, een konditorij, diverse (pizza) restaurants en winkeltjes.


Activiteiten:
- mountainbiken
- kanoën
- wandelen
- hiken
- vissen

 

 

 

Prijzen

Prijslijst Dorotea, Stuga Doro camping Lappland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 4 bed d/t appartement 2 pers
hoogseizoen op aanvraag op aaanvraag
Prijs per nacht in 2020 in €. 
Kampeerhutten Frida: Zweden en Noorwegen via Lofoten

Een prachtige reis dwars door Zweden helemaal naar Kiruna in het hoge noorden van dit uitgestrekte land. Hier ervaart u pas goed wat rust en ruimte is. De reis gaat verder via de Vesterålen en Lofoten en verder door Noorwegen weer zuidwaarts