Dovrefjell kampeerreis Rane: rondje Nationale Parken

Route beschrijving (Totale afstand 1750 km)


Dombås, Bjørkhol Camping
Dombås, Bjørkhol Camping

Aankomst met de ferry in Oslo om 10.00 uur. Allereerst kunt u gaan rondkijken in de Noorse hoofdstad Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Er is veel te zien en te beleven, bijvoorbeeld het Vigelandpark met zijn beelden, maar u kunt ook gezellig winkelen op de Karl Johansgate. Na de drukte van Oslo ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. Onderbreek uw reis eventueel voor een bezoek aan de Hadeland Glasfabriek bij Jevnaker. Interessant om eens rond te kijken en er is ook allerlei fraai glaswerk te koop! Daarna rijdt u over de Valdresflya, langs Besseggen en Knutshø via het befaamde Gudbransdal naar Dombås. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Bjørkhol camping.


Viggja, Tråsåvika Camping
Viggja, Tråsåvika Camping

U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op Tråsåvika Camping. Excursies naar Trondheim.


Molde, Kviltorp Camping
Molde, Kviltorp Camping

via atlanterhavs U verblijft 3 nachten in kampeerhut op de Kviltorp Camping.


Vassenden, Pluscamp Jølstraholmen
Vassenden, Pluscamp Jølstraholmen

via trollstigen en orneveien. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut van Jølstraholmen


Vang I Valdres, Bøflaten Camping kampeerhut
Vang I Valdres, Bøflaten Camping kampeerhut

via gaularfjell. Nog één keer kunt u genieten van de Noorse fjorden en wel met een oversteek per ferry over de weidse Sognefjord. Daarna volgt een afwisselende rit met onderweg het pittoreske plaatsje Lærdal met het Zalmcentrum en de mooie staafkerk van Borgund, een juweeltje van middeleeuwse bouwkunst. Daarna kunt u nog genieten van de Fillefjell en mogelijk een stukje om naar Eidsbugarden vlakbij Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Boflaten camping. Excursies: Panoramaveien en Hemsedal, het interessante openluchtmuseum in Fagernes, Beitostølen en Jotunheimen. Activiteiten: wandeling over de Bessegen, wandelen, vissen.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Allereerst richting Fagernes, een leuk plaatsje om even rond te kijken. Daarna volgt een mooie en afwisselende rit door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van DFDS naar Kopenhagen om 16.30 uur.Wat is een kampeerhut

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Dovrefjell kampeerreis Rane: rondje Nationale Parken

18 daagse reis
​vertrek: dagelijks

​Vandaag de dag zijn er 44 nationale parken in Noorwegen, waarvan er zeven op de archipel Svalbard liggen. Dit betekent echter niet dat deze schitterende wijde natuur niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor bezoekers; een aantal, zoals Rondane, Jotunheimen en Dovrefjell bieden zelfs mogelijkheden voor buitensportactiviteiten. Ook bieden zij een netwerk van goed onderhouden en gemarkeerde wandelpaden.​
In deze kampeerreis maakt u een klein rondje om drie bekende nationale parken namelijk de Rondane, Dovrefjell en de Jotunheimen.

Dovrefjell kampeerreis Rane, hoogtepunten:

- Dovrefjell nationaal park
​- Rondane nationaal park
- Jotunheimen nationaal park
- Oslo
- Muskusos
​- Trollstigen
​- Geiranger
​- Adelaarsweg
​- Dalsnibba
​- Briksdalsbree
​- Nigardsbree
​- Sognefjord

Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Dovrefjell kampeerreis Rane: rondje Nationale Parken (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
mei t/m september 895 700 525
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Rane prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 429/509 voor de ferry Kiel-Oslo en € 281/447 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2/4 persoons binnenhut d/t

verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

bootreis per DFDS van Oslo naar Kopenhagen incl. bed in 2/4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferries