Dovrefjell kampeerreis Rane: rondje Nationale Parken

Route beschrijving (Totale afstand 1572 km)


Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten
Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten

Aankomst met de ferry in Oslo om 10.00 uur. Allereerst kunt u gaan rondkijken in de Noorse hoofdstad Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Er is veel te zien en te beleven, bijvoorbeeld het Vigelandpark met zijn beelden, maar u kunt ook gezellig winkelen op de Karl Johansgate. Na de drukte van Oslo ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. Onderbreek uw reis eventueel voor een bezoek aan de Hadeland Glasfabriek bij Jevnaker. Interessant om eens rond te kijken en er is ook allerlei fraai glaswerk te koop! Daarna rijdt u over de Valdresflya, langs Besseggen en Knutshø via het befaamde Gudbrandsdal naar Oppdal. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Magalaupe camping. U kunt op de camping een muskusos safari boeken.


Viggja, Tråsåvika Camping
Viggja, Tråsåvika Camping

Een korte route vandaag zodat u ook nog tijd heeft om een Muskusos safari te maken op de Dovrefjell of om een stadsbezoek aan Trondheim te brengen. De muskusos kan zeer snel zijn en een aanval kan dodelijk zijn, houdt dus altijd minimaal 200 m. afstand dan hoeft u geen aanval te verwachten. Een deel van Dovrefjell is een nationaal park, het heeft een bijzonder oerlandschap met enkele imposante bergen, leuke meertjes en mooie watervallen. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op Tråsåvika Camping. Excursies naar Trondheim.


Molde, Kviltorp Camping
Molde, Kviltorp Camping

Een mooie route vandaag door een nog redelijk onbekend maar zeker wel mooi deel van Noorwegen. U krijgt een mooi deel van de gevarieerde kust te zien. Een heel speciaal stukje techniek ziet u terug in de Atlanterhavsvei die in de Atlantische Oceaan gebouwd is in 1989. De weg gaat van Kårvåg naar Bud en is 36 km lang. Onderweg is er een mooi uitzichtpunt en als u een hengel mee heeft dan kunt u die hier heel goed gebruiken om uw avondmaaltijd binnen te halen. Het is nog een klein stukje naar de rozenstad Molde waar u 3 nachten verblijft in een kampeerhut op de Kviltorp camping.


Vassenden, Pluscamp Jølstraholmen
Vassenden, Pluscamp Jølstraholmen

Vandaag komt u over de beroemde Trollstigen en Ørneveien, beide met prachtige uitzichtpunten, voordat u in Geiranger aan het gelijknamige fjord aankomt. Iets voorbij Geiranger is de Dalsnibba, een smalle (tol-) bergweg brengt u naar het platform vanwaar u een prachtig uitzicht over het Geirangerfjord en omgeving heeft. U komt langs Stryn, de Nordfjord en het Jølstravatn in Jølster. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut van Jølstraholmen


Fagernes, Fagernes Camping
Fagernes, Fagernes Camping

Vandaag komt u over de Gaularfjell waar ook weer een prachtig uitzichtpunt gebouwd is en een stop zeker de moeite waard is. Daarna gaat u het Fjærlandsfjord over van Dragsvik naar Hella om langs de mooie Sognefjord te rijden om deze vervolgens over te steken van Mannheller naar Fodnes. Daarna volgt een afwisselende rit met onderweg het pittoreske plaatsje Lærdal met het Zalmcentrum en de mooie staafkerk van Borgund, een juweeltje van middeleeuwse bouwkunst, en tenslotte kunt u nog genieten van de Fillefjell voordat u in Fagernes aankomt, u verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Fagernes camping. Excursies: Panoramaveien en Hemsedal, het interessante openluchtmuseum in Fagernes, Beitostølen en Jotunheimen. Activiteiten: wandelen in de Jotunheimen of over de Besseggen en vissen.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Vandaag volgt een mooie en afwisselende rit door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. U komt langs Jevnaker met de Hadeland glasfabriek waar buiten het mooie glas ook veel andere activiteiten zijn en tenslotte bereikt u Oslo. De Noorse hoofdstad is een gezellige stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Maar ook de musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, zijn zeer de moeite waard. En dat geldt ook voor het markante raadhuis, het Vigelandpark en nog veel meer. Vertrek met de nachtboot van DFDS naar Kopenhagen om 16.30 uur.


18e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Dovrefjell kampeerreis Rane: rondje Nationale Parken

18 daagse reis
​vertrek: dagelijks

​Vandaag de dag zijn er 44 nationale parken in Noorwegen, waarvan er zeven op de archipel Svalbard liggen. Dit betekent echter niet dat deze schitterende wijde natuur niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor bezoekers; meerdere parken bieden zelfs mogelijkheden voor buitensportactiviteiten. Ook bieden zij een netwerk van goed onderhouden en gemarkeerde wandelpaden.​
In deze kampeerreis maakt u een klein rondje om drie bekende nationale parken namelijk de Rondane, Dovrefjell en de Jotunheimen maar worden ook de bekende Sognefjord en Geirangerfjord en de kroningsstad van Noorwegen Trondheim niet vergeten.

Dovrefjell kampeerreis Rane, hoogtepunten:

- Dovrefjell nationaal park
​- Rondane nationaal park
- Jotunheimen nationaal park
- Oslo
- Muskusos
​- Trollstigen
​- Geiranger
​- Adelaarsweg
​- Dalsnibba
​- Briksdalsbree
​- Nigardsbree
​- Sognefjord
- Valdresflya

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Dovrefjell kampeerreis Rane: rondje Nationale Parken (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
mei t/m september 895 730 550
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Rane prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 281/447 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2/4 persoons binnenhut d/t

verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

bootreis per DFDS van Oslo naar Kopenhagen incl. bed in 2/4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! Binnenlandse ferries

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp 

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp 

! dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €36,95 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp