Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius, 12 dagen

Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius, 12 dagen


M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Beaglekanaal
Beaglekanaal

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Plancius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Het schip zal in 2 dagen de Drake Passage overvaren, waarbij u alvast het gevoel krijgt van een echte poolreiziger. Onderweg ziet u mogelijk al de eerste walvis die plotseling omhoog komt.

Bij de Arctische Convergentie komen 2 oceaanstromingen samen, die een natuurlijke grens vormen. Vanaf dit punt veranderen zowel het zeeleven als het vogelleven rondom het schip, want dankzij de botsende stromingen komt er koud en voedselrijk water naar boven. Verschillende albatrossen, grijskopalbatrossen, wenkbrauwalbatrossen, roetkopalbatrossen, kaapse duiven en zuidelijke stormvogels zullen zich vrij plotseling laten zien.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U komt aan bij Antarctica! Beleef de magische wereld van grijze rotspieken, dikke lagen sneeuw en de enorme blauwwitte ijsbergen. Daarnaast ziet u de bijzondere dieren, die zich volledig aan deze leefomgeving hebben aangepast. Het schip vaart direct naar 'high Antarctica', langs de Melchior Island en door het Schollaert Kanaal. Mogelijke plekken die u tijdens de reis kunt aandoen:
Port Lockroy, Pléneau & Petermann Islands, Neko Harbour, Paradise Bay en Errera Channel.

Neumayer Channel: op deze plek kunt u met zodiacs of kajaks prachtig de beschutte wateren rondom Wiencke Island verkennen. Ook kunt u prachtig wandelen langs de kust van de bergachtige omgeving of naar een uitzichtpunt iets verder landinwaarts klimmen. Voor deze excursies zijn echter wel gunstige weersomstandigheden nodig, dus dit zal ter plekke bekeken worden.
Pléneau & Petermann Islands: als het ijs het toelaat, gaat het schip verder naar het zuiden, richting Lemaire Channel. Iets zuidelijker bestaat de kans om op de eilanden adéliepinguins en blauwoogaalscholvers te zien. Rondom de eilanden worden vaan zeeluipaarden, bultruggen, dwergvinvissen en orka's gezien. Mogelijkheden voor activiteiten zijn hier ook: u kunt kajakken of een gletsjertocht maken, maar ook een serieuze bergsportactiviteit behoort tot de mogelijkheden.
Neko Harbour: op deze plek kunt u zelf aan land in het magische landschap met enorme gletsjers en met sneeuw bedekte rotsen. Op het water kunt u prachtig rondvaren in de zodiacs en aan land kunt u genieten van prachtige uitzichten op de Alpine pieken.
Paradise Bay: het volgende doel is het bereiken van Paradise Bay, die niet voor niets deze naam draagt. Het gebied heeft een ongeëvenaarde schoonheid en hier heeft u de kans om als een echte poolreiziger buiten te overnachten, voor een unieke en ultieme kampeerbeleving.
Errera Channel: de omgeving van het Errera Channel is spectaculair en biedt veel mooie locaties voor sportieve activiteiten. Denk aan Danco en Cuverville Island, maar ook Orne Islands en Georges Point zijn mogelijke plekken voor activiteiten.

Na het uitwissen van de laatste sporen van het kamperen is het tijd om via de Melchior Islands weer naar open zee te varen. Via de Drake Passage maakt u weer de oversteek richting het noorden.


Port Lockroy
Port Lockroy

Na het Neumayer Channel is het doel om het oude Britse onderzoeksstation op Goudier Island te bezoeken: Port Lockroy. Nu is het een museum en postkantoor. Dichtbij ligt Jougla Point, waar ezelspinguins en keizeraalscholvers broeden. Ook kunt u hier geweldig kajakken en misschien zelfs kamperen. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u sneeuwschoenwandelen langs de kust. Op die manier kunt u het landschap en de dieren van nog dichterbij bekijken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia. Onderweg worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Plancius in Ushuaia.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland. We helpen u graag met het uitzoeken en boeken van de meest gunstige vluchten.


Foto workshop Antarctica
Foto workshop Antarctica

De foto workshop Antarctica wordt aangeboden voor voor beginnende en gevorderde fotografen onder leiding van een fotografie-expert. De fotografische mogelijkheden in de poolgebieden zijn ongeëvenaard.


Sneeuwschoenwandelen Antarctica
Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


Alpinisme Antarctica
Alpinisme Antarctica

Alpinisme Antarctica is een intensieve activiteit voor de fanatieke bergsporters. Met deze activiteit heeft u de kans om de hogere bergtoppen en uitzichtpunten bereiken in Antarctica.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


LET OP: De hierboven beschreven route is een indicatie. De definitieve route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. route De uiteindelijke wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie. De activiteiten die aangeboden worden in het basiskamp zijn gratis.

Reisdata

  9 - 20 maart 2020 (PLA32)

  21 november - 2 december 2020 (PLA22)

  25 februari - 8 maart 2021 (PLA29)

  8 - 19 maart 2021 (PLA30)

Expeditie Antarctica, basecamp Plancius

Deze expeditie Antarctica met het ms Plancius als Basecamp, is een unieke, actieve reis voor mensen die dit bijzondere continent graag op een sportieve manier willen ontdekken. De basecamp reizen zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Een aantal reizen naar Antarctica wordt van tevoren geselecteerd als basecamp reis. Tijdens deze reizen zal het schip ms Plancius als een soort basiskamp functioneren, om van daaruit verschillende activiteiten te ondernemen, zowel aan land als op en in het water.

Tijdens deze reis ligt het schip ms Plancius langer voor anker op een mooie plek dan tijdens de normale expeditiereizen. Op deze manier kan het schip als vertrekpunt worden gebruikt om verschillende sportieve activiteiten te ondernemen. Denkt u hierbij aan het beklimmen van bergen, deelnemen aan lange wandeltochten, het uitgebreid fotograferen van flora en fauna, kamperen aan land en kajakken langs de kust. En dat allemaal op en rondom Antarctica! Er bestaat geen betere manier om dit bijzondere continent zo goed te ontdekken als tijdens een van deze basecamp Plancius expeditiereizen!

Als passagier bent u echter niet verplicht om deel te nemen aan de speciale activiteiten die worden georganiseerd voor de basecamp expeditie. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan één van de activiteiten die bij het normale expeditieprogramma horen. U gaat dan per zodiac met een gids aan land en kunt daar deelnemen aan makkelijke tot matig inspannende wandelingen, met focus op de fauna van Antarctica. Hier hoort ook een bezoek aan een onderzoeksstation bij. Op deze manier kunt u ook van dichtbij genieten van al het moois dat Antarctica te bieden heeft, zonder dat u aan de sportieve activiteiten hoeft deel te nemen.

Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius - Reisinformatie

Hoe een Antarctica basecamp reis eruit zou kunnen zien: op de vierde dag komt u aan bij Antarctica. De kapitein zal het schip bij het Neumayer Channel voor anker leggen. Dit zal dus de plek zijn die de komende drie dagen als basiskamp gebruikt gaat worden en de wateren rond Wiencke Island zullen het speelterrein worden voor allerlei activiteiten. U kunt kiezen om hier te gaan kajakken, maar ook sneeuwschoenwandelingen zijn mogelijk dankzij de bergachtige omgeving. Voor de alpinisten is het een mooie uitdaging om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te gaan beklimmen en ontdekken. Omdat het schip hier twee dagen blijft liggen, kunnen twee kampeernachten en twee volledige dagen met activiteiten worden ingepland.

Na Neumayer Channel vaart het schip door naar Booth, Pléneau en Petermann Island. Hier wordt opnieuw een geschikte plek gekozen voor het basiskamp. Bij Neko Harbour kunt u genieten van het spectaculaire landschap, dat bestaat uit steile bergen en gletsjers. U kunt hier kajakken en wandelen en voor de actieve wandelaars wordt de uitdaging iets groter gemaakt. Zij kunnen hoger op de gletsjers klimmen met een van de gidsen. Bij Neko Harbour of Paradise Bay maken we een kamp aan land, waar we de nacht doorbrengen. Op de vroege ochtend van dag 9 wordt het laatste kamp opgebroken, om vervolgens langzaam terug te varen naar Ushuaia. Deze laatste dagen kunt u vanaf het schip genieten van de vogels en de zeedieren die we ongetwijfeld zullen tegenkomen.

Let op: de activiteiten kunnen uitsluitend veilig worden uitgevoerd bij goede weersomstandigheden. Hier kunnen van tevoren geen garanties voor worden gegeven. Dit zal dan ook ter plaatse bepaald worden door de expeditieleider.

De volgende activiteiten kunt u ondernemen tijdens deze basecamp reis en zijn bij de prijs inbegrepen:

 Sneeuwschoenwandelen

Alpinsme

 Kamperen

 Kajakken

Fotoworkshop

Prijslijst Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius, 12 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon PLA32 | 9 - 20 maart 2020 PLA22 | 21 november - 2 december 2020 PLA29 | 25 februari - 8 maart 2021 PLA30 | 8 - 19 maart 2021
4-persoonshut patrijspoort 6550 (wachtlijst) 6800 (wachtlijst) 6800 6800
3-persoonshut patrijspoort 7400 (wachtlijst) Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag
2-persoonshut patrijspoort 8100 (wachtlijst) 8400 (wachtlijst) 8400 8400
2-persoonshut raam 8400 8750 (wachtlijst) 8750 8750
2-persoonshut deluxe 8950 (wachtlijst) 9300 (wachtlijst) 9300 (wachtlijst) 9300
2-persoonshut superior 9650 9950 9950 9950

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Alle aangeboden activiteiten zoals aangegeven bij de reis zijn gratis (m.u.v. duiken).

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.