Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius (12 dagen)

Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius (12 dagen)


M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Plancius in Ushuaia. In de namiddag vaart u vanaf Ushuaia, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar u over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, ziet u de eerste ijsbergen.

Highlights:

- grote albatros

- grijskop albatros

- roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Daarna varen we naar het Neumayer kanaal. We gaan ons schip zo positioneren voor een grote hoeveelheid aan activiteiten rondom dit basiskamp. De beschermde wateren rond Wiencke eiland zullen onze speeltuin worden voor allerlei activiteiten. In deze bergachtige omgeving zijn er grote kansen om de regio te voet te verkennen, per zodiac en tijdens kajaktochten. Wandelaars zullen diverse mogelijkheden vinden om heerlijke wandelingen te maken in de buurt van de kustlijnen en de bergbeklimmers zullen hun uitdaging vinden door het beklimmen van heuvels en uitkijkpunten verder landinwaarts. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd in goede weersomstandigheden. We zijn van plan om voor twee nachten voor anker te gaan. Zodat u de mogelijkheid heeft om twee volledige dagen en nachten kunt gebruiken voor activiteiten.


Port Lockroy
Port Lockroy

Dicht bij Port Lockroy kunnen we een landing aanbieden op Jougla Point met ezelspinguïns en de blauw oog aalscholver. We kijken uit naar zeeluipaarden, krabbeneter, zeehonden en walvissen. Met goed weer en voldoende tijd varen we door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth eiland, Pléneau en Petermann eiland waar we Adéliepinguïns en blauw-oog aalscholvers kunnen vinden. In dit gebied zijn er zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen tegen te komen. Bij Neko Harbour zullen we opnieuw de kans krijgen om voet op het Antarctische continent te zetten. Geniet van een prachtige landschap met enorme gletsjers tijdens uw zodiactrip, wandelingen en kajak excursies. Een kleine groep gletsjer wandelaars kunnen klimmen op de hogere gronden van de gletsjer. We zullen de nacht doorbrengen in Neko of nabij Paradise Bay met een kamp aan de wal. We zullen vroeg in de ochtend vertrekken na het opbreken van onze laatste kamp.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia. Onderweg worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage.

Highlights:

- vogels spotten

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Plancius in Ushuaia.


Foto workshop Antarctica
Foto workshop Antarctica

De foto workshop Antarctica wordt aangeboden voor voor beginnende en gevorderde fotografen onder leiding van een fotografie-expert. De fotografische mogelijkheden in de poolgebieden zijn ongeëvenaard.


Sneeuwschoenwandelen Antarctica
Sneeuwschoenwandelen Antarctica

Sneeuwschoenwandelen Antarctica is de ideale manier om meer van het Antarctische gebied te verkennen dan slechts de kustlijn. Het sneeuwschoenwandelen vereist geen extra vaardigheden, enkel een normale, goede gezondheid.


Alpinisme Antarctica
Alpinisme Antarctica

Alpinisme Antarctica is een intensieve activiteit voor de fanatieke bergsporters. Met deze activiteit heeft u de kans om de hogere bergtoppen en uitzichtpunten bereiken in Antarctica.


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


LET OP: De hierboven beschreven route is een indicatie. De definitieve route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. route De uiteindelijke wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie. De activiteiten die aangeboden worden in het basiskamp zijn gratis.


Reisdata

 17 februari - 28 februari 2019 (PLA28)

Expeditie Antarctica, basecamp Plancius

Tijdens deze Basecamp reizen wordt het schip als basiskamp of wildernis hotel gebruikt, van waaruit alle activiteiten starten. Wij bieden activiteiten die verder gaan dan onze normale offshore programma's. Het schip zal twee of drie dagen op een specifieke locatie blijven om u als gast meer tijd te geven om langer op een bepaalde plek te kunnen blijven. ​Het schip dient als comfortabel wildernishotel voor de actieve als sportieve natuurliefhebbers, zodat er meer tijd is voor allerlei activiteiten.

​De volgende activiteiten kunt u ondernemen tijdens basecamp en zijn bij de prijs inbegrepen:

 Sneeuwschoenwandelen

 Bergklimmen

 Kamperen

 Kajakken

 Mountaineering


​Expeditie Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van klassiek Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit ​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!


Expeditie Antarctica - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plansius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is expeditie Antarctica.

Prijslijst Expeditie Antarctica, Basecamp Plancius (12 dagen) (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 17/2 - 28/2 2019 (PLA28)
4 persoonshut patrijspoort 6350
3 persoonshut patrijspoort 7150
2 persoonshut patrijspoort 7850
2 persoonshut raam 8150
2 persoonshut deluxe 8750
2 persoonshut superior 9350

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Kijk ook eens naar:

Antarctica Vakantie 11 dagen per ms Ortelius
Een Antarctica vakantie met de unieke extra mogelijkheid om hier te kamperen, kajakken en/ of duiken! U komt in een prachtig landschap met de enorme gletsjers. U geniet van het landschap waarbij u omringd wordt door bergpieken tijdens uw trip met zodiac in Paradise Bay. Hier heeft u opnieuw de kans om voet aan wal te zetten.
Klassiek Antarctica & Zuidelijke Shetland Eilanden per ms Ortelius
Ontdek klassiek Antarctica, de South Shetlands en breng een bezoek aan Deception Island. Deception eiland is bekend als de veiligste haven van Antarctica. De ingang van de veilige baai is slechts 230 m breed. Een spectaculaire route om te varen. Op Cuverville Eiland zult u een grote kolonie ezelspinguïns en broedende sub-antarctische stormvogels vinden. In Neko Harbour zult u weer de kans hebben om voet aan land te zetten op het Antarctische continent.