Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 20 dagen per Ocean Adventurer

Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 20 dagen per Ocean Adventurer


M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam-Reykjavik
vlieg Amsterdam-Reykjavik

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Reykjavik. Wij helpen u graag bij het regelen en het boeken van deze vlucht(en).


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

De Poolexpeditie begint in Reykjavik, IJsland. Breng de dag door in deze hoofdstad, voordat u hier de nacht doorbrengt in het hotel (inclusief in deze reis).


Vlucht Reykjavik - Kangerlussuaq
Vlucht Reykjavik - Kangerlussuaq

's Ochtends hebben we een transfer naar de luchthaven en gaan we per chartervlucht van Reykjavik naar Kangerlussuaq. Nadat u 's middags aan boord van het schip bent gegaan, geniet u van uw nieuwe omgeving terwijl u vaart op uw poolexpeditie.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

Een klein stadje aan de Sondre Stromfjord, één van de langste fjorden ter Wereld. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om nog even door het stadje te wandelen. Daarna is het tijd voor uw eerste tochtje in een zodiac, waarmee u naar het schip wordt gebracht. Er zullen nog vele zodiac cruises volgen!


Straat Davis
Straat Davis

Terwijl we door Straat Davis varen, zal het expeditieteam u voorbereiden op de avonturen die komen gaan. Leer meer over de legendarische geschiedenis en politiek van het Noordpoolgebied, de fascinerende natuur, geologie, ecologie en klimaat, en de bezienswaardigheden die u zult gaan ontdekken. Het personeel zal ook uitkijken naar zeevogels die rond het schip vliegen, evenals walvissen die hier leven.


Sam Ford Fjord, Groenland
Sam Ford Fjord, Groenland

Baffin Island is het op vier na grootste eiland ter wereld en is vernoemd naar de Engelse navigator William Baffin, die zich in het begin van de 17e eeuw naar het gebied waagde op zoek naar de legendarische Northwest Passage. De route langs de oostkust wordt bepaald door de weer- en ijscondities. Enkele van de favoriete bestemmingen zijn Qikiqtarjuaq, Isabella Bay en Sam Ford Fjord. Torenhoge bergen, diepe fjorden, kleurrijke toendra en Inuit-nederzettingen wachten op u! De Inuit-gemeenschap van Qikiqtarjuaq (wat 'het grote eiland' in Inuktitut betekent) ligt net ten noorden van de poolcirkel, op Broughton Island. Deze gastvrije nederzetting wordt door de lokale bevolking liefhebbend Qik genoemd. U krijgt hier ook de kans om lokale Inuit-ambachtslieden te ondersteunen door unieke kunstwerken, ambachten en sieraden te kopen. De zelden ontdekte Sam Ford Fjord is één van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde. Het is een spectaculaire plaats met granieten rotswanden die loodrecht uit zee opstijgen. Houd uw camera bij de hand als u langs deze indrukwekkende kustlijn vaart.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

Terwijl ons schip verder naar het noorden vaart, geniet u van een presentatie door onze experts aan boord of geniet u van een ijscocktail in de bar, bekijkt u een film of sluit u zich aan bij uw expeditieteam op de brug terwijl ze zoeken naar dieren in het wild.


Lancaster Sound
Lancaster Sound

Lancaster Sound, de toegangspoort tot de Northwest Passage, is één van de rijkste marine habitats in het Noordpoolgebied. Met open watergebieden die het hele jaar door ijsvrij blijven, is het een belangrijk voedergebied voor walvissen en andere zeedieren. Onze dagen hier zullen worden besteed aan het verkennen van meerdere prachtige baaien en inhammen. De Lancaster Sound staat bekend om het waarnemen van ijsberen. Als u geluk heeft, kunt u zelfs de bijzondere narwal spotten! Eventueel is een bezoek bij Radstock Bay mogelijk, de locatie van één van de meest indrukwekkende oude Thule-locaties in het Noordpoolgebied. Het verkennen van de goed bewaarde overblijfselen van de ondergrondse huizen, inclusief de walvisbotten die worden gebruikt als ondersteuning voor de woningen, geven u een idee van hoe deze pre-Inuit-mensen leefden in het verre noorden. We zullen proberen op Beechey Island aan land te gaan, een Canadees nationaal historisch gebied vernoemd naar ontdekkingsreiziger Frederick William Beechey. Het eiland herbergt de laatste rustplaats van leden van de Sir John Franklin's expeditie 1845-1846 om de Northwest Passage te vinden. Coburg Island en de omliggende wateren, overwegend bedekt met gletsjers en ijsvelden, vormen het Nirjutiqavvik National Wildlife Area. De steile kliffen aan de kust van het eiland zijn een ideaal leefgebied voor honderdduizenden nestelende zeevogels zoals zeekoeten van Brünnich (dikbeksnavels), drieteenmeeuwen, noordelijke stormvogels en zwarte zeekoeten.


Smith Sound, Baffinbaai
Smith Sound, Baffinbaai

Voordat we afscheid nemen van Canada, gaan we zo ver mogelijk naar het noorden en verkennen we beide kanten van Smith Sound, de onbewoonde doorgang tussen Ellesmere Island en Groenland. Beleef een ware expeditie terwijl het weer- en de ijs-omstandigheden bepalen hoe ver we het noorden kunnen gaan verkennen.


Melville Bay
Melville Bay

Bij uw terugkeer naar Groenland vaart u langs de afgelegen noordwestkust, een land van indrukwekkende ijsbergen en enorme gletsjers. Qaanaaq, voorheen bekend als Thule, is één van de meest noordelijke nederzettingen ter wereld. Hier delen lokale Inuit hun cultuur en tradities, terwijl het museum meer licht werpt op het leven in de buurt van de top van de wereld. We hopen Melville Bay te verkennen, een belangrijke walvisvangstplaats tot het begin van de 20e eeuw. Het gebied is een belangrijke uitgang voor de Groenlandse ijskap en is de thuisbasis van spectaculaire ijsbergen in alle soorten en maten, waardoor het een ideale plek is voor Zodiac-cruisen. Als u zich avontuurlijk voelt, kunt u uzelf misschien trakteren op een unieke arctische ervaring door deel te nemen aan een optionele peddel excursie.


Baffinbaai, Groenland - Canada
Baffinbaai, Groenland - Canada

Terwijl we verder varen langs de westkust van Groenland, geniet u van presentaties door onze experts aan boord.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

De westkust van Groenland biedt adembenemende gletsjers, bergachtige landschappen, dramatische fjorden en levendige gemeenschappen. Sommige gebieden die we hier hopen te verkennen zijn Uummannaq, Itilleq en de indrukwekkende Ilulissat Icefjord. De traditionele Inuit-stad Uummannaq (wat 'hartachtig' betekent) is misschien wel de meest pittoreske plaats in Groenland. De plaats ontleent zijn naam aan de rode hartvormige berg die maar liefst 1.170 meter hoog is. Zorg ervoor dat u op het dek staat als het schip de kust nadert om de inspirerende vergezichten en bergtoppen vast te leggen die boven de kleurrijke huizen uitsteken. Een andere mooie locatie is de Ilulissat Icefjord, een prachtige UNESCO-werelderfgoed locatie. De thuisbasis van Jakobshavn, één van de meest actieve gletsjers ter wereld, is een geweldige plek om te genieten van een Zodiac-excursie langs torenhoge ijsbergen. Als u aan land gaat in de stad Ilulissat (wat "ijsberg" betekent), kunt u de icefjord te voet bezoeken en genieten van deze onvergetelijke rivier van ijs. Tevens kunt u er ook traditionele houten huizen geschilderd in verschillende kleuren verkennen.


Vlucht Kangerlussuaq - Reykjavik
Vlucht Kangerlussuaq - Reykjavik

Geniet nog even van de laatse Zodiac-rit naar de kust, waar u aan boord gaat van uw chartervlucht terug naar Reykjavik, IJsland. Bij aankomst in Reykjavik brengen we u naar uw hotel (inbegrepen).


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Vandaag kunt u op uw gemak naar huis gaan of nog wat tijd doorbrengen met het verkennen van de levendige stad Reykjavik.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

U vliegt van Reykjavik naar Amsterdam op eigen gelegenheid. Wij helpen u graag bij het regelen en het boeken van deze vlucht(en).


Reisdata

10 - 29 september 2020

Groenland, Baffineiland en Canada - highlights

  • Op zoek naar iconische arctische dieren in het wild, zoals ijsberen, muskusossen, walrussen en walvissen
  • Verken Canadese natuurreservaten en de Ilulissat Icefjord, een UNESCO-werelderfgoed
  • Bezoek traditionele nederzettingen zoals Itilleq en Uummannaq, en ontmoet inwoners van Inuit en Groenlandse
  • Cruise in een Zodiac om ijsbergen, gletsjers, fjorden en meer te verkennen
  • Dompel uzelf onder in het ijzige rijk van het Noordpoolgebied met optionele kajakavonturen


Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 20 dagen per Ocean Adventurer

Het Noordpoolgebied is al eeuwenlang inspirerend voor ontdekkingsreizigers en onze expedities bieden u de kans om te ontdekken waarom. We verwelkomen u graag op dit onvergetelijke avontuur! Waag u ver boven de poolcirkel, in een land waar de zon nooit ondergaat en waar de ijsberen en muskusossen zwerven. Dit in combinatie met het beste van de Westelijke Noordpool: Canada en Groenland. U gaat de noordkust van Canada's Baffin Island en de westkust van Groenland verkennen, op zoek naar de natuur. Tevens bezoekt u de nederzettingen en maakt u kennis met de Inuit die dit mysterieuze rijk thuis noemen. Zodiac cruising geeft u een prachtig perspectief van de indrukwekkende ijsbergen, gletsjers en fjorden, terwijl u met bezoeken aan nederzettingen wordt ondergedompeld in hun traditionele en toch ook moderne manier van leven. In dit afgelegen, natuurrijke gebied, kunt u walvissen spotten in hun natuurlijke omgeving of een glimp opvangen van een van de meest iconische dieren van het Noordpoolgebied; de ijsbeer.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 20 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs Prijs per persoon 20-daagse reis | 10-29 september 2020
3-persoonshut 10500
2-persoons laagste dek 13500
2-persoons middel dek patrijspoort 15300
2-persoons middel dek raam 16600
2-persoons superior 17400
2-persoons deluxe 19600
2-persoons suite 21800
2-persoons eigenaars suite 23500
Kajakken 610
Peddelen 170

20-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner en snacks aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen en zodiaccruises uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieteam, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Hotelovernachting in Reykjavik, inclusief ontbijt (dag 1).

Vlucht van Reykjavik naar Kangerlussuaq (dag 2).

Groepstransfer van de luchthaven naar het schip en terug.

Vlucht van Kangerlussuaq naar Reykjavik (dag 19).

Groepstransfer van de luchthaven naar het hotel in Reykjavik (dag 19).

Hotelovernachting in Reykjavik, inclusief ontbijt (dag 19).


20-daagse reis exclusief:

! Vluchten die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Paspoort- en visumkosten.

! eTa voor Canada

! Belastingen die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte (sterk aanbevolen).

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie & internet aan boord.

! Optionele kajak-activiteit.

! Vrijwillige fooi voor het personeel.

! Eventuele extra overnachtingen in Reykjavik (die niet bij 'inclusief' vermeld zijn).