Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 17 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Reis langs West-Groenland

Aankomst in Ottawa: 26 augustus 2018

Vertrek uit Ottawa: 11 september 2018

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


Vlucht Amsterdam - Ottawa
Vlucht Amsterdam - Ottawa

U vliegt van Amsterdam naar Ottawa, op eigen gelegenheid. Wij helpen u graag bij het regelen en boeken van deze vlucht(en).


Ottawa
Ottawa

De Poolexpeditie begint in Ottawa, Canada. Breng uw dag door in deze hoofdstad, voordat u hier de nacht doorbrengt in een goed hotel.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

U gaat u aan boord van de gecharterde vlucht van Ottawa naar Kangerlussuaq. U gaat voor het eerst varen in een zodiac, waarmee u van wal naar het schip wordt gebracht. Neem de nieuwe omgeving in u op, voordat het schip vertrekt.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Maniitsoq wordt door de lokale bevolking ook wel het 'Venetië van Groenland' genoemd, vanwege de ligging in de archipel die wordt doorkruist door vele kanalen. De kleine stad wordt omringd door hoge bergen met sneeuw en heeft als bijnaam 'de ongelijke plek'. Speelse bultruggen brengen de zomer door in de wateren rondom.

De Groenlandse hoofdstad Nuuk is een geweldige plek voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Loop naar de waterkant om daar de Hans Edge Kerk en zijn standbeeld te bekijken. Hans Edge is de zendeling die de nederzetting in 1728 oprichtte. Bewonder de beroemde overblijfselen van 500 jaar oude, volledig geklede mummies, die in 1972 door twee jagende broers werden gevonden onder een rotspunt. De mummies zijn te zien in het Groenlands Nationaal Museum. Ook het Nuuk Kunstmuseum en het Katuaq Cultuurcentrum zijn zeker een bezoekje waard.


Straat Davis
Straat Davis

U neemt afscheid van Groenland en steekt Straat Davis over, op weg naar het Canadese poolgebied. Presentaties van experts aan boord zullen u voorbereiden op de avonturen die u te wachten staan.


Pond Inlet, Baffineiland
Pond Inlet, Baffineiland

Breng een bezoek aan de hoge fjorden, belangrijke historische plaatsen en traditionele Inuït gemeenschappen als u in de voetsporen van oude ontdekkingsreizigers van het hoge noorden van Canada treedt.

De kleine Inuït woonplaats Pangnirtung, ook wel het Zwitserland van het Poolgebied genoemd, ligt onder de grillige toppen van Mount Duval. Pang staat bekend om zijn traditionele Inuït kust en ambachten, met name lithografie en het maken van tapijten. In het Uqqurmiut Centrum voor Kust & Ambachten kunt u de handwerkers aan het werk zien en een uniek product van hen kopen. Een echte aanrader is een kleurrijke Pang muts, die u de rest van deze reis warm zal houden. Ook zal u het dichtbij gelegen Kekerten bezoeken, een onbewoond eiland dat in de 17e eeuw een belangrijke bestemming was voor walvisjagers.

Het zuidelijke puntje van de Cumberland Sound heet Cape Mercy en is zo genoemd door de Britse ontdekkingsreiziger John Davis (van Straat Davis). Hij voer in 1585 om dit punt heen. De ijsbergen die door Straat Davis drijven, komen allemaal bij Qikiqtarjuak uit, de "ijsberghoofdstad" van de wereld. In het ijskoude water zwemmen soms ook narwals, witte dolfijnen, noordkapers, ringelrobben en zadelrobben. Een wandeling naar de heuveltop Inukshuk (een stenen man, gebouwd door de Inuït) wordt beloond met spectaculaire uitzichten.

Het schip vaart verder noordwaarts langs de oostkust van Baffineiland en we naderen Isabella Bay, een belangrijk voedselgebied voor grote groepen Groenlandse walvissen in de zomer en herfst.

Bij Sam Ford Fjord heeft u een bijzonder uitzicht op tientallen kliffen, die naast elkaar gezet lijken te zijn. Het is één van de meest afgelegen plaatsen op de wereld en trekt veel klimmers.

Bij de noordelijke punt van Baffineiland, vlakbij de oostelijke ingang tot de Noordwestelijke doorvaart, ligt Pond Inlet. U kunt dit kleine Inuït-stadje, omringd door bergen, fjorden, gletsjers en ijsbergen, even bezoeken als u dat wilt.

Het gebied rond Lancaster Sound biedt vele mogelijkheden om te wandelen. Op Devon Eiland zal u ij Dundas Harbour een verlaten buitenpost van de Royal Canadian Mounted Police bezoeken, gelegen bij het strand. Bij het dichtbij gelegen Croker Bay kunt u in een zodiac langs het front van een afkalvende gletsjer varen, uiteraard wel op veilig afstand. Het expeditieteam zal ook opletten of er muskusossen of walrussen te zien zijn. Een andere mogelijke excursie is een wandeling naar een archeologische plek. Verder naar het westen is een aantal van de best bewaarde Thule overblijfselen van het Noordpoolgebied te vinden bij Radstock Bay. Terwijl u deze omgeving ontdekt, krijgt u een goede indruk van hoe deze mensen geleefd hebben.

Het winderige Beechey Island dat aan het westelijke eind van Devon Eiland ligt is klein, maar heeft een rijke geschiedenis. Het is vernoemd naar de beroemde Engelse ontdekkingsreiziger Frederick William Beechey. Hier vindt u de 3 graven van de bemanningsleden die zijn overleden tijdens de fatale expeditie van Sir John Franklin in 1845-1846. Roald Amundsen is de eerste die hier in 1903 aan land ging, tijdens de eerste succesvolle scheepsreis door de Noordwestelijke Doorvaart.

Varend langs de oostkust van Somerset Island kunt u witte dolfijnen en narwals tegenkomen, die zich hier voeden. Ook trekt Creswell Bay veel vogels aan, zoals de zilverplevier, koningseider en bonapartes strandloper. U heeft tijd om Fort Ross te verkennen. In het midden van Bellot Strait bereikt u het meest noordelijke punt van continentaal Canada.


Resolute
Resolute

U gaat in Resolute van boord van het schip en vervolgens per vliegtuig terug naar Ottawa. Daar staat nog één overnachting gepland.


Ottawa
Ottawa

U wordt naar de luchthaven gebracht, van waaruit u uw vlucht naar huis kunt nemen.


Vlucht Ottawa - Amsterdam
Vlucht Ottawa - Amsterdam

U vliegt ook op eigen gelegenheid terug van Ottawa naar huis. Ook hierbij zijn wij u graag behulpzaam.


Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 17 dagen per Ocean Adventurer


Aanbod van activiteiten

Kajakken

Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Expeditie Groenland, Baffineiland en Canada, 17 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs 17-daagse reis | 27 augustus 2019 Prijs per persoon
3-persoonshut aanvraag
2-persoons laagste dek aanvraag
2-persoons middel dek patrijspoort aanvraag
2-persoons middel dek raam aanvraag
2-persoons superior aanvraag
2-persoons deluxe aanvraag
2-persoons suite aanvraag
2-persoons eigenaars suite aanvraag
Kajakken 580
Hiken Inbegrepen

17-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner en snacks aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen en zodiaccruises uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieteam, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Hotelovernachting in Ottawa, inclusief ontbijt (dag 1).

Vlucht van Ottawa naar Kangerlussuaq (dag 2).

Groepstransfer van de luchthaven naar het schip en terug.

Vlucht van Resolute naar Ottawa (dag 16).

Groepstransfer van de luchthaven naar het hotel in Ottawa (dag 16).

Hotelovernachting in Ottawa, inclusief ontbijt (dag 16).


17-daagse reis exclusief:

! Vluchten die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Paspoort- en visumkosten.

! eTa voor Canada

! Belastingen die niet bij 'inclusief' vermeld zijn.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte (sterk aanbevolen).

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie & internet aan boord.

! Optionele kajak-activiteit.

! Vrijwillige fooi voor het personeel.

! Eventuele extra overnachtingen in Ottawa (die niet bij 'inclusief' vermeld zijn).