Falkland eilanden & Antarctica 20 dagen per ms Plancius

Falkland eilanden & Antarctica 20 dagen per ms Plancius


M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag gaat u inschepen op het schip m/v Plancius in Ushuaia. Dit is de meest zuidelijke stad van de wereld en ligt aan het Beagle kanaal. De rest van de avond vaart het schip naar Drake Passage.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Op weg naar de Falkland eilanden. Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen en verschillende stormvogels.

Highlights:

- Vogel spotten

- Stormvogel


Carcass Island
Carcass Island

Het is de bedoeling om op de Falkland eilanden (Malvinas) de hele dag door te brengen, met de name de westzijde van dit archipel is zeer fascinerend. Een wandeling langs de oever van het Carcass eiland zal ons uitzicht geven op de magelhaanse pinguïn en de ezelspinguïn. Ook kunnen we verschillende watervogels, reigers en zangvogels zien. Bovendien kunt u op Saunderseiland vier van de acht soorten pinguïns spotten. De ezelspinguïn, de koningspinguïn, magelhaanse pinguïn en de zuidelijke rotspinguïn. Tevens vindt u er de wenkbrauwalbatros en de koningsaalscholver.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De hoofdstad van de Falkland eilanden. Hier kunt u de Falkland cultuur ervaren; een mix van Zuid-Amerikaanse karaktereigenschappen en Victoriaanse charme. In Stanley en omgeving kunt u een vrij groot aantal gestrande klippers zien van een eeuw geleden. U bent vrij om rond te dwalen op eigen gelegenheid. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan de plaatselijke kerk en het museum. (Toegangsprijzen zijn niet inbegrepen)

Highlights:

- Geschiedenis van de Falkland eilanden

- Port Stanley


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

U vervolgt uw weg naar Zuid-Georgië en passeert de zuidpoolcirkel. Tijdens het varen naar de Antarctische wateren kan de temperatuur aanzienlijk dalen, in de tijdspanne van slechts een paar uur. Rond de zuidpoolcirkel zult u een grote hoeveelheid van zuidelijke zeevogels zien in de buurt van het schip; verschillende soorten albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels, prionen en jagers. Deze vogels komen op het voedselrijke water af, dat aan het oppervlak wordt gebracht door de botsende zeestromen.

Highlights:

- Pijlstormvogels

- Prionen


Prion Island
Prion Island

In de namiddag van dag 7 komt u bij onze eerste landingsplaats in Zuid-Georgië. U kunt de baai van Elsehul bezoeken, met vaak pelsrobben op het strand. Vervolgens zet u koers naar mogelijke landingen op Right Whale Bay, Salisbury Plain, Godthul, St. Andrews Bay, Gold Harbour, Cooper Bay en Drygalski Fjord. U krijgt een goed beeld van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de zeeolifanten, pelsrobben, en de koningspinguins. Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. (Het eiland is gesloten voor bezoekers tijdens het broedseizoen van 20 november - 7 januari.) Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros en geniet u ook van het moment waarop kuikens hun vleugels testen. Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour zijn niet alleen de thuishaven van de drie grootste koningspinguïn kolonies in Zuid-Georgië. In deze tijd van het jaar liggen de stranden vol met zeeolifanten.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Bekijk het schouwspel van deze grote, ongeveer 4 ton wegende mannetjes die hun harem bewaken; tientallen vrouwtjes die net bevallen zijn of op het punt staan van bevallen. Bij Fortuna Bay kunt u in de voetsporen treden van de grote Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton en naar Stromness Bay wandelen. Stromness is een verlaten walvisjacht dorp met het waar koningspinguïns nu wandelen in de straten en zeehonden de gebouwen hebben overgenomen. Bij Grytviken kunt u een bezoek brengen aan het Whaling History Museum en het graf van Shackletons in de buurt. U vertrekt vanaf Zuid-Georgia in de namiddag van dag 10.

Highlights:

- Zuid-Georgië met prachtige uitzichten en landschappen

- Koningspinguïns

- Prion eiland


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het schip zal weer gevolgd worden door een grote hoeveelheid van zeevogels en misschien komt u nog wel zee-ijs tegen. Afhankelijk van de hoeveelheid ijs heeft u de kans om diverse grote antarctische vogels te zien, zoals de Zuidpooljager en de sneeuwstormvogel.

Highlights:

- Sneeuwstormvogel


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

De bedoeling is dat u een bezoek gaat brengen aan Orcadas station. Dit is een Argentijnse basis op de South Orkney Islands. Het vriendelijke personeel zal ons hun faciliteiten laten zien en u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende gletsjers.

Highlights:

- Orcadas Station


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Dag op zee richting Antarctica.

Highlights:

- Vogels spotten


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Als het weer het toelaat gaat u een bezoek brengen aan Brown Bluff, waar u voet op het Antarctische continent kunt zetten. Mits het ijs het toelaat, varen we via de Antarctic Sound naar de Weddell Zee. Mogelijk brengen we een bezoek aan Cierva Cove; een prachtige baai waar u omringd wordt door grote ijsbergen en verschillende dieren. Deze plek is uitermate geschikt om met zodiacs dichterbij de dieren en de prachtige landschappen te komen. Een ultieme plek om prachtige foto's te maken. Het landschap is typerend voor Antarctica met enorme gletsjers, sneeuw en bergen rondom. Mikkelson Harbour aan de zuidkant van Trinity-eiland, werd ontdekt door de Zweedse Antarctica Expeditie van 1901-1904. Een prachtig eiland waar ezelspinguïns broeden en de Weddell zeehonden vaak luieren aan wal. Ook vindt u hier overblijfselen van de vroege 20e-eeuwse walvisvaart periode en een Argentijnse schuilhut.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia in Argentinië. U wordt weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage; een zeestraat tussen het zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica.

Highlights:

- Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Plancius in Ushuaia.


VAARROUTE: LET OP: De hierboven beschreven route is een indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden. Ook de beschikbaarheid van landingsplaatsen en de gelegenheden om dieren te spotten zorgen ervoor dat de route iets kan veranderen. Het team zal u zo veel mogelijk dieren willen laten zien. Het definitieve reisprogramma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Vanwege de veranderlijkheid van deze reis en de verschillende excursies, is flexibiliteit van de deelnemers van groot belang.


Reisdata

 3 december - 22 december 2018 (PLA23)

 9 januari - 28 januari 2019 (PLA25)

Pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen, die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen; op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden' Antarctica. Deze pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica is een belevenis om nooit te vergeten!

Pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een geweldige pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica.

Prijslijst Falkland eilanden & Antarctica 20 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2018: 3/12 - 22/12 PLA23 2019: 9/1 - 28/1 PLA25
4p hut patrijspoort 8550 12250
3p hut patrijspoort 9350 13300
2p hut patrijspoort 10300 14700
2p hut raam 13500 15350
2p hut deluxe 13900 16500
2p hut superior 14400 17600

Prijs per persoon in €

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons in samenwerking met Amedida travel worden geregeld.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.

Kijk ook eens naar:

Pinguïn reis, 19 dagen per ms Ortelius
Minstens zes soorten pinguïns tijdens deze 19-daagse pinguïn reis naar de Falkland Eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica. Een wandeling langs de oever van het Karkas eiland zal ons uitzicht geven op de magelhaanse pinguïn en de ezelspinguïn. Bovendien kunt u op Saunderseiland vier van de acht soorten pinguïns spotten. Op Half Moon eiland leeft een grote kolonie stormbandpinguïns. Dit is slechts een aantal van de bestemmingen van deze pinguinreis.
Ontdekkingsreis richting Antarctica, 18 dagen ms Fram
Een ontdekkingsreis langs de Falklandeilanden en Zuid Georgië, met hun ongerepte natuur en spannende historie, een bezoek meer dan waard!
Antarctische expeditie, 20 dagen per ms Fram
Deze Antarctische expeditie voert u via drie unieke eilandengroepen, de Falklands, Zuid Georgië en Zuid Orkney, naar het witte continent Antarctica. Het eindeloze witte landschap, de stilte van de natuur, de enorme flora en fauna diversiteit en het gevoel daar onderdeel van te mogen zijn, is een onvergetelijke ervaring.
Falklands, Zuid Georgie & Antarctica, 23 dagen ms Fram
Onderweg naar het Antarctische schiereiland zijn de Falklands en Zuid Georgië, met hun ongerepte natuur en spannende historie, een bezoek meer dan waard! Het witte continent met haar imposante ijslandschappen is nog even fascinerend als in de tijd van de grote ontdekkingsreizigers. Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld.