Falkland eilanden special, 10 dagen per ms Ortelius

Falkland eilanden special, 10 dagen per ms Ortelius

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Puerto Madryn
Puerto Madryn

In de namidag gaan we aan boord in Puerto Madryn en varen we richting de Falkland eilanden. In de Golfo Nuevo baai maken we een goede kans om de Zuidkapers te zien wanneer we koers zetten richting open zee.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Op zee wordt het schip gevolgd door verschillende soorten albatrossen en verschillende soorten stormvogels. Vaak ziet u de vogels duiken om de boot.


Carcass Island
Carcass Island

U brengt een dag door op het westelijke deel van de Falkland Eilanden. Op Carcass Island brengt een mooie wandeling langs de kust ons bij een kolonie Magelhaen- en Ezelspinguïns. Ook zijn hier vaak talrijke steltlopers, Kwakken en andere trekvogels te zien. Op Saunders Island vinden we een Wenkbrauwalbatros kolonie en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Stanley, de hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland Islands ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien. Het zijn de stille getuigen van de ontberingen van 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

U wordt weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de straat Drake; een zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de ms Ortelius in Ushuaia.


LET OP: De route is afhankelijk van het lokale ijs en de weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en mogelijkheden om wild te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van groot belang voor deze expeditie.

Reisdata

29 oktober - 7 november 2018 (OTL21-18)

Falkland eilanden special

De reis start in Puerto Madryn. Hier zult u aan boord gaan van het schip ms Ortelius en varen we in een volledige dag richting de Falkland eilanden.  Tijdens een mooie wandeling langs de kust van Carcass Island zullen we veel dieren tegenkomen, zoals pinguins en trekvogels. Op dit eiland​ broeden maar liefst 4 soorten pinguins: de Koningspinguin, de magelhaenpinguin, de ezelspinguin en de rotspinguin. Na Carcass Island staat een bezoek aan Stanley gepland.

De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden. Antarctica reizen, een belevenis om nooit te vergeten!

Falkland eilanden special - eilanden en dieren

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Ortelius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een Antarctica expeditie.

Prijslijst Falkland eilanden special, 10 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 29/10 - 07/11/18 (OTL21-18)
4p hut patrijspoort aanvraag
3p hut patrijspoort aanvraag
2p hut patrijspoort 4900
2 persoonshut raam 5950
2 persoonshut deluxe 6450
2 persoonshut superior 6900

Inclusief:

Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord van het schip.

Alle excursies aan wal en activiteiten met zodiacs gedurende de reis.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en leiderschap door een ervaren expeditieteam.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Vooraf geplande groepstransfer van het schip naar de luchthaven in Ushuaia (direct na ontscheping).

Alle overige diensten, belastingen en havengelden in de hele programma.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Alle vliegtickets, of chartervluchten.

! Eventuele uitbreidingen in Argentinië kunnen door ons worden geregeld.

! Transfer naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Overheid aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat Oceanwide Expeditions het recht behoudt om een brandstoftoeslag van €18,- te heffen als de brandstofprijzen $120,- per vat of duurder worden, uiterlijk 90 dagen voor vertrek.