Falkland eilanden, Zuid Georgia & Antarctica 19 dagen per ms Plancius

Falkland eilanden, Zuid Georgia & Antarctica 19 dagen per ms Plancius


M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Ushuaia, waar uw expeditiereis begint. We helpen u graag met het uitzoeken en regelen van de beste vlucht(en).


Beaglekanaal
Beaglekanaal

In Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, gaat u aan boord van het ms Plancius. Vanaf daar vaart u door het mooie Beaglekanaal in de richting van de Falkland eilanden. Geniet vanaf het schip van de uitzichten op ruige bergen.


Carcass Island
Carcass Island

U bevindt zich nu echt op open zee, maar dat betekent niet dat er niets te zien is. Het schip zal worden gevolgd door allerlei zeevogels, zoals albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes.

Eén van de mogelijke bestemmingen is Carcass Island: op dit eiland komen vele vogels voor, omdat er geen knaagdieren op het eiland voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld broedende magelhaen- en ezelspinguins te vinden, maar ook allerlei steltlopers en andere trekvogels.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Op de Falklandeilanden leven allerlei verschillende dieren waar u vrij dichtbij kunt komen als u ze voorzichtig benadert. Niet alleen vogelliefhebbers, maar ook natuurliefhebbers in het algemeen kunnen volop genieten van de Falklandeilanden, dankzij de prachtige natuur en vele verschillende dieren. In de wateren rondom de eilanden zwemmen ook zeezoogdieren, zoals de dolfijn van Peale en de kortsnuitdolfijn. Toch zijn de eilanden vrij onbekend.

Een andere plek die u naast Carcass Island kunt bezoeken, is Saunders Island. Hier kunt u genieten van de wenkbrauwalbatrossen die terugkomen naar de kolonie. Vooral hun onhandige landingspogingen zijn grappig om naar te kijken. Naast de wenkbauwalbatros leven er ook blauwoogaalscholvers en 4 soorten pinguins op dit eiland: koningspinguins, magelhaenpinguins, ezelspinguins en rotspinguins.

De hoofdstad van de Falklandeilanden is Stanley, met ongeveer 2100 inwoners. Het is een charmant stadje dat u op eigen gelegenheid kunt verkennen om de cultuur te ervaren. Die bestaat uit een mix van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme. Die kunt u terugzien in de kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley kunt u meerdere gestrande zeilschepen uit de vorige eeuw zien. Ook het kleine museum in de stad is zeker een bezoekje waard.

Let op: de toegangsprijzen voor deze lokale bezienswaardigheden zijn niet bij de prijs inbegrepen en dient u ter plaatse te betalen als u hieraan deel wilt nemen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Op weg naar South Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken en kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels naar het schip: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Prion Island
Prion Island

In de namiddag van dag 7 verwachten we in South Georgia aan te komen. Eén van de mogelijke hoogtepunten van de expeditie zal een bezoek aan Prion Island zijn, waar we broedende Grote albatrossen kunnen zien en soms de jonge vogels hun vleugels kunnen zien testen (Het eiland is gesloten voor bezoekers gedurende het broedseizoen, van 20 november tot 7 januari). Andere geplande landingsplaatsen zijn Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour. Hier bevinden zich niet alleen de grootste Koningspinguïn-kolonies van South Georgia, ook herbergen de stranden hier de grootste paar-kolonies voor zuidelijke zeeolifanten ter wereld. Het is een ongelooflijke spektakel zo'n 4 ton zware zeeolifant stier te zien vechten om zijn harem te bewaken terwijl tientallen vrouwtjes net bevallen zijn of op het punt staan dit te doen. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten!


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de 'Shackleton waterval' naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier brengen we een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het schip zal weer gevolgd worden door grote aantallen en vele soorten zeevogels. Mogelijk komen we onderweg zeeijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals de Zuidpooljager (Skua) en de Sneeuwstormvogel.


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt een bezoek aan het Orcadas-station gepland, een Argentijnse basis op de South Orkney Islands. Het vriendelijke personeel zal een rondleiding geven op de basis. In de omgeving kunnen we schitterende gletsjers bewonderen. Mocht het niet lukken om hier aan land te gaan, staat Shingle Cove op de planning.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

U vaart langs reusachtige ijsbergen en mogelijk spot u ook vinvissen terwijl het schip richting het zuiden vaart. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Als de ijsomstandigheden het toelaten, zal het schip door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea invaren. Op het moment dat de enorme plateau ijsbergen in zicht komen, weet u dat de oostkant van het Antarctisch Schiereiland bereikt is. Hier kunt u mogelijk bij Brown Bluff aan land, zodat u echt voet kunt zetten op het Antarctisch Continent.

Als het vanwege het ijs niet lukt om vanuit het westen de Weddell Sea binnen te varen, zal het schip eerst naar Elephant Island varen, om van daaruit via de Bransfield Strait de Antarctic South binnen te gaan.

Ten zuiden van de Gerlache Strait is het landschap nog steeds spectaculair en hopelijk bereikt u zelfs het Lemaire Channel.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de vaart noordwaarts over de Drake Passage wordt het schip weer gevolgd door een grote variëteit aan zeevogels. Hoe laat het schip Antarctica moet verlaten, zal afhangen van de weersverwachtingen op de Drake Passage.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

U komt in de ochtend aan in Ushuaia en ontschepen na het ontbijt.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.


Reisdata

20 december 2020 - 7 januari 2021 (PLA24)

Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica

​​​Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan 'het witte continent', is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een tot 4½ km dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen, die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen; op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden' Antarctica. Deze pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica is een belevenis om nooit te vergeten!

Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan. Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen... dat is een geweldige pinguïn reis naar de Falkland eilanden, Zuid-Georgië en Antarctica.

Prijslijst Falkland eilanden, Zuid Georgia & Antarctica 19 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA24 | 20 december 2020 - 7 januari 2021
4-persoonshut met patrijspoort 11250
3-persoonshut met patrijspoort Op aanvraag
2-persoonshut met patrijspoort 13700
2-persoonshut met raam 14300
2-persoons deluxe hut Op aanvraag
2-persoons superior hut 16350

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven Longyearbyen, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.