Falklandeilanden en Antarctica, 17 dagen per ms Midnatsol

Falklandeilanden en Antarctica, 17 dagen per ms Midnatsol

M/S Midnatsol
M/S Midnatsol

638 passagiers
301 hutten

Lengte 135m
Breedte 21.5m
Snelheid 18 knopen


Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika
Buenos Aires, Argentinië - Zuid Amerika

Uw reis begint in de levendige hoofdstad van Argentinië; Buenos Aires. Hier verblijft u één nacht in een hotel en u kunt hier genieten van de bijzondere combinatie van Europese en Amerikaanse invloeden.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Op dag twee gaat u met het vliegtuig van Buenos Aires naar de meest zuidelijk gelegen plaats van de wereld; Ushuaia. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. In Ushuaia gaat u aan boord van het schip ms Midnatsol, dat voor u klaarligt in de haven. U gaat aan boord genieten van een heerlijk welkomstdiner.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

U brengt twee dagen op zee door om Antarctica te bereiken. Zeedagen zijn zeker geen saaie dagen en bevatten allerlei activiteiten. Het expeditieteam zal u laten zien dat wetenschap heel leuk is en wij garanderen eersteklas educatie. Ondertussen komen we steeds dichterbij de poolcirkel, wat te merken is aan de dalende temperatuur. Het zal niet lang duren voor we de eerste walvissen en ijsbergen tegenkomen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

De volgende vijf dagen verblijft u in één van de meest authentieke regio's van deze aarde. Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns, duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel. Antarctica laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. Uw eerste bezoek is aan Half Moon eiland, de thuisbasis van veel verschillende soorten pinguïns. Op Neko Harbour maakt u voor het eerst kennis met het bijzondere, balkende geluid van de ezelspinguïns. Even later, in Paradise Bay, geniet u van de magnifieke aanblik van gletsjers die zich in het water spiegelen. Op Yankee Harbour wonen meer dan 4.000 ezelspinguïn broedparen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

U kunt na de overweldigende ervaring van 5 dagen op Antarctica even bijkomen aan boord van het ms Midnatsol. Het schip is weer een volle dag op zee, onderweg naar de Falklandeilanden, waardoor u alle tijd heeft om ervaringen te delen en verhalen uit te wisselen met de andere avonturiers aan boord van het schip.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Door de sub Antarctische ligging kan zich hier een grote verscheidenheid aan diersoorten ontwikkelen. Zo leven hier vijf van de wereldwijd 18 bekende pinguïnsoorten, waaronder één van de grootste: de koningspinguïn. Gedurende uw bezoek aan Westpoint eiland, Carcass eiland en aan de hoofdstad Port Stanley zult u de grappige dieren die bijna 1 meter lang worden, van zeer nabij kunnen bekijken. Ook komt u in Stanley een klein stukje Engeland tegen, met echte Engelse pubs en rode bussen. De omgeving is er prachtig met wandelroutes in de heuvels en langs de kust. Ook is het heldere water erg geschikt om een kajaktocht te maken.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Na het bezoek aan de Falkland Eilanden vaart het schip weer noordwaarts naar Zuid-Amerika.


Montevideo
Montevideo

Aan de monding van de Rio de la Plata eindigt uw expeditie. Na het ontbijt verlaat u het schip dat u veilig heen en weer terug bracht op deze onvergetelijke reis. Voordat u terugvliegt, heeft u nog de tijd om Montevideo te ontdekken.


Reisdata

 14 maart - 30 maart 2020 (CENMSANT2007) - noordwaarts

Deze reis wordt twee keer aangeboden, op bovenstaande reisdata. De dagbeschrijvingen gelden voor de noordwaartse reis, van Ushuaia naar Antarctica en vervolgens via de Falkland Eilanden naar Montevideo. 

De zuidwaartse reis doet dezelfde bestemmingen aan, maar dan in omgekeerde volgorde; u begint in Montevideo en gaat via de Falkland Eilanden naar Antarctica en tot slot naar Ushuaia. 

Falklandeilanden en Antarctica

Deze reis naar de Falklandeilanden en Antarctica bevat alle hoogtepunten van het zuidelijk halfrond! U gaat van een stedelijk avontuur in Montevideo in een paar dagen tijd naar de meest afgelegen plek ter wereld. Een bijzondere reis vol fantastische contrasten.

Falklandeilanden en Antarctica - begin in de stad

Eerst kunt u genieten van de grote stad Montevideo, voor u aan boord gaat van het ms Midnatsol. Na een dag op zee komt u aan in Puerto Madryn, de poort naar schiereiland Valdes. Dit gebied staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en is beroemd om de vele dieren die er in het wild leven. Hier kunt u al enkele van de grootste zeedieren ter wereld in hun natuurlijke omgeving tegenkomen. 

De Falklandeilanden

Een hele andere wildernis en culturele omgeving wachten op u op de Falklandeilanden. Hier grazen de schapen naast de pinguinkolonies, terwijl in de dorpen Engelse bussen en gezellige pubs te vinden zijn.

Antarctica

We varen na het bezoek aan de Falklandeilanden de Drake Passage over om het meest afgelegen gebied ter wereld te gaan verkennen: Antarctica. De Antarctische IJskap bedekt maar liefst 98% van het continent en deze grote massa ijs is het grootste stuk ijs uit één stuk dat op de wereld te vinden is. In deze ruige wildernis vindt u een grote hoeveelheid wildlife. Aan land kunt u kennismaken met de pinguins en hun lawaaiige, grote kolonies.

Ga mee met het expeditieteam en verken de kusten van Antarctica door middel van landingen met de zodiacs. Dit geeft u de kans om de pinguins en zeehonden van heel dichtbij te bekijken. Ook kunt u er bij gunstige omstandigheden voor kiezen om te gaan kajakken en allerlei fascinerende plekken te bezoeken. Aan boord kunt u deelnemen aan interessante lezingen over het gebied, maar u kunt ook gebruik maken van het Science Centre. Daarnaast worden er workshops gegeven; elk lid van het expeditieteam is expert in zijn of haar eigen onderwerp. Voor de jonge deelnemers aan een expeditiereis is het speciale Young Explorers Programme opgesteld. Dit alles zorgt ervoor dat u het Antarctisch gebied nog beter kunt ervaren en beleven! De reis eindigt in Ushuaia.

Bovenstaande beschrijving geldt voor de zuidwaartse reis. De noordwaartse reis wordt in omgekeerde volgorde gemaakt, waarbij u dus begint in Ushuaia en vervolgens Antarctica, de Falklandeilanden en Puerto Madryn bezoekt. De reis eindigt dan in Montevideo.

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Sneeuwschoentocht

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Falklandeilanden en Antarctica, 17 dagen per ms Midnatsol (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 14 maart t/m 30 maart 2020 (noordwaarts)
I binnenhut 6750
L buitenhut 6925
J buitenhut beperkt uitzicht 7159
N buitenhut 7335
O buitenhut 7544
P superior buitenhut 7772
YA superior buitenhut 7772
U superior buitenhut 8211
QJ minisuite 8741
Q minisuite 9529
M suite 11132
MG grand suite 11717
MX eigenaarssuite 18262

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.


Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Hotelovernachting Buenos Aires (1x) inclusief ontbijt. 

Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires.

 Vlucht Buenos Aires - Ushuaia inclusief belastingen (alleen bij de afvaart van 14 maart 2020) 

Transfer luchthaven en schip inclusief excursie. 

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Wind- en regenafstotend jack.


Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer en ijsomstandigheden