Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica walvisexpeditie, 20 dagen per World Explorer

Reisbeschrijving Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica walvisexpeditie

Reisdata

27 februari - 17 maart 2020

M/S World Explorer
M/S World Explorer

176 passagiers
86 hutten

Lengte 126m
Bouwjaar 2018
Snelheid 16 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ushuaia. Wij kunnen u helpen bij het regelen en boeken van deze (retour)vluchten.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste dag van deze 20-daagse reis brengt u gedeeltelijk door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Daarna heeft u wat vrije tijd, waarin u de stad of haar omgeving kunt verkennen. U brengt met de groep de eerste nacht in een hotel door.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

U ontbijt gezellig in het hotel en gaat aan het eind van de middag aan boord van het schip World Explorer, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Terwijl u een dag op zee doorbrengt, zijn er aan boord genoeg mogelijkheden om u te vermaken. U kunt gebruik maken van de boeken in de bibliotheek, u kunt in de bar gezellig kletsen met de andere expeditiereizigers of u staat aan dek, rustig van de zee te genieten. Het expeditieteam zal tijdens deze dag ook een aantal presentaties geven om u voor te bereiden op het varen in de zodiacs en op de excursies aan land.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

De Falkland Archipel bestaat uit twee hoofdeilanden: Oost en West, die we zullen gaan verkennen met behulp van de zodiacs en door dagelijkse landingen. Het zijn ruige eilanden met Port Stanley als grootste nederzetting. Port Stanley geeft u het gevoel van een interessante Britse outpost. U bent vrij om de stad zelf te ontdekken: drink een biertje in de lokale pub of breng een bezoek aan één van de vele kerken en musea in de stad.

De archipel is de thuisbasis van de magelhaenpinguin, de ezelspinguin en de zuidelijke rotspinguin. Als u geluk heeft, kunt u hier zelfs de koningspinguin spotten!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Onderweg naar Zuid-Georgië steekt u de Antarctische Convergentie over. Hier komen oceanen samen, waardoor grote hoeveelheden voedselrijk water naar de oppervlakte komen. Dit trekt veel walvisachtigen aan, zoals de bultrug.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Op het hele eiland zijn nog aanwijzingen te vinden van de vroegere walvis- en zeehondenjacht. Het is moeilijk voor te stellen dat de populatie walvissen en zeehonden hier ooit veel kleiner was dankzij de jacht; vandaag de dag zijn er grote groepen van deze dieren te vinden.

Eén van de belangrijke historische plaatsen die we zullen bezoeken is het graf van Sir Ernest Shackleton. Het bezoek aan dit graf in Grytviken, waar ook een oud walvisvaardersstation en onderzoeksstation te vinden zijn, zorgt ervoor dat u zich een beetje een voorstelling kunt maken van hoe het voor de eerste ontdekkingsreizigers geweest moet zijn in deze ruige, maar prachtige omgeving.

Hoewel de geschiedenis van Zuid-Georgië heel boeiend is, zal de enorme hoeveelheid wildlife in deze omgeving u waarschijnlijk nog meer fascineren. Elke landing die u hier maakt, zal u iets nieuws laten zien. De ene dag kunt u enorme kolonies koningspinguins over een strand zien waggelen, de volgende dag kunnen we een ander strand bezoeken dat vol ligt met zeeolifanten.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Antarctica wacht op u, net als de pinguins en zeehonden die er leven. Terwijl u twee dagen op zee doorbrengt, kunt u rustig van uw vrije tijd genieten of presentaties van het expeditieteam bijwonen. Zij zullen alles vertellen, van de geschiedenis en geologie van Antarctica tot tips over het herkennen van verschillende diersoorten.

Als de omstandigheden het toelaten, zullen we proberen een landing te maken op de South Orkney Islands.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

De aankomst bij het witte continent Antarctica is een bijzondere ervaring, die moeilijk in woorden te omschrijven is. U zal al snel ontdekken dat het een continent van extremen is: het ene moment bevindt u zich in volledige stilte en leegte, terwijl u enige tijd later tussen de nieuwsgierige pinguins kunt staan.

Gletsjerwandelingen, het bezoeken van onderzoeksstations en het zien van zeehonden en pinguins zullen dagelijks zorgen voor een lach op uw gezicht. Misschien kunt u een zeeluipaard spotten of van heel dichtbij een nieuwsgierige dwergvinvis bij de zodiac tegenkomen. Hopenlijk zal u elke dag bij elke nieuwe landing andere dieren ontdekken!


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Na vele dagen vol gedenkwaardige ontmoetingen met dieren in het wild, begint de terugreis. Met het oversteken van de Drake Passage is uw reis naar het meest zuidelijke continent echt voorbij. Gebruik deze dagen om bij te kletsen met uw medereizigers en ervaringen uit te wisselen of geniet nog even van de rust op zee.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en gaat vanaf hier op eigen gelegenheid verder naar huis. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw reis nog even te verlengen.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Vanuit Uhsuaia vliegt u op eigen gelegenheid weer terug naar Amsterdam.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken en eventueel boeken van de benodigde vlucht(en).


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Stand up Paddling Antarctica
Stand up Paddling Antarctica

Stand up Paddling Antarctica is een combinatie van surfen en kajakken.


Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica walvisexpeditie, 20 dagen per World Explorer


Aanbod van activiteiten

Kajakken

Stand-Up Paddling

Peddelen

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica walvisexpeditie, 20 dagen per World Explorer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 7 februari - 17 maart 2020
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 13300
2 persoons infinity suite 19200
2 persoons veranda suite 19200
2 persoons superior suite 21300
2 persoons deluxe suite 22300
2 persoons eigenaars suite 23100
Kayakken 800
Stand-up paddling 180
Peddelen 180

20-daagse reis inclusief:

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch en diner aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieleden, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis op DVD.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Groepstransfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $100.000 per persoon.


20-daagse reis exclusief:

! Vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte.

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie aan boord.

! Vrijwillige fooi aan het eind van de reis.