Falklands, Zuid-Georgia & Antarctisch Schiereiland 19 dagen per ms Plancius

Falklands, Zuid-Georgia & Antarctisch Schiereiland 19 dagen per ms Plancius


M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de namiddag schepen we in bij Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentinië, de meest zuidelijke stad ter wereld en gesitueerd aan het Beagle kanaal. We varen via deze schilderachtige waterweg gedurende de rest van de avond richting de Drake Passage.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Tijdens het oversteken van de Drake Passage wordt het schip gevolgd door allerlei vogelsoorten, zoals albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogels.


Carcass Island
Carcass Island

De derde dag komen we aan bij het westelijke deel van de Falkland Eilanden. We maken op Carcass Eiland een wandeling langs de kust, waarbij we uitkomen bij een kolonie Magelhaenpinguins en Ezelspinguins. Daarnaast zijn hier meestal verschillende trekvogels te zien, zoals steltlopers en kwakken.

De wenkbrauwalbatrossen komen we tegen op Saunders Island. Deze vogels hebben een grappige, onhandige manier van landen, die we kunnen bekijken als ze terugkomen van zee. Naast deze albatrossoort broeden er maar liefst 4 soorten pinguins op het eiland: Koningspinguins, Magelhaenpinguins, Ezelspinguins en Rotspinguins.


Falklandeilanden & Stanley
Falklandeilanden & Stanley

Op deze dag bezoeken we de hoofdstad van de Falkland Eilanden: Stanley. Deze stad heeft ongeveer 2100 inwoners en u kunt deze stad vandaag op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Geniet van de charmante stad en ervaar de cultuur van de Falkland Eilanden. Deze bestaat uit een interessante mix van Zuid-Amerikaanse gebruiken en de charme van de Victoriaanse cultuur, die terug te zien zijn in kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In deze omgeving zijn ook meerdere gestrande zeilschepen uit de vorige eeuw te bewonderen. Dit zijn de stille getuigen van de zware tijden die 19e-eeuwse zeilers ondervonden tijdens hun poging om om Kaap Hoorn te zeilen. Meer geschiedenis is te vinden in het kleine maar interessante museum, dat een tentoonstelling heeft over de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. Deze lokale attracties zijn te bezoeken, maar entree daarvoor is niet bij deze reis inbegrepen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

We verlaten de Falkland Eilanden en vervolgen onze route naar Zuid-Georgia. Hierbij steken we de Antarctische Convergentie over, waarbij we ook de oceanografische overgangszone bereiken. Hier wordt koud en voedselrijk water door de botsende zeestromingen naar boven geduwd, waardoor de watertemperatuur in korte tijd erg kan zakken. Het voedselrijke water trekt veel zeevogels aan, die rondom het schip zullen vliegen. Denkt u hierbij aan grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Naar verwachting komen we in de namiddag van de 7e dag in Zuid-Georgia aan. Hier zijn de weersomstandigheden vaak uitdagend, waardoor ze een grote rol zullen spelen in het uitvoeren van het geplande programma. Een mogelijke landingsplaats is Fortuna Bay, waar koningspinguins en pelsrobben de stranden bevolken. Vanaf hier proberen we het laatste deel van de Shackleton route te volgen. Deze wandelroute gaat via de 'Shackleton Waterval' naar Stromness, een verlaten walvisvaardersnederzetting. De wandeltochten worden begeleid door ervaren gidsen. De mogelijkheid om de wandeltochten te maken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de mogelijkheden om landingsplaatsen te bereiken.

In Grytviken staat een bezoek aan een oud en verlaten Noors walvisvaardersstation gepland, waar nu koningspinguins door de straten lopen en waar zeeolifanten hun leefomgeving van hebben gemaakt. Hier brengen we ook een bezoek aan het walvisvaart- en natuurmuseum en aan het graf van Shackleton. Andere mogelijke landingsplaatsen zijn Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het schip zal weer gevolgd worden door grote aantallen en vele soorten zeevogels. Mogelijk komen we onderweg zeeijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals de Zuidpooljager (Skua) en de Sneeuwstormvogel.


Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station
Zuidelijke Orkneyeilanden & Orcadas Station

Op de South Orkney Islands brengen we een bezoek aan het Orcadas-station, een Argentijnse basis. Hier zal het vriendelijke personeel een rondleiding geven. Ook de omgeving is prachtig dankzij de schitterende gletsjers. Een alternatief is een landing in Shingle Cove, op Signy Island.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen terwijl we richting het zuiden varen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Als de ijssituatie het toelaat, zullen we op de 14e dag de Weddell Sea binnenvaren, die bezaaid is met ijsbergen. Het verschijnen van enorme plateau ijsbergen geeft aan dat we de oostelijke kant van het Antarctisch Schiereiland hebben bereikt. Brown Bluff is hier een mogelijke landingsplaats, waar we voor het eerst voet kunnen zetten op het Antarctische continent. Indien de ijssituatie niet toelaat de Weddell Sea te bereiken, varen we eerst richting Elephant Island, om vanaf daar naar Bransfield Strait naar de Antarctic South te varen. De laatste activiteiten vinden plaats in het noordelijke deel van de Gerlache Straat. Indien mogelijk brengen we hier een bezoek aan Cierva Cove. Dit is een spectaculaire baai aan de westkust van het schiereiland, met uitzicht op de Davis Coast. Per zodiac varen we door de met ijsbergen bezaaide baai, terwijl we op zoek gaan naar krabbeneters en zeeluipaarden. Ook is er een kleine kolonie kinbandpinguins aanwezig op een eiland. We genieten van een typisch Antarctisch landschap, waarbij we worden omringd door gigantische vergletsjerde bergen. Mikkelsen Harbour, aan de zuidkant van Trinity Eiland is een alternatief voor Cierva Cove. Dit werd ontdekt door de Zweedse Antarcticaexpeditie van 1901 - 1904. Op dit eiland kunnen we ezelspinguins en Weddell zeehonden tegenkomen. De zeehonden rusten vaak uit langs de kust. Als het weer voor de Drake Passage ongunstig voorspeld wordt, zijn we genoodzaakt om in de middag te vertrekken van het Antarctisch Schiereiland.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

We varen in noordelijke richting weer over de Drake Passage, terwijl het schip opnieuw gevolgd wordt door allerlei verschillende zeevogels.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

We komen 's ochtends weer aan in Ushuaia, waar we na het ontbijt ontschepen.


Poolduiken Antarctica
Poolduiken Antarctica

Poolduiken in de Antarctische wateren is een unieke ervaring. Ontdek ‘s werelds mooiste pool-duiklocaties, door uw expeditiereis aan te vullen met de excursie poolduiken Antarctica.


LET OP: Alle programma’s zijn enkel bedoeld als indicatie en kunnen variëren afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van landingsplaatsen en gelegenheden om dieren te zien. Het definitieve programma zal vastgelegd worden door de Expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises. De gemiddelde vaarsnelheid van m/v Plancius is 10,5 knopen.

Reisdata

 2 - 20 december 2020 (PLA23)

 20 december 2020 - 7 januari 2021 (PLA24)

 17 januari 2021 - 4 februari 2021 (PLA26)

Falklands, Zuid-Georgia en het Antarctisch Schiereiland

Tijdens deze reis komt u twee keer door de Drake Passage. ​​​Tijdens deze oversteek van Argentinië naar Antarctica komt u verschillende vogels tegen die rondom het schip aanwezig zullen zijn. Meerdere soorten albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes. 

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen; op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden' Antarctica. Deze pinguïn reis naar de Falklands, Zuid-Georgia en het Antarctisch schiereiland is een belevenis om nooit te vergeten!

Falklands, Zuid-Georgia en het Antarctisch Schiereiland - eilanden en dieren

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord van het ms Plancius op ontdekkingsreis naar dit verrassende continent. De ervaren en enthousiaste reisleiding aan boord vertelt u alles over de flora en fauna en de geschiedenis van dit gebied. De meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en in het voorjaar weer vrijgegeven. Een droom die werkelijkheid wordt...een onvergetelijke ervaring in een wereld van extremen...dat is een geweldige pinguïn reis naar de Falklands, Zuid-Georgia & Antarctisch Schiereiland.

Prijslijst Falklands, Zuid-Georgia & Antarctisch Schiereiland 19 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Pprijs per persoon PLA23 | 2 - 20 december 2020 PLA24 | 20 december 2020 - 7 januari 2021 PLA26 | 17 januari - 4 februari 2021
4-persoonshut met patrijspoort 10650 11250 12400
3-persoonshut met patrijspoort Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag
2-persoonshut met patrijspoort 12950 13700 14950
2-persoonshut met raam 13550 14300 15550
2-persoons deluxe hut 14450 15250 16600
Superior hut 15450 16350 17900

Prijzen in €

Inclusief:

✓ De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

✓ Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team. 

Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).

Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.

Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.

Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.

Exclusief:

Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).

! Arrangementen voor en na de reis aan boord.

! Transfers naar het schip in Ushuaia.

! Paspoort en visum kosten.

! Aankomst en vertrek belastingen.

! Maaltijden aan wal.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).

! Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.