Finland treinreis Loki: geniet van het binnenland, de merengebieden en kustlijn per trein!

Routebeschrijving


vlieg Amsterdam-Helsinki
vlieg Amsterdam-Helsinki

Vandaag vertrekt u per vliegtuig van Amsterdam naar Helsinki. We maken gebruik van de lijndiensten van KLM of Finnair. Geschatte vliegtijd 11.55-15.15 uur


Helsinki, Scandic Simonkenttä
Helsinki, Scandic Simonkenttä

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar het centrum van Helsinki. Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. In Helsinki vindt u ook Suomenlinna. Dit is een vesting die op zes eilanden voor de haven van Helsinki is gebouwd. Suomenlinna staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, en is populair zowel bij toeristen als bij de lokale bevolking. 2 nachten verblijf in Scandic Simonkenttä.


Kuopio, Scandic Atlas
Kuopio, Scandic Atlas

Vandaag zult u al ervaren waarom Finland het land van de duizenden meren wordt genoemd. Per trein van Helsinki naar Kuopio (11.19-15.39 uur). Kuopio, uw eindbestemming van vandaag, is een levendige stad met veel winkels. U bevindt zich hier echt midden in het Oost-Finse merengebied. 'Beklim' hier de belangrijke bezienswaardigheid: de Pujio berg, met bovenop de Pujio Toren die te bezoeken is. Zowel overdag als 's avonds is het uitzicht over stad en omringend gebied indrukwekkend. 2 nachten verblijf in Scandic Atlas hotel.


Kemi, Scandic Kemi
Kemi, Scandic Kemi

Een mooie treinreis naar Kemi (07.53-13.25 uur). Kemi is een plaatsje dat een leuke tegenstelling biedt tussen oud en nieuw. U gaat terug in de tijd in het oude stadscentrum met zijn houten huizen die dateren uit het begin van de twintigste eeuw. Het moderne stadhuis van Kemi is een aanrader, omdat u vanaf de bovenste verdieping een prachtig uitzicht heeft. Bovendien is in hetzelfde gebouw een uitgebreide collectie mineralen en juwelen met o.a. de kroon van de koning van Finland te bezichtigen. Kemi is gelegen aan de monding van de Kemijoki. 2 overnachtingen in Scandic Kemi.


Kokkola, Hotel Kokkola
Kokkola, Hotel Kokkola

Per trein van Kemi naar Kokkola (10.43-13.51 uur). Kokkola was van 1750 tot 1860 een belangrijke havenstad. Dat is terug te zien in enkele musea. Maar omdat daarna het land t.o.v. de zeespiegel omhoogkwam, ligt er inmiddels een strook land van 5 kilometer breed tussen de stad en de zee. De bekende architect Engel ontwierp het classicistische raadhuis. Het Lassanderhuis is het oudste, wereldse gebouw van Finland. Interessant is het Engelse oorlogsschip dat wordt tentoongesteld in een glazen gebouw in Englantilainenpuisto. Het is een aandenken aan de Krimoorlog en het feit dat Engelse oorlogsschepen daarna ook havensteden in de Botnische Golf aanvielen. Leuk is Old Kalle’s stadswandeling. Een wandeling door Neristan (de oude stad) via het centrum met zijn houten huizen naar de Renlund Art Gallery en het historisch museum. Leuk is ook een boottrip van Kokkola naar het eiland Tankar met zijn vuurtoren. 2 overnachtingen in Hotel Kokkola.


Tampere, Scandic Tampere Station
Tampere, Scandic Tampere Station

Een mooie rit door het binnenland naar Kokkola (10.42-12.58 uur). Al sinds de vroege middeleeuwen is TAMPERE een belangrijk handelscentrum. Later werd de stad groot door de textielindustrie. Die industrietak is inmiddels verdwenen, maar Tampere is nog steeds een belangrijke industriestad. Een leuk feit: bijna een kwart van de oppervlakte van de gemeente Tampere bestaat uit water. Dat komt onder meer door maar liefst 180 meren, waarvan Pyhäjärvi en Näsijärvi de grootste zijn. Die laatste twee meren spelen ook een belangrijke rol in Tampere. Zo’n 7500 jaar geleden stroomde het water van het meer Näsijärvi met groot geweld naar het Pyhäjärvi. Zo ontstond een enorme stroomversnelling, namelijk de Tammerkoski. Vandaag de dag stroomt het water dwars door het centrum van Tampere. 2 overnachtingen in Scandic Tampere Station.


vlieg Helsinki-Amsterdam
vlieg Helsinki-Amsterdam

Per trein van Tampere naar Helsinki Airport (10.07-12.23 uur). Vandaag vertrekt u per vliegtuig van Helsinki naar Amsterdam. We maken gebruik van de lijndiensten van KLM of Finnair. Geschatte vliegtijd 16.15-17.45 uur11-daagse Finland treinreis Loki: geniet van het binnenland, de merengebieden en kustlijn per trein!

Vertrek: dagelijks

Finland wordt ook wel het land van de duizenden meren genoemd. Om precies te zijn telt Finland 187.888 meren, gevuld met zuiver water! Dat kunt u zelf ervaren tijdens deze mooie treinreis Finland als u na een saunabezoek een verfrissende duik wilt nemen. Eeuwig zingende bossen en diepblauwe meren, maar ook een afwisselend heuvellandschap en tal van bezienswaardigheden: Finland heeft het allemaal, u zult zelf ontdekken hoe afwisselend en veelzijdig Finland is. De lange afstanden tussen de overnachtingsplekken worden comfortabel per trein afgelegd. VR is de nationale treinmaatschappij in Finland en grotendeels verantwoordelijk voor het treinverkeer in Finland. Reizen per trein in Finland is erg comfortabel, vooral als je met de intercity of de hoge snelheidstrein Pendolino reist. Zo zijn er in de Intercity en Pendolino treinen restaurants en zelfs speciale speelplaatsen voor kinderen.

Finland treinreis - hoogtepunten

  • Helsinki
  • Kuopio
  • Kemi
  • Kokkola
  • Tampere
  • Botnische golf
  • Merengebied

Prijslijst Finland treinreis Loki: geniet van het binnenland, de merengebieden en kustlijn per trein! (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 persoons kamer d/t
Gehele jaar 1260

Loki prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

Hotels incl. ontbijt

Genoemde treintrajecten 2e klasse incl. zitplaatsreservering