M/S Finnmarken

Motorschip Finnmarken

Aan boord van MS Finnmarken vind je de ontspannen stijl van Hurtigruten gecombineerd met een beetje luxe. MS Finnmarken is prachtig ingericht en gedecoreerd in de Art Deco-stijl die in de mode was toen het eerste schip met deze naam werd gebouwd. Rijke kleuren, gewaagde geometrische vormen en weelderige versieringen die kenmerkend zijn voor de Art Deco-stijl zijn overal in het vat te vinden. MS Finnmarken is ook het enige Hurtigruten-schip met zowel een zwembad als een hot tub aan dek. Een bepalend kenmerk van het schip is haar boog, en vanaf dek 5 kunt u zich wagen aan de top van het schip.

Grote make-over in 2020

Begin 2020 zal MS Finnmarken de grootste afzonderlijke upgrade in de geschiedenis van Hurtigruten doormaken. Alle openbare ruimtes, hutten en suites worden geüpgraded en suites worden toegevoegd op het bovendek (huidige fitnessruimte en sauna). Ze krijgt drie verschillende restaurants - Aune, Fredheim en Lindstrøm - elk met een eigen uniek eetconcept. Gasten kunnen ontspannen in het buitenzwembad, twee bubbelbaden of een panoramische sauna, of genieten van het uitzicht vanaf het adembenemende uitkijkplatform. Het gerenoveerde MS Finnmarken beschikt over een gloednieuwe fitnessruimte en wellnessruimte en een nieuw activiteitencentrum op dek 4, waar gasten kunnen genieten van activiteiten en lezingen met het Expeditie Team. Het gehele schip wordt ingericht in een moderne en elegante stijl.

Wat is er allemaal veranderd na de make-over?

 • 5 nieuwe suites op het bovendek
 • modern activiteitencentrum
 • 3 restaurants: Aune, Fredheim en Lindstrøm
 • een grill op het bovendek voor outdoor BBQ's
 • wellnesscentrum met 2 behandelkamers
 • verbeterd zwembad en 2 jacuzzi's
 • 3 fitnessruimtes waarvan 2 buiten en een sauna met zicht naar buiten
 • hernieuwd observatiedek
 • gerenoveerde lounge en bar
 • openbare ruimte en bestaande hutten worden volledig gerenoveerd met scandinavische materialen zoals graniet, eiken en berken, waardoor een elegant en comfortabel interieurontwerp ontstaat
 • de motoren van het schip worden substantieel opgewaardeerd met filters met lage emissie, walstroom aansluiting en een batterijpakket voor de toekomstige installatie

ms Finnmarken - technische gegevens

Gewicht: 15690
Lengte 138,5 meter
Breedte 21,5 meter
Snelheid 18 knopen
Scheepswerf Kværner Kleven (N)
Capaciteit 617 bedden
Vlag Noorwegen
Bouwjaar 1964, gemoderniseerd in 2003 en gerenoveerd in 2020
Autoplaatsen 35 (afmetingen max 650cm lang, 240cm breed, 250cm hoog en 5000kg) Campers, minibusjes en aanhangers worden niet toegelaten.

ms Finnmarken - Hutten

Hurtigruten hutten aan boord

Vanaf het eerste moment zal je de kenmerkende informele sfeer opvallen. De rust en stilte van het passerende landschap wordt aan boord weerspiegeld. Alles concentreert zich in een rustig tempo voor een comfortabele en intieme vorm van ontspanning. De Hurtigruten schepen bieden een grote keuze aan comfortabele hutten. Ze zijn ingedeeld in categorieën. Ongeacht welke hut je kiest, beloven wij jou een comfortabele reis in een ontspannen sfeer.
ms Finnmarken - Dekplan (2020)