Fjorden rondreis Urd

Route beschrijving (Totale afstand 1230 km)


Årdal (Hjelmeland) Høilandsgård, Smiehus
Årdal (Hjelmeland) Høilandsgård, Smiehus

Aankomst Stavanger om 06.30 uur. U heeft een hele dag de tijd om Stavanger te bezoeken! Geniet van het gezellige centrum, de imposante domkerk en Gamle Stavanger met zijn witte, houten huisjes. Vervolgens gaat u met de ferry naar Tau. Daarna volgt nog een korte maar afwisselende route door de verrassende Noorse natuur naar Årdal, een pittoresk plekje in Rogaland. U verblijft 3 nachten in één van de bungalows van Høilandsgård. Excursies: een wandeling naar de Preikestolen of het rustigere alternatief Skornakarnibbå. Ook kunt u naar Kjerag, gelegen aan de zuidkant van de Lysefjord, gaan. Voor de iets minder actieve mensen is een fjordcruise over het Lysefjord een leuk alternatief.


Omastrand Nestunet, Idneståvå
Omastrand Nestunet, Idneståvå

Een prachtige route vol afwisseling door de provincie Ryfylke. Fjorden en bergen, watervallen en vergezichten. U kunt onderweg volop van al dat moois genieten! De reis wordt al snel onderbroken door de ferry Hjelmeland - Nesvik, altijd leuk zo'n 'verplichte' pauze onderweg. Daarna volgt een mooie tocht door een verrassend berglandschap naar Odda, een aardig plaatsje voor een stop. Imposant tijdens deze autorondreis Noorwegen is de route langs de Sørfjorden en de Hardangerfjord. Eventueel kunt u een kijkje nemen in het pittoreske openluchtmuseum van Utne. Tot slot volgt een iets langere oversteek per ferry over diezelfde Hardangerfjord van Årsnes naar Gjermundshamn waarna het nog een klein stukje rijden is naar Omastrand. U verblijft tijdens deze fjorden rondreis 3 nachten in bungalow Idneståvå. Excursies: de stad Bergen met zijn vismarkt en Bryggen, de oude Hanzewijk. Norheimsund met de Steindalsfossen en oude scheepswerf, Norway in a Nutshell trein/bus/boot excursie.


Luster Fjordhytter, Vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Vakantiewoning

Nog even genieten van de Hardangerfjord, met een prachtig uitzicht op de Folgefonn gletsjer aan de overkant, voordat u afbuigt naar Voss. Onderweg kunt u nog een stop maken bij Norheimsund, de hier stromende Steindallsfossen is een indrukwekkende waterval waar u achterlangs kunt lopen. Na Granvin buigt u dan echt van het Hardangerfjord af het 'binnenland' in. Dat wil zeggen: een mooie weg door het berggebied naar het leuke plaatsje Voss dat fraai is gelegen aan een langgerekt meer. Na Voss wordt de reis echt spectaculair, u 'klimt' via een aantal haarspeldbochten omhoog naar de Vikafjell, waar vroeg in het voorjaar nog sneeuwwallen langs de weg kunnen zijn en waar ook 's zomers nog sneeuw kan liggen. Daarna volgt een afdaling naar de Sognefjord die u oversteekt per ferry van Vangsnes naar Hella. U rijdt langs de fameuze Sognefjord verder naar Sogndal en vervolgens langs de Lustrafjord richting het Noorse hooggebergte naar de ideale uitgangsbasis voor activiteiten en excursies Luster. Verblijf van 3 nachten in Luster Fjordhytter met een prachtige ligging aan de Lustrafjord. Als u reist met 4 personen verblijft u in de grote bungalow. Excursies: een kajaktocht met gids op het Lusterfjord, een gletsjerwandeling (met gids) in Jostedalsbre, wandelen, vissen, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger, de oudste staafkerk van Noorwegen in Urnes, de Feigumfossen of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland.


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Als u reist met 2 personen verblijft u in de kleine bungalow Luster Fjordhytter.


Oldedalen, Flåten Feriehytter
Oldedalen, Flåten Feriehytter

Een mooie 'doorsteek' langs de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied op het vaste land van Europa. U komt langs Fjærland, de boekenstad van Noorwegen, waar de gletsjer het fjord ontmoet. Hier kunt u een kijkje nemen in Kaffistova en Straumsvåg's antiquariaat voor antieke boeken (let op: beperkte openingstijden tijdens het zomerseizoen) en om meer te weten te komen over het ontstaan van gletsjers bent u welkom in het gletsjermuseum. Langs deze weg grazen veel geiten die erg nieuwsgierig zijn en als u niet uitkijkt wel iets van hun gading vinden in uw auto! Bij Skei I Jølster komt u weer op een doorgaande weg die u neemt naar het noorden, het laatste traject van deze weg gaat via haarspeldbochten naar Utvik, met onderweg een prachtig uitzicht over de Nordfjord. U rijdt nu een mooi stukje langs het fjord voordat u in Olden aankomt. Hier kunt u de Briksdalgletsjer bezoeken. U moet voor zo'n excursie wel enkele uren uittrekken! U verblijft in bungalow Flåten Feriehytter. Excursies: Loen Skylift, Via Ferrata, Geirangerfjord en Dalsnibba, Briksdalgletsjer en Kjenndalsbre, zomerskigebied bij Stryn, Kannestein, Westkaap en Bremanger, wandeling naar de Skåla, vissen op forel in het Hornindalvatnet.


Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter
Lemonsjø, Lemonsjø Fjellstue og Hytter

U kunt vandaag kiezen of u langs de noordkant (per ferry Hellesylt - Geiranger) wilt rijden en varen of langs het Strynsvatn. In beide gevallen kunt u daarna kiezen of u via de 'oude' weg nummer 258 of via de 'gewone' tunnelweg door het berggebied naar Grotli rijdt. Deze eerste route, dwars door een ruig berglandschap waar 's zomers ook nog sneeuw ligt, is een overblijfsel hoe de wegen er vroeger bijlagen in Noorwegen. Een aparte ervaring. Daarna volgt een rit door een ruig en leeg landschap met onderweg vaak mooie uitzichten op de rivier de Visa met achter Pollfoss Fjellstue, waar u heel goed kunt lunchen, de mooie en gelijknamige waterval. In het verderop gelegen toeristenplaatsje Lom kunt u een bezoekje brengen aan het Fossheim Steinsenter met een uitgebreide collectie gesteenten en mineralen. Bovendien zijn er leuke souvenirs verkrijgbaar. Verder is de staafkerk van Lom heel bekend. Interessant is ook het Norskfjellmuseum. Het wordt bijna eentonig, maar na Lom volgt nog een korte maar mooie rit richting Tessanden. U verblijft 3 nachten in een bungalow bij Lemonsjø Fjellstue. Excursies: dagtocht naar Galdhøppigen, een bergtop in Jotunheimen. Wandelen in de Jotunheimen of Rondane. Eland safari of Muskusos safari in de Rondane. Raften (wildwatervaren) bij Sjoa. Vågåmo met zijn mooie staafkerk, met Bygdetunet Jutulheimen en Sandbugården.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

En mooie terugreis die begint met een rit over de indrukwekkende hoogvlakte Valdresflya met onderweg uitzicht op de Jotunheimen. U kunt, wat later in de zomer, een boottocht maken op het Gjendemeer of het Bygdinmeer. Op de route liggen meerdere startpunten voor wandelingen in het Nationaal Park de Jotunheimen. Aan het eind van deze weg komt u aan in het toeristenplaatsje Fagernes met leuk openluchtmuseum, van hier is het niet ver meer naar de Noorse hoofdstad Oslo. Een heerlijke stad met een mix van amusement, cultuur en niet te vergeten natuur! Vertrek om 16.30 uur per nachtboot van DFDS. U kunt deze fjorden rondreis uiteraard ook verlengen met een verblijf in Oslo.


18e dag

Aankomst in Kopenhagen om 09.45 uur. U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.18-daagse rondreis Urd: langs de Noorse fjorden

Vertrek: dagelijks

Als u van de Noorse fjordenkust wilt genieten, is deze fjorden rondreis een topper! Ook is het een prachtige kennismaking met het mooie Noorwegen. De Lysefjord met de befaamde Preikestolen, de prachtige Hardangerfjord met Trolltunga , de imposante Sognefjord met de Jostedalsbreen als toetje nog de Nordfjord en de Geirangerfjord. Verder is de kennismaking met het mooie ‘binnenland' van Noorwegen met zijn berggebieden en rivierdalen zoals Heidal en het Gudbrandsdal niet te versmaden. Met Stavanger als startpunt, met onderweg de Hanzestad Bergen en met Oslo als afsluiting kunt u ook nog kennismaken met een aantal leuke en interessante Noorse steden. Geknipt voor liefhebbers van ongerepte, afwisselende natuur en een sprankje cultuur. Tijdens deze fjorden rondreis kunt u vanuit de verschillende vakantiewoningen ook veel activiteiten in de omgeving ondernemen.

Fjorden rondreis Urd - Hoogtepunten 

 • Lysefjord 
 • Stavanger
 • Preikestolen
 • Hardangerfjord
 • Trolltunga
 • Bergen
 • Sognefjord
 • Jostedalsbre
 • Gaularfjell
 • Briksdalsbre
 • Gamle Strynefjell
 • Nordfjord
 • Geirangerfjord
 • Jotunheimen
 • Oslo

"Never change a winning team" is voor deze reis zeker van toepassing: een topper uit ons aanbod. Wilt u er echter toch iets aan de reis veranderen of wilt u liever per ferry van Hirtshals naar Kristiansand overvaren dan is dat uiteraard mogelijk. We passen ook deze reis graag voor u aan en maken daarvoor een passende offerte.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Fjorden rondreis Urd (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1065 845 635
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Urd prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 356/436 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en € 239/259 voor de ferry Oslo-Kopenhagen. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Inclusief:

 Bootreis per Fjord Line van Hirtshals naar Stavanger incl. bed in 2 of 4 pers. binnenhut d/t

 Verblijf in de genoemde bungalows

 Bootreis per DFDS van Oslo naar Kopenhagen incl. bed in 2 of 4 pers. binnenhut d/t

 En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferries kosten

! Ontbijtbuffet Hirtshals - Stavanger Fjord Line €18,- pp

! Dinerbuffet Hirtshals - Stavanger Fjord Line €44,- pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €18,70 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kopenhagen DFDS €37,- pp