Fjordenkust van Noorwegen Rind

Route beschrijving (Totale afstand 1226 km)


Atnbrua, Amperhaugen Låvestua
Atnbrua, Amperhaugen Låvestua

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. De dagen zijn 's zomers lang in Noorwegen, dus misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Vigelandpark met zijn beelden, de springschans Holmenkollen met vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Tenslotte arriveert u in de Rondane. U verblijft in met 4 personen in bungalow Låvestua.


Vågåmo, Sygard Storrvik
Vågåmo, Sygard Storrvik

Via Dombås gelegen aan de rand van het Dovrefjell, met muskusossen, naar Lesja. Daar neemt u de prachtige Slådalsveg (tolweg) naar Vågåmo. Vandaar langs het Vågåvatn met zijn groen gekleurde gletsjerwater. Verblijf van 3 nachten in het prachtig gelegen Sygard Storrvik. Excursies naar Lom en Vågåmo met staafkerk, naar het berggebied Jotunheimen,een pittige wandeling over de Besseggen of Knutshø, een bezoekje aan de Ridderspranget, raften op de Sjoa rivier, wandelen in Rondane, een muskusossafari op de Dovrefjell.


Oldedalen, Skuletunet
Oldedalen, Skuletunet

Een afscheid van het Noorse hooggebergte, maar een kennismaking met het fjordengebied: dat is kortweg het motto van deze reisdag. Allereerst mogelijk een bezoekje aan Lom, interessant is hier het Fjellmuseum. Richting Grotli verandert het landschap. Het wordt allemaal wat ruiger. U komt langs Pollfoss waar u buiten een bezoek aan de waterval ook heerlijk kunt lunchen. En dan maakt u kennis met de Gamle Strynefjellveg. Zo waren de wegen vroeger in Noorwegen. Een adembenemende route door een schitterend soms besneeuwd berglandschap met een spectaculaire afdaling bij Videseter. Tenslotte ligt daar de Nordfjord in al zijn schoonheid te blinken. Noorwegen verrast u telkens weer! U verblijft 3 nachten in bungalow Skuletunet. Excursies: Briksdalgletsjer en Kjendalsbre, het zomerskigebied bij Stryn, de Geirangerfjord en de Dalsnibba.


Voss, Eenstunet
Voss, Eenstunet

Een mooie rit door het gebied van de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. In het boekenstadje Fjærland kunt u bezoek brengen aan de Bøyum en Suphella gletsjer of aan het gletsjermuseum. Vervolgens komt u in Sogndal dat prima geschikt is voor een lunchstop maar u kunt hier ook een bezoek brengen aan het plaatselijke openluchtmuseum. De oversteek van Hella naar Vangsnes over de majestueuze Sognefjord (die zich meer dan 200 kilometer landinwaarts uitstrekt) is genieten geblazen. Hierna volgt nog een spectaculaire reis over de Vikafjell naar Voss. U verblijft 3 nachten in Eenstunet. Excursies: Voss, Hardangervidda met Vøringfossen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen, de Folgefonngletsjer.


Tau, Hamrane Hyttefelt Bjørbu
Tau, Hamrane Hyttefelt Bjørbu

Een afwisselende rit vanuit Voss naar de weidse Hardangerfjord. Daarna volgt een passage over de hangbrug Hardangerbrua. De regio Hardanger wordt ook wel de 'Tuin van Noorwegen' genoemd. Let eens op de stalletjes met doosjes kersen, appels, peren of pruimen langs de weg. U maakt kennis met de langgerekte Sørfjord met mogelijk uitzicht op de Folgefonna gletsjer. Nog meer natuurgeweld? De Låtefossen ten zuiden van Odda, een machtige, tweeling waterval vlak langs de weg! Spectaculair is ook de Røldalsfjellet, de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. En dan gaat de reis verder door een afwisselend landschap richting de provincie Rogaland. Onderweg steekt u nog een keer een fjord over van Nesvik naar Hjelmeland. Een leuke onderbreking van uw reis. En daarna is het niet ver meer naar Tau. U verblijft hier 3 nachten in één van de bungalow's van Hamrane hyttefelt. Excursies: een rondvaart op de Lysefjord, een bezoek aan Stavanger, een dagtocht met een pittige wandeling naar de Preikestolen (een rotsplateau hoog boven de Lysefjord met - bij helder weer - een fenomenaal uitzicht).


20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals
20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals

Allereerst een verfrissende overtocht over de Høgsfjord met de ferry van Oanes naar Lauvvika. Vervolgens een mooie en afwisselende trip richting Sandnes en vandaar verder naar Stavanger. Stavanger is een plaats van contrasten. Oud en modern. Van Gamle Stavanger met zijn witte, houten huisjes tot het Norsk Olje Museum, waar de olie-industrie aan bod komt. Van de imposante domkerk tot de levendige terrassen aan de haven. Kortom, een waardig besluit van uw vakantie in Noorwegen! Om 20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger


18e dag

aankomst Hirtshals om 08.00 uur

18 daagse reis

vertrek dagelijks

Deze reis begint in de regio Hedmark, een relatief onbekend gebied en daarom is het er nog rustiger dan elders in Noorwegen. En qua natuur zult u hier ook niets te kort komen. Behoefte aan cultuur? Dat kan in Røros, een oud mijnstadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Imposant is Jotunheimen, het Noorse hooggebergte waar u prachtige bergwandelingen kunt maken. Ook de Valdresflya, een hoogvlakte is zeer de moeite waard. De fjordenkust van Noorwegen is niet voor niets befaamd. In de regio rond de Nordfjord valt genoeg te beleven, wat dacht u van een bezoekje aan de Briksdalsgletsjer of het Stryn zomerskicentrum? De Hardangerfjord en de Hanzestad Bergen worden op deze reis niet vergeten. Nog een attractie? De Lysefjord met de Preikestolen. Het gezellige Stavanger is een leuke afsluiting van deze mooie reis waarbij de fjordenkust eer aan gedaan wordt.

Fjordenkust van Noorwegen Rind hoogtepunten:

 • Stavanger
 • Preikestolen
 • Hardangerfjord
 • Voss
 • Sognefjord
 • Briksdalsbre
 • Gamle Strynefjell
 • Lom
 • Gudbrandsdal
 • Rondane
 • Røros
 • Østerdalen
 • Oslo

Een prachtige rondreis met overnachtingen in huisjes of appartementen met douche en toilet. Door het gevarieerde landschap van Zuid-Noorwegen met bergen, hoogvlaktes en fjorden. De Nordfjord, Geirangerfjord, Sognefjord, Hardangerfjord en Lysefjord!
U kunt deze reis aanpassen aan uw wensen, we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Fjordenkust van Noorwegen Rind (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1125 925 695
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .

Rind prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en voor Stavanger-Hirtshals een tarief van € 336/436. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inbegrepen:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

verblijf in de genoemde bungalows

bootreis per Fjord Line Line Stavanger - Hirtshals incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferries

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Stavanger - Hirtshals Fjordline €41 pp (let op; na 21.00 uur)

! ontbijtbuffet Stavanger - Hirtshals Fjordline €18 pp (let op; voor 06.00 uur)