Fly-Drive Fins Lapland? Melena: rendieren en middernachtzon

Route beschrijving (Totale afstand 1222 km)


vlieg Amsterdam-Helsinki-Rovaniemi
vlieg Amsterdam-Helsinki-Rovaniemi

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Rovaniemi. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Raanujärvi, Napapiirin Järvilomat Oy
Raanujärvi, Napapiirin Järvilomat Oy

Na aankomst haalt u uw huurauto op en is het een klein stukje rijden naar uw eerste overnachtingsplaats. Elke reis naar het hoge noorden heeft zo zijn hoogtepunt, maar het is zeker een mijlpaal als u de POOLCIRKEL passeert en dat gebeurt even ten noorden van Rovaniemi. Langs de weg staat een bord met ‘Napapiri’, de Finse benaming voor poolcirkel. Daarna keert u om en rijdt u naar uw eerste verblijfplaats. U verblijft 4 nachten in een bungalow bij Napapiirin Jarvilomat. Activiteiten: bezoek Rovaniemi, wandelen in diverse nationale parken, fietsen, kanoën.


Muonio, Torassieppi Reindeer Farm and Cottages
Muonio, Torassieppi Reindeer Farm and Cottages

Vandaag een rit langs de grens met Zweden. Let op, indien u van plan bent de grens over te gaan dient u dit aan te geven bij de autohuur. Omdat de reisdag niet zo lang duurt kan het een idee zijn om te gaan wandelen in de ruige Finse natuur bij Ylläs. Maar ook in de omgeving van Muonio kunt u fantastisch wandelen! Voordat u naar uw accommodatie gaat adviseren wij om nog een wandeling te maken naar de top van Olostunturi (509 meter), u heeft hier een fantastisch uitzicht over Muonio en omgeving. Indien u niet wilt wandelen kunt u ook de kabelbaan nemen. U verblijft 3 nachten in een bungalow bij Torassieppi Reindeer Farm. Activiteiten: bezoek rendierboerderij, bezoek husky boerderij, husky wandeling, rendier wandeling, raften, wandelen, fatbiken, kanoën en uiteraard bezoek van Park Pallas Ounas.


Nuorgam, Nuorgam Holiday Village
Nuorgam, Nuorgam Holiday Village

Een lange tocht door Noors Lapland richting het hoge Noorden. Bezoek Kautokeino, er is hier veel huisvlijt en er zijn meerdere zilversmederijen. Laplands eerste zilversmid is de zeer bekende Juhls Silvergallery, hier komen de bekende Tundra sieraden vandaan. Het houden van rendieren vormt hier een van de meest belangrijke middelen van bestaan. Ook Karasjok is een belangrijke plek voor de Samen, hier is het Samenparlement gevestigd. De Samiske Samlinger is een mooi openlucht museum waar u veel kunt zien en leren over de cultuur van de Samen. Vanuit Karasjok volgt u de E6 naar Utsjoki. De E6 volgt voor een groot deel de route langs de rivier de Tana ook wel Deatnu (Samisch) genoemd. De rivier vormt de natuurlijke grens tussen Noorwegen en Finland. In Utsjuki bent u de grens overgestoken en rijdt u het laatste stuk aan de overkant van de rivier naar Nuorgam. U verblijft 4 nachten in een bungalow bij Nuorgam Holiday Village. Activiteiten: bezoek Varanger, wandelen, riviersafari, fatbiken.


Nellim, Wilderness Hotel Nellim
Nellim, Wilderness Hotel Nellim

Vandaag een kortere rit waardoor u ruim de tijd kunt nemen om Inari en omgeving te verkennen. Inari is ook het centrum van de Samencultuur in Lapland. Vandaar dat in deze plaats het Inari Sami Museum uitgebreide exposities heeft over de geschiedenis en de leefgewoonten van de Samen. Inari is daarnaast prachtig gelegen aan het uitgestrekte Inarimeer. De weg van Inari naar Ivalo wordt wel de mooiste weg van Finland genoemd. U verblijft 3 nachten in een logcabin van wilderness hotel Nellim. Activiteiten: kanohuur, roeiboothuur, wandelen, bezoek rendierboerderij.


Rovaniemi
Rovaniemi

De laatste dag waarbij u nog een stukje moet rijden voordat u terugvliegt. Uiteraard is het mogelijk er nog een nachtje aan vast te plakken in Rovaniemi. Geniet nog het Urho Kekkonen National Park nabij Saariselka. Als u nog niet genoeg rendieren heeft gezien kunt u bij Vuotso nog naar een rendierdorp. Zodra u de poolcirkel ten noorden van Rovaniemi passeert, weet u dat de reis in Fins Lapland voorbij is.


vlieg Rovaniemi-Helsinki-Amsterdam
vlieg Rovaniemi-Helsinki-Amsterdam

U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt via Helsinki terug naar Amsterdam op eigen gelegenheid. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.15-daagse Fly-Drive Lapland Melena: rendieren en middernachtzon

Vertrek: dagelijks

Een 15 daagse Fly-drive in Fins Lapland, het land van de middernachtzon en de rendieren! U verblijft deze reis boven de poolcirkel en maakt kennis met de Samicultuur. Onderweg komt u zeker groepen rendieren tegen in de ruige toendra. U kunt het huis van de kerstman bezoeken maar dat is ook het enige commerciële wat er in deze reis zit. Het draait om de fantastische natuur, rust en uiteraard de sauna's.

Fly-drive Fins Lapland Melena - Hoogtepunten:

  • Rovaniemi
  • Pyhä-Luosto Nationaal Park
  • Olostunturi
  • Ylläs
  • Kautokeino
  • Karasjok
  • Varanger
  • Inari
  • Sami cultuur
  • Rendieren

Prijslijst Fly-Drive Fins Lapland? Melena: rendieren en middernachtzon (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
juni t/m september 1705 1650 1345
Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Melena prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het vliegtarief van € 425 per persoon van Amsterdam naar Rovaniemi retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inclusief:

 Huurauto VW Polo / Skoda Fabia STW of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

Verblijf in de genoemde bungalows incl eindschoonmaak en bedlinnen

Ontbijt bij verblijf Nuorgam & Nellim

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Grensoverschrijding huurauto (dient u ter plaatse te betalen)