Fly-drive kustweg 17 en wildernis route, 7 daagse reis Vittror

Routebeschrijving (totale afstand 1645km)


vlieg Rotterdam - Skellefteå
vlieg Rotterdam - Skellefteå

Per rechtstreekse vlucht per Transavia van Rotterdam naar Skellefteå, vertrek elke woensdag vanaf 19 juni t/m 28 augustus.


Arjeplog, Kraja Hotel
Arjeplog, Kraja Hotel

Na aankomst in Skellefteå rond 10.00 uur haalt u uw huurauto op. Een vrij korte tocht naar Arjeplog. U heeft daarom de tijd om Arvidsjaur te bezoeken. Hier kwamen de Samen uit de streek al eeuwenlang bijeen om te handelen en discussiëren. Er wonen nu nog 20 Samen-families die leven van de rendierhouderij. Omdat u in het leefgebied van de Samen bent heeft u steeds meer kans om loslopende rendieren te zien. Arvidsjauer ligt aan de zilverweg, die van hier helemaal naar Noorwegen loopt, een prachtige route! Arjeplog ligt tussen Hirnavan en Uddjaur, twee grote meren. Het zilvermuseum in Arjeplog is zeker een bezoekje waard. 1 overnachting in het Kraja Hotel.


Bodø, Scandic Havet Hotel
Bodø, Scandic Havet Hotel

Vandaag passeren we de poolcirkel maar voordat u dat doet is het zeker aan te raden om naar de top van Galtispuoda te rijden, dit ligt 15 km ten noorden van Arjeplog en biedt een verbluffend panorama. Enkele kilometers voorbij Vuoggatjålme passeert u de poolcirkel. Niet meer dan een denkbeeldige lijn, maar toch een mooi moment. Vlakbij Lonsdal komt u op de E6 die u naar Bodø voert. We raden u zeker aan om een kijkje te nemen bij Saltstraumen, de sterkste maalstroom ter wereld. 1 overnachting in Scandic Havet hotel.


MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL
MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL

Vandaag start u met het rijden van kustweg 17 wat betreft kilometers wel meevalt maar door de hoeveelheid binnenlandse ferry's is de reistijd vaak behoorlijk. U komt langs Svartisen, na de Jostedalsbree de tweede grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Vaar met het bootje van Holand over het meer om na aankomst nog een stevig stukje te wandelen naar de gletsjer. Bijna overal langs kustweg 17 komt u de naam Peter Dass tegen, de belangrijke 17e eeuws Noorse dichter die deze regio prachtige heeft beschreven. U verblijft 2 nachten Mo I Rana.


Brønnøysund, Thon Hotel Brønnøysund
Brønnøysund, Thon Hotel Brønnøysund

Een korte dag-afstand vandaag waardoor u een uitstapje kunt maken en volop kunt genieten van de droomeilanden die voor de kust liggen. Iets ten zuiden van Sandnessjøen en iets ten noorden van Brønnøysund ligt de Vega archipel met tientallen eilanden die als collectief vermeld staan op de Unesco wereld erfgoedlijst. In totaal bestaat de archipel uit 6.000 eilandjes, riffen en zee-rotsen, het is de droom van elke 'vogelaar', o.a. door de hier vertoevende eidereenden. Maar er is nog veel meer te doen dan alleen naar vogels kijken. U kunt hier prachtige wandelingen maken maar ook een bezoekje brengen aan het lokale museum in Gladstad waar u kunt zien hoe de productie en verwerking van het fluweelzachte eiderdons plaatsvind. 1 overnachting in Brønnøysund hotel.


Saxnäs, Saxnäsgården
Saxnäs, Saxnäsgården

Vandaag verlaat u kustweg 17 maar deze weg maakt plaats voor een indrukwekkend stuk van de wildernisroute. Van Stora Blåsjön tot aan Saxnäs rijdt u deze fantastische route. Bezoek de koraalgrot die bij het Ankarvattnet ligt, een onderaardse wereld, waar een constante temperatuur van 4°C heerst. Uitgerust met een helm en hoofdlamp kunt u er de stenen gordijnen, de zogenaamde 'kalsteenwandkleden' bewonderen. U kunt er ook voor kiezen om te genieten van het dramatische landschap van het Bjurälven natuurreservaat. Hier vind u met wonderbaarlijke gevormde rotsen, borrelend water, het ruisen van onderaardse stromen, ingestorte grotten, kraters, diepe meren en fleurig bloeiende hellingen. Daarnaast liggen er diverse watervallen langs deze route, genoeg te zien dus! 1 overnachting in Saxnäsgården hotel.


Grano, Grano Beckasin Lodge
Grano, Grano Beckasin Lodge

Vandaag een volgende etappe van de wildernisroute. De route loopt nog tot aan Vilhelmina. Geniet van het Gitsfjället- of het Blaikfjällets-natuurreservaat. U komt aan bij Lycksele waar u een kijkje kunt nemen in Gammplats, het oudste gedeelte van het stadje met een fraaie houten kerk en tal van houten gebouwen. U overnacht 1 nacht in een vogelnest bij Grano Beckasin.


vlieg Skellefteå - Rotterdam
vlieg Skellefteå - Rotterdam

Nadat u de auto heeft ingeleverd vertrekt u per Transavia voor de rechtstreekse vlucht (of met tussenstop in Rovaniemi) van Skellefteå naar Rotterdam, vertrek elke woensdag vanaf 19 juni t/m 4 september.


7 daagse reis

vertrek: woensdag

Tijdens deze fly-drive kustweg 17 en wildernisroute met overnachtingen in goede hotels komt u langs veel hoogtepunten van midden Scandinavië.  Deze reis is ideaal voor mensen die er even kort tussenuit willen en van autorijden houden. U maakt namelijk kennis met een stukje onbekend Zweden en Noorwegen wat absoluut de moeite waard is. U rijdt namelijk de meeste mooie routes langs hele diverse natuur! 
U begint bij de meren van Arjeplog, de maalstroom Saltstraumen vlakbij Bodø, het Svartisen nationaal park, kustweg 17 en als klap op de vuurpijl rijdt u nog een stuk van de wildernis route in Zweden. In deze periode gaat de zon niet onder boven de poolcirkel en u passeert deze grens. U eindigt deze fly-drive kustweg 17 reis met een overnachting op een hele bijzondere plek, een luxe vogelnest tussen de bomen! Alles is zeer bereikbaar met een rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam.

Fly-drive kustweg 17 Vittror hoogtepunten:


Arjeplog
Bodø
Saltstraumen
Svartisen Nationaal Park
Kustweg 17
Wildernisroute
Slapen in een vogelnest

Vliegreis van Rotterdam naar Skelleftea. U rijdt in een goede huurauto inclusief NoRisk garantie. Wilt u met meerdere personen in de huurauto kunnen rijden dan verzoeken wij u vriendelijk dit bij boeking op te geven. U kunt deze reis ook aanpassen of verlengen (de rechtstreekse vluchten gaan alleen op woensdag), we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Prijslijst Fly-drive kustweg 17 en wildernis route, 7 daagse reis Vittror (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

vertrek op woensdag 2 personen
19/6 - 28/8 2019 1195
bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.


inclusief:

de genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer  beschiikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax.

huurauto Renault Clio of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

de genoemde hotels incl. ontbijt 

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s