Fly-drive kustweg 17 en wildernis route, 7 daagse reis Vittror

Routebeschrijving (totale afstand 1645km)


vlieg Rotterdam - Skellefteå
vlieg Rotterdam - Skellefteå

Rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar Skellefteå, vertrek elke woensdag vanaf 6 juni t/m 12 september.


Arjeplog, Kraja Hotel
Arjeplog, Kraja Hotel

Na aankomst in Skellefteå rond 10.00 uur haalt u uw huurauto op. Een vrij korte tocht naar Arjeplog. U heeft daarom de tijd om Arvidsjaur te bezoeken. Hier kwamen de Samen uit de streek al eeuwenlang bijeen om te handelen en discussiëren. Er wonen nu nog 20 Samen-families die leven van de rendierhouderij. Omdat u in het leefgebied van de Samen bent heeft u steeds meer kans om loslopende rendieren te zien. Arvidsjauer ligt aan de zilerweg, die van hier helemaal naar Noorwegen loopt, een prachtige route! Arjeplog ligt tussen Hirnavan en Uddjaur, twee grote meren. Het zilvermuseum in Arjeplog is zeker een bezoekje waard. 1 overnachting in het Kraja Hotel.


Bodø, Scandic Havet Hotel
Bodø, Scandic Havet Hotel

Vandaag passeren we de poolcirkel maar voordat u dat doet is het zeker aan te raden om naar de top van Galtispuoda te rijden, dit ligt 15km ten noorden van Arjeplog en biedt een verbluffend panorama. Enkele kilometers voorbij Vuoggatjålme passeert u de poolcirkel. Niet meer dan een denkbeeldige lijn, maar toch een mooi moment. Vlakbij Lonsdal komt u op de E6 die u naar Bodø voert. We raden u zeker aan om een kijkje te nemen bij Saltstraumen, de sterkste maalstroom ter wereld. 1 overnachting in Scandic Havet hotel.


Nesna, Havblikk Camping
Nesna, Havblikk Camping

Vandaag start u met het rijden van kustweg 17 wat betreft kilometers wel meevalt maar door de hoeveelheid binnenlandse ferry's is de reistijd vaak behoorlijk. U komt langs Svartisen, na de Jostedalsbree de tweede grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Vaar met het bootje van Holand over het meer om na aankomst nog een stevig stukje te wandelen naar de gletsjer. Bijna overal langs kustweg 17 komt u de naam Peter Dass tegen, de belangrijke 17e eeuws Noorse dichter die deze regio prachtige heeft beschreven. U verblijft 2 nachten in een huisje met eigen faciliteiten, opgemaakte bedden en ontbijt is inbegrepen.


Brønnøysund, Thon Hotel Brønnøysund
Brønnøysund, Thon Hotel Brønnøysund

Een korte dagafstand voor vandaag waardoor u een uitstpaje kunt maken en volop kunt genieten van de droomeilanden die voor de kust liggen. Iets ten noorden van Brønnøysund en even ten zuiden van Sandnessjøen ligt de Vega archipel met tientallen eilanden die als collectief vermeld staan op de Unesco wereld erfgoedlijst. In totaal bestaat de archipel uit 6.000 eilandjes, riffen en zee-rotsen, het is de droom van elke 'vogelaar'. door de eidereenden die hier leven maar er nog veel meer te doen dan naar vogels kijken. U kan hier prachtige wandelingen maken maar ook het lokale museum in Gladstad bezoeken waar u kunt zien hoe de productie van eiderdons plaatsvind. 1 overnachting in Brønnøysund hotel.


Saxnäs, Saxnäsgården
Saxnäs, Saxnäsgården

Vandaag verlaat u kustweg 17 maar deze weg maakt plaats voor een stuk van de wildernisroute. Van Stora Blåsjön tot aan Saxnäs rijdt u deze fantastische route. Bezoek de koraalgrot die bij het Ankarvattnet ligt, een onderaardse wereld, waar een constante temperatuur van 4 graden celcius heerst. Uitgerust met een helm en hoofdlamp kunt u er de stenen gordijnen, de zogenaamde 'kalsteenwandkleden' bewonderen. U kan er ook voor kiezen om te genieten van het dramatische landschap van het Bjurälven natuurreservaat te bwonderen. Hier vind u met wonderbaarlijke gevormde rotsen, borrelend water, het ruisen van onderaardse stromen, ingestorte grotten, kraters, diepe meren en fleurig bloeiende hellingen. Daarnaast liggen er diverse watervallen langs deze route, genoeg te zien dus! 1 overnachting in Saxnäsgården hotel.


Grano, Grano Beckasin Lodge
Grano, Grano Beckasin Lodge

Vandaag een volgende etappe van de wildernisroute. De route loopt nog tot aan VIlhelmina. Geniet van het Gitsfjället natuurreservaat of het Blaikfjällets natuurreservaat. U komt bij Lycksele waar u een kijkje kan nemen in Gammplats, het oudste gedeelte van Lycksele, met een fraaie houten kerk en tal van houten gebouwen. U overnacht 1 nacht in een vogelnest bij Grano Beckasin.


vlieg Skellefteå - Rotterdam
vlieg Skellefteå - Rotterdam

Rechtstreekse vlucht (of met tussenstop in Rovaniemi) van Skellefteå naar Rotterdam, vertrek elke woensdag vanaf 6 juni t/m 12 september.


7 daagse reis

vertrek: woensdag

Tijdens deze fly-drive kustweg 17 en wildernisroute met overnachtingen in goede accommodaties komt u langs veel hoogtepunten van midden Scandinavië.  Deze reis is ideaal voor mensen die er even kort tussenuit willen en van autorijden houden. U maakt namelijk kennis met een stukje onbekend Zweden en Noorwegen wat absoluut de moeite waard is. U rijdt namelijk de meeste mooie routes langs hele diverse natuur! 
U begint bij de meren van Arjeplog, de maalstroom Saltstraumen vlakbij Bodø, het Svartisen nationaal park, kustweg 17 en als klap op de vuurpijk rijdt u nog een stuk van de wildernis route in Zweden. In deze periode gaat de zon niet onder boven de poolcirkel en u passeert deze grens. U eindigt deze fly-drive kustweg 17 reis met een overnachting op een hele bijzondere plek, een luxe vogelnest tussen de bomen! Alles is zeer bereikbaar met een rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam.

Fly-drive kustweg 17 Vittror hoogtepunten:


Arjeplog
Bodø
Saltstraumen
Svartisen Nationaal Park
Kustweg 17
Wildernisroute
Slapen in een vogelnest

Vliegreis van Rotterdam naar Skelleftea. U rijdt in een goede huurauto inclusief NoRisk garantie. Wilt u met meerdere personen in de huurauto kunnen rijden dan verzoeken wij u vriendelijk dit bij boeking op te geven. U kunt deze reis ook aanpassen of verlengen (de rechtstreekse vluchten gaan alleen op woensdag), we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Prijslijst Fly-drive kustweg 17 en wildernis route, 7 daagse reis Vittror (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

vertrek op woensdag 2 personen
6/6 - 12/9 2018 1220
bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

De reissom is incl. het vliegtarief van € 385 (incl. 1 stuks ruimbagage tot 20kg ) per persoon Amsterdam - Skellefteå. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

huurauto Seat Ibiza of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

de genoemde hotels / huisjes incl. ontbijt 

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s