Fly-drive Lapland Saga: Noord Noorwegen

Route beschrijving (totale afstand 2715 km)


vlieg Amsterdam-Stockholm-Kiruna
vlieg Amsterdam-Stockholm-Kiruna

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Kiruna. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Op de luchthaven haalt u uw huurauto op. 1 overnachting in het Ferrum Hotel. Verstrooid tussen de kromme dwergberken, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw ligt de grootste ondergrondse ijzermijn ter wereld die een bezoekje zeker waard zijn.


Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer
Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer

Vandaag verlaat u Lapland. U komt langs het Abisko National Park met zijn vele steile berghellingen, watervallen en kristalheldere bergmeertjes en geniet van Lapporten, de poort naar Lapland, een U-vormig dal iets ten zuidoosten van het Abikso National Park. Het karakteristieke U-profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland maar dat laat u vandaag achter u. De route loopt een groot deel langs het Torneträsk, dit meer heeft een oppervlakte van 330 km², is 70 kilometer lang, 11 km breed en heeft een maximale diepte van 168 meter. En dan komt u op het eiland Senja dat door de grote variatie in het landschap ook wel Noorwegen in het klein genoemd wordt. Geniet hier van de natuur én van de rust en ruimte om u heen. 2 overnachtingen bij Mefjord Brygge.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

U kunt nog even genieten van de charme van Senja, de prachtige fjorden, idyllische witte strandjes, mooie bossen en scherpe bergpieken en groene dalen voordat u per ferry van Botnhamn naar Brensholmen vaart. U komt nu op het eiland Kvaløya. Een uitstapje naar Sommarøy is de moeite waard, tenslotte rijdt u naar Tromsø waar u 2 nachten verblijft in het Scandic Ishavshotel. In het voor-en naseizoen gaat de route over het vaste land via Bardufoss en Nordkjosbotn.


Uløybukt, Arctic Panorama Lodge
Uløybukt, Arctic Panorama Lodge

Een mooie en afwisselende tocht richting Uløybukt. Een reis, met onderweg prachtige zichten op de Lyngenalpen, die tijdens deze fly-drive Noordkaap reis drie keer wordt onderbroken met een ferry overtocht, namelijk van Breivikeidet naar Svensby en vervolgens van Lyngseidet naar Olderdalen. U verblijft 2 nachten in het speciale Arctic Panorama Lodge dit hotel ligt op het eiland Uløya en is alleen te bereiken met de ferry van Rotsund naar Uløybukt.


Hammerfest, Thon Hotel Hammerfest
Hammerfest, Thon Hotel Hammerfest

De dagbegint met de ferry terug naar het vaste land. Op weg naar het noorden komt u langs Kvænangfjell Kafetaria, waar u vanwege het mooie uitzicht, echt even moet stoppen. Wanneer u bij Alteidet aankomt, is het de moeite waard om de zijweg naar Jøkelfjord te nemen, hier kunt u een voetpad volgen naar Oksfjordjøkulen, een gletsjer. Het is een mooi traject langs de fjordenkust van Noord-Noorwegen, zoals de oever van de Langfjord. Iets verderop bij Isnestoften heeft u een mooi uitzicht op de Altafjord. Bij Alta aangekomen kunt u de rotstekeningen die duizenden jaren oud zijn bekijken om vervolgens over de hoogvlakte naar Hammerfest te rijden. Welkom in de wereld van de meest noordelijke stad, Hammerfest, een Arctische stad vol leven op 70°NB. Het kreeg in 1789 stadsrechten en is, samen met Vardø, de oudste stad van Noord-Noorwegen. Wist u dat Hammerfest in 1891 de eerste stad in Noord-Europa was met elektrische straatverlichting? Vanaf Hammerfest kunt u zee, land en bergen verkennen - ongeacht het seizoen! 1 nacht verblijf in het Thon Hotel Hammerfest.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

U zult vandaag heel wat kilometers langs de Porsangerfjord rijden maar u zult zich niet vervelen want bij elke bocht heeft u weer een nieuw panorama. Uiteindelijk komt u door de Noordkaaptunnel (6,5 km lang, 212 m onder de zeespiegel) aan op Mageroya, het eiland waar de Noordkaap op ligt. U kunt een bezoek brengen aan het kleine vissersplaatsje Gjesvær dat omgeven is door honderden eilanden waar in de zomermaanden veel vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 1,3 miljoen papegaaiduikers. Als u wilt kunt u hier een vogelsafari maken. 2 overnachtingen in het Scandic Bryggen.


Lakselv, Lakselv Hotel
Lakselv, Lakselv Hotel

U rijdt vandaag wederom langs de Porsangerfjord maar dit is beslist geen straf. Iets het binnenland in gaat het landschap over in woeste vlakten met misschien hier en daar nog wel sneeuw of ijsmeren. U komt langs Stabbursnes Nature Reserve, een prachtige delta met een rijk vogelleven en Trollholmsund met de bijzondere steenformaties. 1 nacht verblijf in het Lakselv Hotel.


Mehamn, Mehamn Arctic Hotel
Mehamn, Mehamn Arctic Hotel

Vandaag rijdt u aan de oostkant van het 123 km lange Porsangerfjord noordwaarts. U rijdt door het Børselvdal en langs de bijzonder mooie Silfar kloof. Daarna gaat het op naar Mehamn op Nordkynhalvøya, bekend door de invloeden van de Noordelijke IJszee met fjorden, bergen, bossen, een fascinerende diversiteit aan landschappen en exotische vissersdorpjes. Het is een paradijs voor vissers, vogelaars en liefhebbers van de koningskrab. 1 nacht verblijf in het Mehamn Arctic Hotel.


Båtsfjord, Båtsfjord Hotell AS
Båtsfjord, Båtsfjord Hotell AS

Een rit naar Båtsfjord, wederom een paradijs voor vogelaars. Het schiereiland wordt vandaag de dag beschouwd als één van de beste vogel bestemmingen ter wereld. Binnen een uur rijden van Båtsfjord heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met vele exotische vogelsoorten zoals de koningseider, grauwe franjepoot, noordse sterns, adelaars, papegaaiduikers, alken, zeekoeten, zwarte zeekoeten, roodkeelduiker, barmsijzen, arctische barmsijs, roodkeelpieper, kemphaan, kleinste jager, blauwborst, drieteenmeeuwen, paarse strandloper, korhoen, sneeuwhoen, buizerds en dippers. En dit zijn slechts enkele van de waargenomen soorten en met wat geluk ziet u misschien zelfs een jacht valk of sneeuwuil die ook in dit gebied leven. 1 nacht verblijf in het Båtsfjord Hotel.


Vadsø, Scandic Hotel Vadsø
Vadsø, Scandic Hotel Vadsø

Vandaag rijdt u van de noordwestkant van het Varangerhalvøya naar de oostkant en komt u aan in Ekkerøy. Het schiereiland biedt u prachtige landschappen, een spannende klimaat en vriendelijke inwoners. Vadsø is de thuisbasis van de exotische koningskrab en bijna 100 soorten vogels. 1 nacht verblijf in Scandic Vadsø. Breng ook een bezoek aan Vardø, de enige plaats op het vaste land van Noorwegen dat in de Arctische klimaatzone gelegen is. Het is de toegangspoort tot de Noord-Oost passage en de Barentszee, het is de oudste stad van Noord-Noorwegen, het oudste vissersdorpje in Noors Lapland, een vestingstadje , het centrum voor de Pomor handel tussen Noord-Noorwegen en Rusland en het centrum voor middeleeuwse heksenjachten.


Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino
Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino

Een mooie route door het ongerepte landschap van Finnmark en langs de grensrivier de Tanajoki voordat u aankomt in Karasjok. Karasjok is het culturele middelpunt van Finnmark en de plaats waar u veel kunt ontdekken over het leven van de Samen. Hier is het Sami Parlement maar ook het Kunstnersenter met Samische kunst en het cultuur- en activiteitencentrum de Samiske Samlinger, ook kunt u een bezoek brengen aan Sápmi. Ongeveer 90% van de lokale bevolking spreekt Samisch en het gebied is de thuisbasis van ca. 60.000 rendieren. Proef de lokale gerechten zoals bidos, een traditioneel stoofpotje van rendiervlees en luister naar de fascinerende joik! Vanaf Karasjok rijdt u nog een stukje verder door tot Kautokeino. U verblijft voor 1 nacht in het Thon Hotel Kautokeino. Bezoek Juhls', veel meer dan een zilversmid, laat u verrassen!


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Vandaag heeft u werkelijk een fantastisch mooie rit voor de boeg. U rijdt een klein stukje door Fins Lapland (let u er op dat u bij de grens uw klok aanpast naar de Finse tijd, er is 1 uur tijdsverschil) voordat u in Zweeds Lapland aankomt. De bossen worden weer dichter, en de bomen hoger en dikker. U zult de natuur zien veranderen en uiteraard zult u ook weer veel rendieren langs de weg zien. Over de uitgestrekte toendra rijdt u naar Kiruna. 1 nacht verblijf in het Ferrum Hotel.


vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam
vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam

U levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt van Kiruna via Stockholm terug naar Nederland.17-daagse Fly-drive Saga: Lapland Noord Noorwegen

Vertrek: dagelijks

Een 17-daagse Fly-drive Lapland reis naar onbekende maar wel naar veel bijzondere mooie plekjes van het hoge noorden. Het gebied voor de vogelliefhebber! Tijdens deze Fly-drive Lapland reis verblijft u vooral boven de Poolcirkel, het gebied van de Middernachtzon. U vliegt naar Kiruna en maakt u kennis met Zweeds, Fins en Noors Lapland. Buiten de eilanden Magerøya, met de Noordkaap, Kvaløya en het pittoreske Senja komt u tijdens deze reis ook op schiereilanden Varanger en Nordkinn. Maar er zijn nog meer hoogtepunten tijdens deze reis zoals de rotstekeningen bij Alta en de prachtige fjordenkust van Noord Noorwegen. Onderweg komt u zeker groepen rendieren tegen in de ruige toendra, er leven ook nog beren en lynxen in het hoge noorden maar die laten zich maar weinig zien. Ontdek dit bijzondere deel van Noord-Europa met deze prachtige Fly-drive Lapland reis met bekende en onbekende hoogtepunten!

Fly-drive Lapland Saga - Hoogtepunten

 • Lapland
 • Varangerhalvøya
 • vogelrotsen
 • Nordkyn
 • Silfar kloof
 • Noordkaap
 • Hammerfest
 • IJsberenclub
 • Tromsø
 • Senja
 • Kiruna

Prijslijst Fly-drive Lapland Saga: Noord Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Saga prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2135
hotels incl. halfpension (uitgezonder Mehamn en Batsfjord) 2710
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Prijzen Saga per persoon in €

De reissom is incl. het vliegtarief van € 450 per persoon van Amsterdam naar Kiruna retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Huurauto Renault Clio of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

 Vluchten

 De ferry Rotsund - Uløybukt v.v.

 In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De overige binnenlandse ferry’s

! Grensoverschrijding huurauto

! Eventueel extra bestuurder huurauto

! Parkeerkosten