Fly-drive Lofoten Roskwa

Route beschrijving (Totale afstand 1121 km)


Vlieg Amsterdam-Oslo-Bodø
Vlieg Amsterdam-Oslo-Bodø

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Bodø. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Bodø, Thon Hotel Nordlys
Bodø, Thon Hotel Nordlys

Aankomst in Bodø, op de luchthaven haalt u uw huurauto op. Deze provinciale hoofdstad is een knooppunt van verbindingen en tegelijkertijd een gezellige stad. Het hele jaar door viert de cultuur hier hoogtij. U verblijft hier één nacht.


Narvik, Scandic Narvik Hotel
Narvik, Scandic Narvik Hotel

Vandaag rijdt u langs het Skjerstadfjorden naar Fauske. Vanuit Fauske gaat u verder door het hart van Knut Hamsuns Rike. De regio die het beste van de Noorse natuur, de Samencultuur en Knut Hamsuns historie laat zien. U verblijft 1 nacht in Narvik. De stad Narvik wordt omringd door bergen, waarvan sommige tot wel 1.700 meter hoog recht uit het fjord rijzen.


Vangsvik, Norwegian Wild
Vangsvik, Norwegian Wild

Vandaag maakt u kennis met 'Noorwegen in het klein': Senja. De zee met de rijke visgronden rond het eiland hebben de samenleving van Senja gevormd tot wat het is. De cultuur rond de vele fjorden ademt het karakteristieke, levendige kustleven van dit gedeelte van Noorwegen. U komt tijdens deze fly-drive Lofoten reis in dorpjes die buiten de gebaande paden liggen te midden van adembenemende natuur en walvisrijke wateren. Deze kleine, vaak vissers-, dorpjes en gehuchten zijn gebouwd op smalle strookjes vlak land en liggen verscholen tussen de bergen en de fjorden. U verblijft 3 nachten in een eenvoudig huisje op de Norwegian Wild Camping.


Andenes, Lankanholmen Sjøhus
Andenes, Lankanholmen Sjøhus

Via de zomerferry vaart u van Gryllefjord naar Andenes. Vanuit Andenes kunt u een walvis- of zeevogelsafari maken per schip of misschien nog mooier per ribboat. De rotswanden van Bleik vormen de broedplaats voor miljoenen zeevogels zoals papegaaiduikers, aalscholvers, Jan-van-Genten en zeearenden. In de wateren rond de eilanden worden met grote regelmaat naast de walvissen ook zeehonden en orka's gesignaleerd. U verblijf 3 nachten in Lankaholmen Sjøhus.


Walvissafari Andenes
Walvissafari Andenes

Het water rond Andenes is voedselrijk hierdoor trekt zij verschillende soorten balein- en tandwalvissen aan. In de zomermaanden zien we vooral potvissen, maar ook orkaís en grienden komen we geregeld tegen op zee. Whalesafari heeft 2 schepen die varen M/S Reine en M/S Maan Explorer. M/S Reine is geschikt voor maximaal 80 passagiers en M/S Maan Explorer is geschikt voor maximaal 60 passagiers. De trips duren afhankelijk van het weer 2 tot 4,5 uur. Uniek aan Wahlesafari Andenes is een bezoek aan het museum voorafgaand aan de trip.


Kråkberget, Fjordcamp
Kråkberget, Fjordcamp

De Vesterålen heeft de grootste populatie witstaartarenden of zeearenden ter wereld. Nergens anders zijn de omstandigheden beter om deze majestueuze roofvogels te zien dan hier. Deze reusachtige vogels worden dagelijks waargenomen als ze hoog boven de rotsachtige eilanden zweven. U verblijft 3 nachten in een bungalow op Fjordcamp. Omdat de zon in de zomer niet ondergaat, kunt u 's nachts op blote voeten over de witte stranden en warme rotsen wandelen. U kunt dus volop genieten van de middernachtzon.


Reine, Eliassen Rorbuer
Reine, Eliassen Rorbuer

Vandaag verlaat u Vesterålen en komt via de ferry van Melbu naar Fiskebøl aan op Lofoten. De route naar Reine is een genot om te rijden en is onbeschrijflijk mooi. U kunt stoppen zo vaak u wilt om de vergezichten op u in te laten werken en / of om mooie foto's te maken. U rijdt over smalle, kronkelende weggetjes, langs idyllische vissersdorpjes, door tunnels en over hoge bruggen om uiteindelijk op Moskenesøy aan te komen. Geniet van dit sprookjesachtig eiland met steil uit zee oprijzende bergen en de enorme variëteit aan landschappen. Op het eiland is heel veel te zien en te beleven. Kom wat dichter bij de cultuur en natuur van dit eiland, geniet van de bijzondere sculpturen, ga lekker de zee op in een kajak of ga op kabeljauwvangst, overal in dit eilandenrijk kan prima worden gevist. U verblijft 3 nachten in een rorbu van Eliassen Rorbuer, een voor de Lofoten zo karakteristiek vissershuis deels gebouwd op palen in zee. Het uitzicht vanuit Reine over de Kirkefjord was ooit reden om Reine te verkiezen als de mooiste plaats in Noorwegen.


Bodø, Thon Hotel Nordlys
Bodø, Thon Hotel Nordlys

Een korte rij-route vandaag, het is niet ver naar Moskenes voor u per ferry overvaart naar Bodø. U verblijft tijdens deze fly-drive Lofoten reis nog 1 nachtje in het Thon hotel Nordlys te Bodø.


Vlieg Bodø-Oslo-Amsterdam
Vlieg Bodø-Oslo-Amsterdam

In Bodo levert u de auto weer in op de luchthaven en vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.16-daagse Fly-drive reis Roskwa: Lofoten

Vertrek: dagelijks

Geniet tijdens deze fly-drive Lofoten reis van de historische en natuurlijke pracht van het echte Noorwegen en onderga de grootsheid van de ongerepte wildernis van dit spectaculaire gebied in het hoge noorden. Het rustieke landschap van Vesterålen, het fascinerende Senja, de magische Lofoten en het inspirerende Hamsunsrike. Het contrast van steile bergtoppen, witte stranden en het smaragdgroene water van de oceaan. De ontelbare eilanden, kunst en cultuur, kleine vissershaventjes met kleurig geverfde rorbuer, in het voorjaar stokvis op de rekken, de bijzondere flora en fauna en natuurlijk de grootste maalstroom ter wereld.  U overnacht in huisjes, appartementen en rorbuer van goede kwaliteit. Rorbuer zijn authentieke Noorse vissershuisjes, vaak op palen, die oorspronkelijk zijn gebouwd om vissers te laten overnachten tijdens het visseizoen op Lofoten. De historie van het vissersbestaan is nog in deze rorbuer te zien en te voelen. Genieten van dit speciale stukje Noorwegen is niet moeilijk, niet voor niets komen hier al eeuwenlang kunstenaars naartoe om dit vast te leggen. Er zijn dan ook veel kunstenaarsgaleries op de eilanden te vinden. Als u geen kunstenaarsbloed in u heeft, neem dan in elk geval wel uw camera mee om alles vast te leggen! En wat dacht u van een walvis- of vogelsafari, kajakken, snorkelen of diepzee raften of misschien wilt u wel relaxed gaan vissen. Er is tijdens deze fly-drive Lofoten reis voldoende tijd en gelegenheid om één of meerdere van de vele activiteiten te ondernemen.

Fly-drive Lofoten Roskwa - Hoogtepunten

  • Knut Hamsuns land
  • Narvik
  • Senja
  • Walvissafari
  • Andenes
  • Vesterålen
  • Lofoten
  • Saltstraumen
  • Bodø

Prijslijst Fly-drive Lofoten Roskwa (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 4 personen
april t/m september 2360 1550

Roskwa prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het vliegtarief van € 250 per persoon van Amsterdam naar Bodø retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Huurauto als u reist met 2 personen VW Golf of gelijkwaardig en als u reist met 4 personen Ford Focus STW of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, Tolvignet, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

 De genoemde bungalows

 Vluchten

 Walvissafari

 Ferry Moskenes - Bodø

 En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De binnenlandse ferry's