Fly-drive Noordkaap Nanna: Tromsø, Lapland en de Lofoten

Routebeschrijving (Totale afstand 2081 km)


vlieg Amsterdam-Stockholm-Kiruna
vlieg Amsterdam-Stockholm-Kiruna

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Kiruna. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Na aankomst op de luchthaven haalt u de huurauto op en rijdt u naar Kiruna. 1 nacht verblijf in het Scandic Hotel Ferrum.


Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel
Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel

Een mooie rit langs Abisko waar Kungsleden begint, een wandelpad met een lengte van 500 kilometer. Misschien spot u onderweg wel rendieren. Bij Riksgrensen steekt u de grens over naar Noorwegen. Om vervolgens langs het Ofotfjord, met rondom bergen tot een hoogte van 1700 m., de Vesterålen op te rijden. De Vesterålen is de archipel ten noorden van de zo bekende Lofoten, hier vindt u kleine witte strandjes, grootse landerijen en ruige bergen maar vergeet ook niet de schilderachtige fjorden. U heeft 1 overnachting in het Sandtorgholmen Hotel te Sandtorg.


Henningsvær, Lofoten Arctic Hotel
Henningsvær, Lofoten Arctic Hotel

Noorwegen is qua landschap mooi en afwisselend, maar op Lofoten is dat alles in de overtreffende trap terug te vinden. De ijstijden hebben ervoor gezorgd dat kleine gletsjeruitlopers steile dalen en wonderlijke bergformaties uitgesleten hebben. De belangrijkste woonkernen bevinden zich langs de kust. De visserij en de bijbehorende industrie zijn de belangrijkste bestaansmiddelen van de bevolking. Dat kunt u weer zien aan de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot het voorjaar aan de rekken hangt). U komt aan in Henningsvær, dit is een pittoresk vissersplaatsje. In het 'centrum' vindt u de kunstgalerie van Karl Erik Harr. U heeft 2 overnachtingen in het Lofoten Arctic Hotel. Excursies: Kabelvåg met Lofoten Aquarium en openlucht museum Borg met Lofotr, een nagebouwde Vikingnederzetting. Nusfjord, een klein vissersplaatsje, hier heeft de tijd stilgestaan. Vikten met zijn glasblazerij. Reine en Å, twee pittoreske vissersplaatsjes.


Andenes, Andrikken Hotel
Andenes, Andrikken Hotel

De route van vandaag begint met de ferry van Fiskebøl naar Melbu. Vervolgens komt u aan in Stokmarknes, breng hier een bezoek aan het Hurtigruten museum. U komt nu weer op Vesterålen. Eén van de - letterlijk - grootste trekpleisters van Vesterålen is de walvis. Nergens aan de Noorse kust ben je zo dicht bij het continentaal plat als bij Vesterålen. De voedselrijke omgeving vormt de enige plek waar je met 95% zekerheid walvissen vindt. Je hoeft er vaak niet eens lang voor te wachten! Bovendien laten de walvissen zich het hele jaar door van hun beste kans zien. Ga in de zomer vanuit Andenes op safari naar de machtige potvis of bewonder in de winter de orka's en bultruggen. U kunt vanaf Andenes en Bleik ook op vogelsafari om de leuke papegaaiduikers, zeearenden en Jan van Genten te zien. U heeft 2 overnachtingen in Thon Hotel Andrikken.


Walvissafari Andenes
Walvissafari Andenes

Op de 6e dag is maakt u een walvissafari met Whalesafari Andenes. Voorafgaand aan de walvissafari bezoekt u het museum.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

In de zomermaanden start u met de ferry van Andenes naar Gryllefjord op Senja, de zogenaamde walvisroute (in het voor- en naseizoen rijdt u de langere route via Bardufoss). Senja is het op één na grootste eiland van Noorwegen en wordt ook wel 'Klein Noorwegen' genoemd omdat het een afspiegeling zou zijn van het hele land. Deze typering is een beetje overdreven, maar de verscheidenheid aan landschappen is zeker groot, evenals het contrast tussen de glooiende oostzijde met bossen en landbouwgrond en de ruige westkust met hoge rotskusten en levendige vissersdorpjes. Hiervandaan gaat u per ferry van Botnhamn naar Brensholmen en rijdt u via Sommarøy naar Tromsø. U heeft 2 overnachtingen in Scandic Ishavshotel.


Uløybukt, Arctic Panorama Lodge
Uløybukt, Arctic Panorama Lodge

Een mooie en afwisselende tocht richting Uløybukt. Een reis, met onderweg prachtige zichten op de Lyngenalpen, die tijdens deze fly-drive Noordkaap reis drie keer wordt onderbroken met ferry's, namelijk de ferry Breivikeidet-Svensby, vervolgens de ferry Lyngseidet-Olderdalen en als laatste de ferry van Rotsund naar Uløybukt. U verblijft 2 nachten in het prachtige Arctic Panorama Lodge. Dit hotel ligt op een eiland en is alleen per ferry te bereiken, het is raadzaam om op de dag van aankomst even met het hotel te bellen over de vertrektijd van de ferry.


Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge
Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge

De dag begint met de ferry terug naar het vaste land. Op weg naar het noorden komt u langs Kvænangfjell Kafetaria, waar u vanwege het mooie uitzicht, echt even moet stoppen. Wanneer u bij Alteidet aankomt, is het de moeite waard om de zijweg naar Jøkelfjord te nemen, hier kunt u een voetpad volgen naar Oksfjordjøkulen, een gletsjer. Het is een mooi traject langs de fjordenkust van Noord-Noorwegen. Iets verderop bij Isnestoften heeft u een mooi uitzicht op de Altafjord. Bij Alta aangekomen kunt u de rotstekeningen die duizenden jaren oud zijn bekijken om vervolgens door te rijden naar uw verblijf in Alta en te overnachten in het Bjørnfjell Mountain Lodge. Daarna rijdt u van Alta naar Honningsvag, Scandic Hotel Bryggen (191km - ca 3 rijuren).


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

Op weg naar het letterlijke hoogtepunt van deze fly-drive Noordkaap reis: de Noordkaap. Hopelijk kunt u daar de middernachtzon in volle glorie bewonderen. Maar wees gewaarschuwd, het weer op en rond de Noordkaap is erg grillig en wisselvallig! Voor alle duidelijkheid: eerst volgt nog een mooie trip door Finnmark naar Lakselv en daarna een tocht langs de oever van de weidse Porsangerfjord. De laatste etappe voert naar Honningsvag, het meest noordelijk gelegen vissersdorp ter Wereld. U verblijft 2 nachten in het Scandic Bryggen.


KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK
KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK

Een afscheid van de Noordkaap. Misschien met enige weemoed. Maar het 'verdriet' zal spoedig worden verzacht door al het moois wat Noord-Noorwegen verder nog te bieden heeft. Misschien maakt u bij Skaidi wel een 'ommetje' naar Hammerfest, de noordelijkste stad ter Wereld met zijn ijsberenclub. U komt aan in Karasjok, de hoofdstad van de Noorse Samen. 80% van de bevolking van Karasjok is Samisch en er wordt Fins, Noors, Noord-Samisch en Engels gesproken, hier kunt u een bezoek brengen aan het Sámi parlement, Boble glasshytte en het Sámiid Vuorká-Dávvirat museum. U heeft 2 overnachtingen in het Karasjok Hotel.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Vandaag zult u ervaren hoe 'leeg' het hoge noorden kan zijn. Het wordt steeds stiller, hier kunt u echt rustig rijden en kunt u genieten van Noors, Zweeds en Fins Lapland met eindeloze vergezichten en een uitgestrekte toendra en van de vele rendieren die hier lopen. Een merkwaardigere stad dan Kiruna zul je in heel Zweden niet vinden. Verstrooid tussen de kromme dwergberken op het bergplateau, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw ligt Kiruna. Deze stad is tussen 2016 en 2018 volledig verhuisd vanwege het toenemende instortingsgevaar door het steeds verder uithollen van de mijnen onder de stad. 1 nacht verblijf in het Scandic Hotel Ferrum.


vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam
vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid van Kiruna naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.16-daagse Fly-drive Noordkaap Nanna: Tromsø, Lapland en de Lofoten

Vertrek: dagelijks

Tijdens deze fly-drive Noordkaap reis met overnachtingen in goede hotels komt u langs veel van de hoogtepunten van Noord-Scandinavië. U maakt eerst kennis met Finland, met de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, en hun rendieren die grazen in het ruige toendragebied van Lapland. Vervolgens komt u in Noorwegen. Ongetwijfeld is de Noordkaap het hoogtepunt van uw reis, anders is het in ieder geval het noordelijkste punt van uw reis. Mogelijk kunt u daar om 12.00 uur 's nachts genieten van de middernachtzon. Maar er zijn nog meer hoogtepunten tijdens deze fly-drive Noordkaap reis zoals de fjordenkust van Noord-Noorwegen, het Parijs van het noorden: Tromsø, een walvis- of vogelsafari vanuit Andenes of de ongerepte pracht van de Lofoten met scherp gepunte bergmassieven, fjorden en inhammen en rustieke vissers plaatsjes, zoals het betoverende Henningsvær. Met deze fly-drive Noordkaap reis is het verre noorden  toch nog dichtbij!  ​

Fly-drive Noordkaap Nanna - Hoogtepunten: 

  • Lapland
  • Noordkaap
  •  Tromsø
  • Senja
  • Walvissafari
  • Vesterålen
  • Lofoten
  • Kiruna


Vliegreis van Amsterdam via Stockholm naar Kiruna. In het hoge noorden rijdt u met een goede huurauto inclusief NoRisk garantie. Wilt u met meerdere personen in de huurauto kunnen rijden, dan verzoeken wij u vriendelijk dit bij boeking op te geven. U kunt deze reis ook aanpassen of verlengen waar u dat wenst, we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Prijslijst Fly-drive Noordkaap Nanna: Tromsø, Lapland en de Lofoten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Nanna prijs pp 2020 in € 2 persoonskamer d/t Nanna prijs pp 2020 in € 2 persoonskamer d/t incl Alta
hotels incl. ontbijt 2220 2370
hotels incl. halfpension* 2840 2990
bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking

Nanna prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het vliegtarief van € 400 (incl. 1 stuks ruimbagage tot 23 kg ) per persoon Amsterdam - Kiruna retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

* Halfpension op aanvraag in Kiruna, Andenes, Tromsø, Honningsvåg en Karasjok.

Inclusief:

 Huurauto Renault Clio 3 deurs of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

 De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De binnenlandse ferry’s

! Grensoverschrijding huurauto ca. SEK 425 ter plaatse te voldoen

Let op; advies is op donderdag te vertrekken in verband met gunstige vliegtijden.