Fly-drive Noordkaap Nanna: Tromsø, Lapland en de Lofoten

Routebeschrijving (Totale afstand 2081 km)


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Na aankomst op deluchthaven haalt u de huurauto op en rijdt u naar Kiruna. 1 nacht verblijf in het Hotel Ferrum.


Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel
Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel

Een mooie rit langg Abisko waar Kungsleden begint, een wandelpad met een lengte van 500 kilometer. De stad Narvik is in WO II gebobardeerd door de Duitsers en daarna weer opgebouwd. Bij Brennholtet is een rotstekening van enkele duizenden jaren oud te bezichtigen. Ga tenslotte met de kabelbaan naar 656 meter hoogte om te genieten van het uitzicht. U heeft 1 overnachting in het Sandtorgholmen Hotel.


HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL
HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL

Noorwegen is qua landschap mooi en afwisselend, maar op Lofoten is dat alles in de overtreffende trap terug te vinden. De ijstijden hebben ervoor gezorgd dat kleine gletsjeruitlopers steile dalen en wonderlijke bergformaties uitgesleten hebben. De belangrijkste woonkernen bevinden zich langs de kust. De visserij en de bijbehorende industrie zijn de belangrijkste bestaansmiddelen van de bevolking. Dat kunt u weer zien aan de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot het voorjaar aan de rekken hangt). U heeft 2 overnachtingen in het Lofoten Arctic Hotel. Henningsvær is een pittoresk vissersplaatsje, gelegen aan de zee. In het 'centrum' van Henningsvaer vindt u de kunstgalerie van Karl Erik Harr. Excursies: Kabelvåg met Lofoten Aquarium en openlucht museum. Borg met Lofotr, een nagebouwde Vikingnederzetting. Nusfjord, een klein vissersplaatsje, hier heeft de tijd stilgestaan. Vikten met zijn glasblazerij. Reine en Å, twee pittoreske vissersplaatsjes.


Andenes, Hotell Marena
Andenes, Hotell Marena

De reis begint met de ferry van Fiskebøl naar Melbu, een hele belevenis. Vervolgens komt u aan in Stokmarken, breng hier een bezoek aan het Hurtigruten museum. Vesterålen, deze archipel ligt ten noorden van Lofoten en de poolcirkel en strekt zich vanaf het vasteland westwaarts uit naar de Atlantische Oceaan. Een van de - letterlijk - grootste trekpleisters van Vesterålen is de walvis. Nergens aan de Noorse kust ben je zo dicht bij het continentaal plat als in Vesterålen. De voedselrijke omgeving vormt de enige plek waar je met 95% zekerheid walvissen vindt. Je hoeft er vaak niet eens lang voor te wachten! Bovendien laten de walvissen zich het hele jaar door van hun beste kans zien. Ga in de zomer op safari naar de machtige potvis of bewonder in de winter de orka's en bultruggen. U heeft 2 overnachtingen in het Hotel Marena.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

U start met de ferry van Andenes naar Gryllefjord, de zogenaamde walvisroute. Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen, en wordt ook wel 'Klein Noorwegen' genoemd, omdat het een afspiegeling zou zijn van het hele land. Deze typering is overdreven, maar de verscheidenheid aan landschappen is groot, evenals het contrast tussen de glooiende oostzijde met bossen en landbouwgrond en de ruige westkust met hoge rotskusten en levendige vissersdorpjes. Hiervandaan neemt u de ferry van Botnhamn naar Brensholmen en rijdt u naar Tromsø. U heeft 2 overnachtingen in Scandic Ishavshotel.


Uløybukt, Arctic Panorama Lodge
Uløybukt, Arctic Panorama Lodge

Een mooie en afwisselende tocht richting Uløybukt. Een reis, met onderweg prachtige zichten op de Lyngenalpen, die tijdens deze fly-drive Noordkaap reis drie keer wordt onderbroken met ferry's, namelijk de ferry Breivikeidet-Svensby, vervolgens de ferry Lyngseidet-Olderdalen en als laatste de ferry van Rotsund naat Uløybukt. U verblijft 2 nachten in het prachtige Arctic Panorama Lodge. Dit hotel ligt op een eiland en is alleen per ferry te bereiken.


Skarsvåg, Nordkapp Turisthotell
Skarsvåg, Nordkapp Turisthotell

Op weg naar het letterlijke hoogtepunt van deze fly-drive Noordkaap reis: de Noordkaap. Hopelijk kunt u daar de middernachtzon in volle glorie bewonderen. Maar wees gewaarschuwd, het weer op en rond de Noordkaap is erg grillig en wisselvalig! Voor alle duidelijkheid: eerst volgt nog een mooie trip door Finnmark naar lakselv en daarna een tocht langs de oever van de weidse Porsangerfjord. De laatste etappe voert naar het idyllisch gelegen Kamøyvær. U verblijft 2 nachten in het Nordkapp Turisthotell.


KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK
KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK

Een afscheid van de Noordkaap. Misschien met enige weemoed. Maar het 'verdriet' zal spoedig worden verzacht door al het moois wat Noord-Noorwegen verder nog te bieden heeft. Misschien maakt u bij Skaidi wel een 'ommetje' naar Hammerfest, de noordelijkste stad ter Wereld met zijn ijsberenclub. U komt aan in Karasjok, de hoodstad van de Noorse Samen. 80% van de bevolking van Karasjok is Samisch en er wordt Fins, Noors, Noord-Samisch en Engels gesproken, hier kunt u een bezoek brengen aan het Sameting, het Sámi parlement, en het Samisch museum. U heeft 2 overnachtingen in het Karasjok Hotel.


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Vandaag zult u ervaren hoe 'leeg' het hoge noorden kan zijn. Het wordt steeds stiller, hier kunt u echt rustig rijden en kunt u genieten van Lapland met zijn eindeloze vergezichten en uitgestrekte toendra, van de vele rendieren die hier lopen. Een merkwaardigere stad dan Kiruna zul je in heel Zweden niet vinden. Verstrooid tussen de kromme dwergberken op het bergplateau, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw ligt Kiruna. Deze stad is in 2016 volledig verhuisd vanwege het toenemende instortingsgevaar door het steeds verder uithollen van de mijnen onder de stad. 1 nacht verblijf in het Scandic Hotel Ferrum.16 daagse reis

vertrek: dagelijks

Tijdens deze fly-drive Noordkaap reis met overnachtingen in goede hotels komt u langs veel van de hoogtepunten van Noord-Scandinavië. U maakt eerst kennis met Finland, met de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, en hun rendieren die grazen in het ruige toendragebied van Lapland. Vervolgens komt u in Noorwegen. Ongetwijfeld is de Noordkaap het hoogtepunt van uw reis. Mogelijk kunt u daar om 12.00 uur 's nachts genieten van de middernachtzon. Maar er zijn nog meer hoogtepunten tijdens deze fly-drive Noordkaap reis zoals de fjordenkust van Noord-Noorwegen, het Parijs van het noorden: Tromsø, een walvis safari vanuit Andenes of de ongerepte pracht van de Lofoten met scherpgepunte bergmassieven, fjorden en inhammen en rustieke vissers plaatsjes, zoals het betoverende Henningsvær. Met deze fly-drive Noordkaap reis is het verre noorden eigenlijk dichtbij!  ​

Fly-drive Noordkaap Nanna hoogtepunten: 

Lapland
Noordkaap
Tromsø
Senja
walvissafari
Vesterålen
Lofoten
Kiruna

Vliegreis van Amsterdam via Stockholm naar Kiruna. In het hoge noorden rijdt u met een goede huurauto inclusief NoRisk garantie. Wilt u met meerdere personen in de huurauto kunnen rijden dan verzoeken wij u vriendelijk dit bij boeking op te geven. U kunt ook deze reis aanpassen of verlengen waar u dat wenst, we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Prijslijst Fly-drive Noordkaap Nanna: Tromsø, Lapland en de Lofoten (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Nanna prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1995
hotels incl. halfpension behalve in Andenes, Tromsø en Karasjok incl. ontbijt 2395
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het vliegtarief van € 395 (incl. 1 stuks ruimbagage tot 23 kg ) per persoon Amsterdam - Kiruna retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

huurautoRenault Clio 3 deurs of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s