Fly-drive Noorwegen Odur: Lofoten, Andøya en Senja

Route beschrijving (Totale afstand 970 km)


Kiruna, Scandic Hotel Ferrum
Kiruna, Scandic Hotel Ferrum

Na aankomst van de vlucht haalt u de huurauto op. 1 nacht verblijf in het Hotel Ferrum. Een merkwaardiger stad dan Kiruna zul je in heel Zweden niet vinden. Verstrooid tussen de kromme dwergberken op het bergplateau, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw ligt Kiruna. Deze stad is vanaf 2016 systematisch verhuisd vanwege het toenemende instortingsgevaar door het steeds verder uithollen van de mijnen onder de stad.


Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel
Sandtorg, Sandtorgholmen Hotel

De autoroute van Kiruna naar Narvik loopt langs de spoorlijn die jarenlang de enige verbinding tussen de beide plaatsen was. U komt langs Abisko national park waar bij Abisko Kungsleden begint, hét wandelpad van Zweeds Lapland met een lengte van 443 kilometer naar het zuidelijker gelegen Hemavan. Op weg naar Noorwegen komt u over een prachtige hoogvlakte met meren en grote aantallen rendieren. Het is nog een stuk langs de Ofotfjord voor u in uw hotel aankomt. U heeft 2 overnachtingen in het Sandtorgholmen Hotel.


HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL
HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL

Noorwegen is qua landschap mooi en afwisselend, maar op Vesterålen en Lofoten is dat alles in de overtreffende trap terug te vinden. De ijstijden hebben ervoor gezorgd dat kleine gletsjeruitlopers steile dalen en wonderlijke en scherpe bergformaties uitgesleten hebben. De belangrijkste woonkernen bevinden zich langs de kust. De visserij en de bijbehorende industrie zijn de belangrijkste bestaansmiddelen van de bevolking. Dat kunt u weer zien aan de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot het voorjaar aan de rekken hangt). U heeft 2 overnachtingen in het Lofoten Arctic Hotel. Henningsvær is een pittoresk vissersplaatsje, gelegen aan de zee. In het 'centrum' van Henningsvaer vindt u de kunstgalerie van Karl Erik Harr. Excursies: Kabelvåg met Lofoten Aquarium en openlucht museum. Borg met Lofotr, een nagebouwde Vikingnederzetting. Nusfjord, een klein vissersplaatsje, hier heeft de tijd stilgestaan. Vikten met zijn glasblazerij. Reine en Å, twee pittoreske vissersplaatsjes.


Andenes, Hotell Marena
Andenes, Hotell Marena

De reis van de Lofoten naar de Vesterålen gaat via de ferry van Fiskebøl naar Melbu, een leuke onderbreking van de autorit. Vervolgens komt u aan in Stokmarknes, breng hier een bezoek aan het Hurtigruten museum. Vesterålen, deze archipel ligt ten noorden van Lofoten en de poolcirkel en strekt zich vanaf het vasteland westwaarts uit naar de Atlantische Oceaan. Een van de - letterlijk - grootste trekpleisters van Vesterålen is de walvis. Nergens aan de Noorse kust ben je zo dicht bij het continentaal plat als op Vesterålen. De voedselrijke omgeving vormt de enige plek waar je met 95% zekerheid walvissen vindt. Je hoeft er vaak niet eens lang voor te wachten! Bovendien laten de walvissen zich het hele jaar door van hun beste kans zien. Ga in de zomer op safari naar de machtige potvis of bewonder in de winter de orka's en bultruggen. U heeft 2 overnachtingen in het Hotel Marena. Ook een excursie naar het vogeleiland Bleik is een aanrader!


Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer
Senjahopen, Mefjord Brygge hotelkamer

Heel weinig kilometers vandaag maar wel een buitengewoon mooie ferry overtocht van Andenes naar Gryllefjord, ook wel de walvisroute genoemd. En dan bent u op het eiland Senja dat door de grote variatie in het landschap ook wel Noorwegen in het klein genoemd wordt. Geniet hier van de natuur én van de rust en ruimte om u heen. U heeft 2 overnachtingen bij Mefjord Brygge.


Tromsø, Scandic Ishavshotel
Tromsø, Scandic Ishavshotel

U kunt nog even genieten van de charme van Senja, de prachtige fjorden, idyllische witte strandjes, mooie bossen en scherpe bergpieken en groene dalen voordat u per de ferry van Botnhamn naar Brennsholmen vaart. U komt nu op het eiland Kvaløya. Een uitstapje naar Sommarøy met z'n kleine witte strandjes is de moeite waard, tenslotte rijdt u naar de studentenstad Tromsø waar u 2 nachten verblijft in het Scandic Ishavs Hotel.


Oteren, Hotel Lyngskroa
Oteren, Hotel Lyngskroa

Een afscheid van Tromsø en een kennismaking met het prachtige kustlandschap van Noord-Noorwegen. Bij Fagernes raden we u aan om niet verder langs de Balsfjord te rijden maar over de prachtige weg langs de Lyngen Alpen waar u kunt genieten van het afwisselende landschap. Deze route is ca. 30 km langer en u moet dan wel per ferry van Breikvikeiden naar Svensby voor u zuidwaarts rijdt langs de Lyngen. U verblijft 2 nachten in Hotel Lyngskroa.


Oteren, Hotel Lyngskroa
Oteren, Hotel Lyngskroa

Vandaag zult u ervaren hoe 'leeg' het hoge noorden kan zijn. Het wordt steeds stiller, hier kunt u echt rustig rijden en kunt u genieten van Lapland met zijn eindeloze vergezichten en uitgestrekte toendra, van de vele rendieren die hier lopen. Neemt u onderweg ook de tijd om gebruik te maken van één van de kampvuur-plekken die u onderweg tegenkomt. U maakt hier een vuurtje en kunt dan genieten van de lunch met uw zelf meegebrachte worstjes. 1 nacht verblijf in het Hotel Ferrum.


vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam
vlieg Kiruna-Stockholm-Amsterdam

u levert u huurauto in op de luchthaven voor u de terugvlucht naar Nederland of Belgie begint.15 daagse reis

vertrek: dagelijks

Het noorden van Noorwegen lokt, maar is tegelijkertijd zo ver weg. Deze fly-drive Noorwegen reis lost dat probleem feilloos voor u op. U vliegt naar Kiruna in Zweden waar de huurauto voor u klaar staat. Hier kunt u genieten van de ongekende rust, en ruimte en de onbeschrijfelijke rust van Zweeds Lapland. Via de hoogvlakte met grote groepen rendieren en het Abisko Nationalpark bereikt u Noorwegen. Daar heeft u alle tijd om kennis te maken met de schilderachtige eilandengroep Vesterålen en Lofoten. Dat de visserij hier erg belangrijk was en is kunt u zien aan de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot het voorjaar aan de rekken hangt). Vanuit Andenes op Andøya kunt u een walvis safari of een excursie naar het vogeleiland Bleik maken. Twee onvergetelijke avonturen. Via de ferry van Andenes naar Gryllefjord komt u op het eiland Senja, ook wel Noorwegen in het klein genoemd. U bezoekt ook nog de gezellige stad Tromsø, het ‘Parijs van het noorden'. Tenslotte arriveert u weer in Kiruna om daar vandaan via Stockholm terug te vliegen naar Nederland. Geniet tijdens deze fly-drive Noorwegen niet alleen van de indrukwekkende en afwisselende natuur maar verwen u ook eens met één van de heerlijke vis gerechten die in deze regio geserveerd worden.

Fly-drive Noorwegen Odur hoogtepunten: 

Abisko National Park
VesterålenLofoten
Andøya
walvissafari
vogeleiland Bleik
Senja​
Tromsø

 

Prijslijst Fly-drive Noorwegen Odur: Lofoten, Andøya en Senja (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Odur prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1925
hotels incl. halfpension behalve op Andenes en Tromsø incl. ontbijt 2395
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het vliegtarief van € 395 per persoon van Amsterdam naar Kiruna retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

huurauto Renault Clio of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, Tolvignet, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferry's

! grensoverschrijding huurauto ter plaatse te voldoen