Foto zeilreis Fair Isle en Shetland eilanden

Foto zeilreis Fair Isle en Shetland eilanden

Deze reis is speciaal gericht op fotografie en hier wordt dan ook extra tijd voor ingerekend. U krijgt voldoende tijd (en evt. uitleg) om uw camera in te stellen en de meest mooie foto's te maken. Onderstaande beschrijving van de reis is een indicatie. Onderweg zal door de kapitein in overleg met Norge Reiser gids aan boord bepaald worden wat de definitieve route wordt, aan de hand van onder andere de weersomstandigheden en de mogelijke foto stops.


U vliegt vanaf Schiphol Airport via Aberdeen naar Sumburgh. Verwachte vertrektijden: 10.15 - 10.40 Amsterdam - Londen 11.55 - 13.35 Londen - Aberdeen 15.00 - 16.05 Aberdeen - Sumburgh Aansluitend taxitransfer naar Lerwick


Om 18.00 uur kunt u inschepen op het zeiljacht Cherokee. Lerwick is de belangrijkste stad op de Shetland eilanden, met een leuk haventje. De stad kwam tot bloei door (Nederlandse) visserij en walvisvaart. Het Shetland museum heeft een mooie collectie historische boten, archelogische vondsten en het mooie Shetland textiel. Net buiten Lerwick is het Clickminin Broch, een fort van 700 voor christus.


De westkust heeft een schitterend landschap met roodgranieten kliffen en met diepe fjorden (voes genaamd). Het leven op de Shetland eilanden is relaxt en de bevolking bestaat uit zeer vriendelijke mensen. De Shetland bevolking stamt merendeels van de Vikingen af en ook de binding met Noorwegen is groter dan met het Verenigd Koninkrijk. De Noorse stad Bergen ligt ook dichterbij dan Londen. Door de vele eilanden, fjorden en de mooie kusten is het een mooi vaargebied, waar we tussen de eilanden kunnen zeilen voor beschutting. Een mooie afwisseling van deze foto zeilreis in Schotland. De grotere havens zoals Kirkwall, Scalloway & Lerwick zijn gezellige en levendige werkhaventjes.


Tussen de Shetland en Orkney eilanden ligt Fair Isle, een mooie en onvergetelijke tussenstop voor onze zeilreizen in Schotland. De Noordelijke Orkney eilanden zijn redelijk laag, Fair Isle daarentegen rijst majestueus op uit zee en door een smalle doorgang komen we in een klein haventje met veel zeehonden. Er is hier niks behalve rust en mooie natuur. De weg omhoog leidt naar het vogel observatorium dat tevens dienst doet als douche en bar en vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de haven. De vogel liefhebber kan hier terecht in de bibliotheek en de vogelwachters geven graag uitleg.


‘s Avonds lopen we vanuit de haven de klif omhoog en kunnen we honderden Puffins (Papegaaiduikers) aan wal zien gaan op weg naar hun nest, door het ontbreken van toeristen kunnen we ze tot op één meter naderen, een onvergetelijke ervaring. Het weer is hier veranderlijk en het kan soms koud en ruig zijn met ook grotere golven als gevolg. We hebben daarom meer tijd ingepland om hier op in te kunnen spelen, het weer bepaald. Dit draagt ook bij aan de charme van deze eilanden en het geeft extra voldoening als we op de plaats van bestemming aankomen.


We ontschepen de Cherokee voor 11.00 uur in de ochtend in Scalloway. Per taxitransfer naar de luchthaven.


U vliegt vanaf Sumburgh via Londen / Aberdeen naar Amsterdam Schiphol Airport.. Verwachte vertrektijden: 14.00 - 15.00 Sumburgh - Aberdeen 16.35 - 18.10 Aberdeen - Londen 19.35 - 21.55 Londen - Amsterdam

Reisdata


✓ 19 juni - 25 juni 2018


Reisgezelschap

✓ Maximaal 7 passagiers (hut op indeling)

✓ Norge Reiser begeleider en fotograaf

✓ Kapitein 

✓ Bootsman/vrouw


Zeiljacht SY Cherokee

De Cherokee, nu een snelle en praktische “One Off” 50, is 16 meter lang en heeft een mooi teakhouten dek met een ruime kuip. De Cherokee is handzaam en daardoor makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal acht passagiers mee en twee bemanningsleden.




Deze foto zeilreis in Schotland betekent veel natuur, rust en ruimte en de Schotten zijn vriendelijk en erg behulpzaam. De kust en bergen zijn van een adembenemende schoonheid. De Shetland eilanden zijn absolute hoogtepunten tijdens deze foto zeilreis, met Fair Isle in het bijzonder. Er zijn veel bijzondere vogels zoals de Puffin, maar ook edelherten, otters, zeehonden en soms ook walvissen.

Met de bekende kilt, whisky, doedelzakken, highlands, en folklore heeft Schotland een heel eigen identiteit die over de hele wereld bekend is. Het landschap is indrukwekkend en heeft vaak iets magisch, of het nu in de mist oprijst of majestueus boven een Loch oprijst. De mensen hebben hier een duurzame levenswijze wijze, mede daardoor hebben veel restaurants hier ook meerdere vegetarische gerechten.

De afgelopen jaren zijn er met Europese subsidies en initiatief van Schotse jachtclubs nieuwe jachthavens en pontons gebouwd met zeer goede voorzieningen. Deze ontwikkeling is nog steeds gaande waardoor zeilreizen in Schotland nu veel comfortabeler zijn dan vroeger met meer mogelijkheden en keuzes. Desondanks is Schotland nog steeds een rustig vaargebied en omdat het ook een heel groot vaargebied is, hoeven we nog lang niet te vrezen voor massa toerisme zoals in de Middellandse zee. Andere voordelen van zeilreizen in Schotland ten opzichte van een zeilvakantie in Griekenland of Kroatië zijn:

– Het is niet ondraaglijk heet.
– Er is vrijwel altijd voldoende wind om lekker te kunnen zeilen.
– De wind en weersomstandigheden zijn elke dag weer anders.

Deze ingrediënten zorgen niet alleen voor mooie luchten maar ook voor de perfecte condities voor avontuurlijke en actieve zeilreizen in Schotland. Misschien denkt u dat het alleen maar regent in Schotland, maar gelukkig kunnen we uit ervaring vertellen dat dat heel erg meevalt, het is vergelijkbaar met Nederland. Maar omdat we op zee zeilen, zijn het buien en die duren meestal maar kort. 


Prijslijst Foto zeilreis Fair Isle en Shetland eilanden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon 19/6 - 25/6 2018
2 persoonshut (op indeling) 1399
2 persoonshut (op basis van alleengebruik) 2105

Inclusief:

  Scheepsreis volgens programma incl. volpension aan boord van het schip, koffie, thee, frisdrank en alcohol (alleen als het schip stil ligt) 

✓  Huur zeilpak en laarzen

✓  Begeleiding van fotograaf (en medewerker Norge Reiser)

✓  Transfers tussen de luchthaven en schip.

✓  Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

✓  Vluchten


Exclusief:

! Annulering en persoonlijke verzekering

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor bemanning (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Uitgaven van persoonlijke aard (laatste avond uit eten en evt. Walhalla biertjes op Fair Isle)