Fotograferen op Antarctica, 14 dagen per Ocean Diamond

Reisbeschrijving Fotograferen op Antarctica

Vertrek vanuit Ushuaia: 3 maart 2019

Aankomst in Ushuaia: 16 maart 2019

M/S Ocean Diamond
M/S Ocean Diamond

189 passagiers

101 hutten

Lengte 124m

Bouwjaar 1986

Snelheid 15 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Amsterdam naar Ushuaia. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste echte dag van deze reis brengt u door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u de eerste nacht in een hotel door.

Als u vroeg aankomt in Ushuaia, kunt u nog wat vrije tijd doorbrengen in de bergen of in de gezellige stad.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

U ontbijt gezellig in het hotel en vertrekt daarna met de groep naar het schip. Voordat u aan boord gaat van het schip heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Diamond, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De derde en vierde dag bevindt u zich op zee. Om per schip bij Antarctica te kunnen komen, moet u de bekende Drake Passage oversteken; een oversteek van 2 dagen. We raden aan om u voor de zekerheid voor te bereiden op een wilde zee, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht. De Drake Passage is onvoorspelbaar en verandert continu, dus we kunnen niet van tevoren aangeven hoe de omstandigheden zullen zijn.

Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers en het expeditieteam te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich 2 volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft en u vertelt over Antarctica.

Het expeditieteam zal ook uitleg geven over het fotograferen op Antarctica. U leert bijvoorbeeld hoe u glanzend wit en het diepblauw van sneeuw, ijs(bergen) en water goed op de foto krijgt. Dit kan lastig zijn vanwege het reflecterende licht op de sneeuw en het water. Wilt u graag de enorme ijsbergen en het uitgestrekte landschap vastleggen? Of wilt u weten hoe u het perfecte plaatje maakt van een pinguin, zeehond of walvis? De professionals die mee gaan tijdens de reis, zullen u tijdens de dagen op zee tips geven om deze magische omgeving optimaal te kunnen fotograferen.


Wilhelminabaai
Wilhelminabaai

Op dag 5 komt er weer land in zicht! Hier begint uw Antarctische avontuur pas echt. Elke keer dat u aan land gaat ziet u iets nieuws of onverwachts, wat ervoor zorgt dat deze expeditiereis echt een unieke ervaring is. Houd uw camera zo veel mogelijk gereed, met alle mooie, drijvende ijsbergen en de walvissen die heel dichtbij boven water kunnen komen.

Hoewel de expeditie aan boord van het schip ook al erg gaaf is, vindt de expeditie plaats aan land, als u voet aan wal zet op dit magische witte continent. Er zijn verschillende potentiële plaatsen die we kunnen bezoeken als de omstandigheden dat toelaten. Een aantal daarvan zijn Neko Harbour, Orne Harbour en Paradise Harbour. Elke plaats heeft andere dieren en natuurlijke bezienswaardigheden.

U zult de dagen veelal doorbrengen met het spotten van wilde dieren en verbaasd worden door de schoonheid van Antarctica. Kijken naar waggelende pinguins op de strandjes en luisteren naar de krakende geluiden van ijsbergen en gletsjers zullen uw dagelijkse entertainment zijn. Kajakken tussen de ijsbergen en eventuele walvissen is een extra activiteit die tijdens deze reis wordt aangeboden. Hier kunt u tegen een meerprijs aan deelnemen.


Marguerite Bay
Marguerite Bay

Het oversteken van de Zuidpoolcirkel is een indrukwekkende prestatie; de meeste expedities naar het Antarctisch Schiereiland bereiken 66°33' niet. Als de omstandigheden het toelaten en we tijdens deze reis de bekende poolcirkel kunnen passeren, zal dit aan boord in stijl worden gevierd met een glaasje champagne! En terwijl u proost, kunt u genieten van het feit dat u een deel van de wereld heeft bereikt waar maar heel weinig mensen geweest zijn.


Deception Island
Deception Island

Na het oversteken van de Zuidpoolcirkel, vaart het schip in noordelijke richting weer terug langs het Antarctisch Schiereiland. Tegen deze tijd weet u van alles over de adeliepinguin, de kinbandpinguin en de ezelspinguin en kunt u het verschil zien tussen een zeeluipaard, een pelsrob en een Weddellzeehond. Engelse termen als 'bergy bits' en 'pancake ice' zullen heel normaal klinken en er zijn nog veel meer verhalen te vertellen en foto's te maken! Het expeditieteam zal dan ook doorgaan met het geven van lezingen en presentaties en ook de excursies met zodiacs gaan op dit moment van de reis gewoon door. U heeft daarnaast genoeg tijd om de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten, woon presentaties bij die door het expeditieteam worden gegeven of kies ervoor om lekker te ontspannen.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en gaat op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Ook hier kunnen wij u helpen bij het boeken van de vlucht(en).


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Fotograferen op Antarctica, 14 dagen per Ocean Diamond


Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Fotograferen op Antarctica, 14 dagen per Ocean Diamond (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs 14-daagse reis | 3 - 16 maart 2019 Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting
3-persoonshut $8995
1-persoonshut (beperkt zicht) $16095
1-persoonshut patrijspoort $16095
2-persoonshut (beperkt zicht) $13095
2-persoonshut raam $13695
2-persoons suite $15295
2-persoons balkon suite $15595
Kajakken $995

! Let op De prijzen zijn in Amerikaanse dollars


14-daagse reis inclusief:

Hotelovernachting in Ushuaia (dag 1), inclusief ontbijt.

Groepstransfer van het hotel naar het schip.

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch en diner aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieleden, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis op DVD.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Transfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $100.000 per persoon.

14-daagse reis exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte.

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie aan boord.

! Vrijwillige fooi aan het eind van de reis