Fotografiereis Antarctica, 11 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Fotografiereis Antarctica

Vertrek vanuit Ushuaia: 13 november 2018

Aankomst in Ushuaia: 23 november 2018

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam-Buenos Aires
vlieg Amsterdam-Buenos Aires

U vliegt (op eigen gelegenheid) van Amsterdam naar Ushuaia. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste echte dag van deze 11-daagse reis brengt u door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u de eerste nacht in een hotel door.

Als u vroeg aankomt in Ushuaia, kunt u nog wat vrije tijd doorbrengen in het dichtbij gelegen Tierra del Fuego National Park, genieten van Argentijnse wijn en barbecues in het centrum of één van de vele winkels en cafeetjes bezoeken.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

U ontbijt gezellig in het hotel en vertrekt daarna met de groep naar het schip. Voordat u aan boord gaat van het schip heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Adventurer, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De derde en vierde dag bevindt u zich op zee. Om per schip bij Antarctica te kunnen komen, moet u de bekende Drake Passage oversteken; een oversteek van 2 dagen. We raden aan om u voor de zekerheid voor te bereiden op een wilde zee, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht. De Drake Passage is onvoorspelbaar en verandert continu, dus we kunnen niet van tevoren aangeven hoe de omstandigheden zullen zijn. Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich 2 volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft.

Het expeditieteam zal ook uitleg geven over het fotograferen op Antarctica. U leert bijvoorbeeld hoe u glanzend wit en het diepblauw van sneeuw, ijs(bergen) en water goed op de foto krijgt. Dit kan lastig zijn vanwege het reflecterende licht op de sneeuw en het water. Wilt u graag de enorme ijsbergen en het uitgestrekte landschap vastleggen? Of wilt u weten hoe u het perfecte plaatje maakt van een pinguin, zeehond of walvis? De professionals die mee gaan tijdens de reis, zullen u tijdens de dagen op zee tips geven om deze magische omgeving optimaal te kunnen fotograferen.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Op dag 5 komt er weer land in zicht! Hier begint uw Antarctische avontuur pas echt. Elke keer dat u aan land gaat ziet u iets nieuws of onverwachts, wat ervoor zorgt dat deze expeditiereis echt een unieke ervaring is.

Elke dag gaat u met behulp van een zodiac van boord om de omliggende wateren en landingsplaatsen te ontdekken. Fotograferen vanuit een zodiac zorgt voor unieke perspectieven die u aan land niet heeft. Een belangrijk doel van deze reis is het spotten van wilde dieren in deze bijzondere omgeving. U bezoekt pinguinkolonies, probeert bultruggen en dwergvinvissen te spotten en gaat op zoek naar een aantal zeehondensoorten die in dit zuidelijke gebied voorkomen.

De bergen op het Antarctisch Schiereiland zullen een betoverende indruk op u maken terwijl u door de besneeuwde paden omhoog klimt. Elke klim wordt beloond met een prachtig 360° uitzicht over de oneindig witte omgeving. Ook op Danco Island kunt een pinguinkolonie bezoeken. Bij deze wandeling kunt u kiezen: u kunt helemaal naar de top van het eiland wandelen om opnieuw te genieten van een prachtig uitzicht. De andere mogelijkheid is dat u uw tijd doorbrengt op een kiezelstrand en in stilte geniet van de nieuwsgierige pinguins om u heen. Een paradijs voor de fotograaf! Als u geluk heeft zullen de pinguins zelfs contact met u zoeken. Als u graag iets extra bijzonders doet, is de 'Polar Plunge swim': een duik nemen in het ijskoude zeewater, misschien wel iets voor u!

Omringd door de indrukwekkende stilte van Antarctica zijn de geluiden die slechts af en toe te horen zijn, extra bijzonder. De geluiden komen van kibbelende pinguins of van scheurende en afbrekende gletsjers, waarna de grote stukken ijs met een grote plons in het water belanden. Elke dag biedt nieuwe beelden om te fotograferen.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten en fotograferen, woon presentaties over het nabewerken van uw foto's of kies ervoor om lekker te ontspannen en de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


vlieg Ushuaia-Buenos Aires
vlieg Ushuaia-Buenos Aires

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en gaat op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Ook hier kunnen wij u helpen bij het boeken van de vlucht(en).


Kamperen Antarctica
Kamperen Antarctica

Kamperen Antarctica is een unieke ervaring, het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Fotografiereis Antarctica, 11 dagen per Ocean Adventurer


Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Kamperen

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Fotografiereis Antarctica, 11 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs 11-daagse reis | 13 november 2018 Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting
3-persoonshut $7895
2-persoons laagste dek $8895
2-persoons middel dek patrijspoort $9795
2-persoons middel dek raam $10795
2-persoons superior $11795
2-persoons deluxe $12695
2-persoons suite $13995
2-persoons eigenaars suite $15795
Kajakken $995
Kamperen $295

! Let op De prijzen zijn in Amerikaanse dollars


11-daagse reis inclusief:

Hotelovernachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.

Geboekte hut (in de door u gekozen categorie) met dagelijkse schoonmaak.

Ontbijt, lunch, diner, snacks en drinken aan boord tijdens de gehele bootreis. (Geef eventuele dieetwensen op tijd door)

Alle landingen uit het dagprogramma.

Begeleiding door ervaren expeditieleden, aan boord en tijdens alle activiteiten.

Presentaties van het expeditieteam en gastsprekers.

Alle foto's van de reis op DVD.

Een paar waterdichte laarzen te leen, voor tijdens de activiteiten van boord.

Een Quark Expeditions parka die u mag houden.

Koffie, thee en chocomelk zijn de hele dag verkrijgbaar.

Haardroger en badjassen in elke hut.

Transfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

Alle servicebelastingen en havengelden.

Alle bagage afhandeling aan boord van het schip.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

11-daagse reis exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal, met uitzondering van ontbijt in het hotel voordat u aan boord gaat.

! Verzekeringen voor bagage, annulering en ziekte.

! Kosten voor overbagage.

! Kosten voor de wasserette, bar, drankjes en andere persoonlijke uitgaven.

! Kosten voor telefonie aan boord.

! Vrijwillige fooi aan het eind van de reis.