Fotoreis Antarctica expeditie, 14-daagse reis

Fotoreis Antarctica expeditie, 14-daagse reis

M/S Plancius
M/S Plancius

112 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

In de middag ga je inschepen op het schip m/v Plancius in Ushuaia. In de namiddag vaar je vanaf Ushuaia naar Tierra del Fuego, Argentinië, de zuidelijkste stad van de wereld gelegen aan het Beagle Kanaal. U vaart door een schilderachtige waterweg voor de rest van de avond.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar het Antarctisch schiereiland, waar je over de Zuidpoolcirkel vaart. Onderweg vaart u door de Drake Passage. In dit gebied kunt u de grote albatros, grijskop albatros, de wenkbrauwalbatros, de roetkopalbatros, de kaapse stormvogel, de grijze stormvogel, het wilsons stormvogeltje, de blauwe stormvogel en de antarctische stormvogel zien. In de buurt van de zuidelijke Shetland eilanden, zie je de eerste ijsbergen. Highlights zijn: grote albatros, grijskop albatros, roetkopalbatros


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

U vaart direct naar "Hoog Antarctica". U passeert de Melchior eilanden en het Schollaert Kanaal tussen de Brabant en Antwerpeneiland. Daarna varen we naar het Neumayer kanaal. We gaan ons schip zo positioneren voor een grote hoeveelheid aan activiteiten rondom dit basiskamp. De beschermde wateren rond Wiencke eiland zullen onze speeltuin worden voor allerlei activiteiten. In deze bergachtige omgeving zijn er grote kansen om de regio te voet te verkennen, per zodiac en tijdens kajaktochten. Wandelaars zullen diverse mogelijkheden vinden om heerlijke wandelingen te maken in de buurt van de kustlijnen en de bergbeklimmers zullen hun uitdaging vinden door het beklimmen van heuvels en uitkijkpunten verder landinwaarts. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd in goede weersomstandigheden. We zijn van plan om voor twee nachten voor anker te gaan. Zodat u de mogelijkheid heeft om twee volledige dagen en nachten kunt gebruiken voor activiteiten.


Port Lockroy
Port Lockroy

Dicht bij Port Lockroy kunnen we een landing aanbieden op Jougla Point met ezelspinguïns en de blauw oog aalscholver. We kijken uit naar zeeluipaarden, krabbeneter, zeehonden en walvissen. Met goed weer en voldoende tijd varen we door het spectaculaire Lemaire Kanaal naar Booth eiland, Pléneau en Petermann eiland waar we Adéliepinguïns en blauw-oog aalscholvers kunnen vinden. In dit gebied zijn er zijn er ook goede kansen om bultruggen en dwergvinvissen tegen te komen. Bij Neko Harbour zullen we opnieuw de kans krijgen om voet op het Antarctische continent te zetten. Geniet van een prachtige landschap met enorme gletsjers tijdens uw zodiactrip, wandelingen en kajak excursies. Een kleine groep gletsjer wandelaars kunnen klimmen op de hogere gronden van de gletsjer. We zullen de nacht doorbrengen in Neko of nabij Paradise Bay met een kamp aan de wal. We zullen vroeg in de ochtend vertrekken na het opbreken van onze laatste kamp.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Op weg naar Ushuaia. Onderweg worden we weer gevolgd door een grote selectie van zeevogels tijdens het oversteken van de Drake Passage. Highlights: - vogels spotten - Drake Passage


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

Je gaat in de ochtend na het ontbijt van boord van de m/v Plancius in Ushuaia.


Vertrekdatum: 7 december 2018

Fotoreis Antarctica expeditie

In 2018 bestaat FotoClass maar liefst 10 jaar. Om dat jubileum te vieren hebben wij samen een fantastische fotoreis naar Antarctica samengesteld.

Fotoreis Antarctica expeditie

Adembenemend, onwaarschijnlijk, ongelooflijk... welkom in de witte wereld van klassiek Antarctica, een paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf! Een bezoek aan het witte continent, is voor velen de grote droom die in vervulling gaat. Het overgrote deel van Antarctica gaat schuil onder een, tot 4½ km, dikke sneeuw- en ijslaag met prachtige gletsjertongen die met grote regelmaat ijsbergen in allerlei formaten en vormen loslaten.

In de zomermaanden komen er kleine stukken land tevoorschijn waar de pinguïns en zeevogels kunnen nestelen. De reisperiode voor dit ​fantastische continent is van november tot en met maart. De ontdekking van Antarctica staat op naam van de Noor Roald Amundsen, op 14 december 1911 bereikte hij met zijn expeditie dit continent; ‘Glinsterend wit, stralend blauw, ravenzwart - in het zonlicht ziet het land eruit als een sprookje. Rijen spitsen en pieken vol scheuren, wilder dan enig land op aarde, ligt het daar, nimmer aanschouwd, nimmer betreden expeditie Antarctica, een belevenis om nooit te vergeten!

Antarctica en de sub Antarctische eilanden behoren tot één van de weinige werkelijke wildernissen van de wereld. Dit prachtige werelddeel met de vele indrukwekkende ijsbergen, imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergketens, biedt een adembenemend mooi landschap. Door het barre klimaat op Antarctica is er bijna geen begroeiing, ook leven er geen land(zoog)dieren. Wel wordt het bevolkt door de grootste pinguïnkolonies ter wereld, het is werkelijk heel speciaal om deze ingezetenen in de vrije natuur gade te slaan.Ook zijn er door de voedselrijke wateren, buiten de pinguïns, grote aantallen walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels die zich hier elk jaar weer verzamelen.

Ga mee aan boord met FotoClass en Norge Reiser voor een ontdekkingsreis naar dit verrassende continent, dat je nooit meer gaat vergeten.

Prijslijst Fotoreis Antarctica expeditie, 14-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 07/12/18 - 20/12/18 (o.b.v. beschikbaarheid)
Prijs per persoon in € vanaf 7795

Inclusief:

  Alle maaltijden, snacks, koffie en thee gedurende de reis aan boord

✓  Alle excursies aan wal en activiteiten gedurende de reis

✓  Programma van lezingen door ervaren expeditie leden

✓  Transfers

✓  Gratis gebruik van neopreen laarzen en sneeuwschoenen

✓  Alle overige diensten, belastingen en havengelden

✓  Fotoclass begeleiding incl. bijeenkomst vooraf en nadien

✓  Alle vliegtickers, of chartervluchten

Exclusief:

! Paspoort en visumkosten

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor bemanning (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Maaltijden aan wal

! Overheid aankomst en vertrek belastingen

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (verplicht)

! Uitgaven van persoonlijke aard

Note:

! Deze reis heeft maar een beperkt aantal deelnemers (10 deelnemers en 2 instructeurs/begeleiders van Fotoclass) en kan uitsluitend doorgaan bij voldoende deelname. Prijs kan i.v.m. vliegtickets variëren. Dit gebeurt altijd in overleg met de reiziger.

! De prijs van deze reis is een indicatie en kan afwijken i.v.m. de vertrekdatum. Aanpassingen gebeuren altijd in overleg met de reiziger.