Fotoreis Spitsbergen expeditie, 7-daagse reis

Fotoreis Spitsbergen expeditie, 7-daagse reis

vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

Transport luchthaven – Coalminers Cabins Overnachting - Coal Miner`s Cabin te Nybyen (Longyearbyen)


Isfjorden
Isfjorden

Je gaat een spannend avontuur beleven in het arctische gebied. De Isfjord is op een na langste fjord op Spitsbergen, we lopen natuurlijk al fotograferend langs restanten van de mijnbouw aldaar en eindigen met een amazing piont of view boven op de berg met een uitzicht zoals je nog nooit gezien hebt. Overnachting - Coal Miner`s Cabin te Nybyen (Longyearbyen)


Kapp Thorsden
Kapp Thorsden

Boottocht 08:30 - 15:00 Incl. warme lunch aan boord (gegrild op het dek), er is een kiosk en een bar aan boord. Gegidste rondleiding door Pyramiden. Langzaam varen in noordoostelijke richting met schitterende uitzichten naar de Nordenskiöld gletsjer, een geweldige belevenis. Tijdens de bootreis zien we Brucebyen, Skansebukta, Zweeds huis op Cape Thordsen en een vogel kolonie op Diabase. Aan boord van het schip wordt ons vertelt over de natuur, geschiedenis, jagers, het wild, enz. En natuurlijk als we een klein beetje geluk hebben walvissen en ijsberen. Onze bestemming is Pyramiden, een Russische mijnbouw gemeenschap die werd verlaten in 1998. Alles is intact, hoewel de straten zijn verlaten is het een magische plek. Dus uitermate geschikt voor Urbexfotografie. Hier overnachten we dan ook.


Pyramiden
Pyramiden

Op het hoogtepunt van de mijnbouw had Pyramiden ca. 1000 inwoners, momenteel woont er nog een enkeling. Het 'stadje' ligt aan de Billefjord tegenover de Nordenskjoldgletsjer en bevindt zich in de top 20 van de 'Ghost Towns' lijst van National Geographic ter Wereld. Om veiligheidsredenen is er een wandeltocht met plaatselijke gidsen. Overnachting - Coal Miner`s Cabin te Nybyen (Longyearbyen)


Barentszburg
Barentszburg

We gaan in westelijke richting over de Isfjorden, en varen tot aan de Esmarkgletsjer. We genieten van een warme lunch aan boord als we bij de gletsjer zijn en fotograferen erop los. Natuurlijk ook hier weer kans op walvissen en ijsberen. In Barentsburg blijven we vervolgens overnachten. In de ochtend maken we een wandeling met sprookjesachtige uitzichten. Half in de middag varen we weer terug naar Longyearbyen. Overnachting hotel Barentzburg.


Longyearbyen
Longyearbyen

Boottocht - Barentsburg – Longyearbyen Overnachting - Coal Miner`s Cabin te Nybyen (Longyearbyen)


Vertrekdatum: 25 Juni 2018

Fotoreis Spitsbergen expeditie

In nauwe samenwerking met Fotoclass organiseren wij een unieke samengestelde fotografie reis naar Spitsbergen.

Spitsbergen (Noors: Svalbard ) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleine eilanden bestaat. De eilandengroep maakt sinds 1920 met een apart statuut deel uit van het koninkrijk Noorwegen. En daar gaan wij met jou naar toe....

Under the Artic light gaan we de mooiste dingen zien en beleven.
Spanning en avontuur in het vooruitzicht dat zeker weten ook op jou Bucketlist staat.

Fotoreis Spitsbergen expeditie - Longyearbyen

Toen Longyearbyen werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog, werden er 8 residentiële projecten gebouwd in Nybyen voor de mijnwerkers. Vandaag de dag is Coal Miner’s Cabins een comfortabele accommodatie gelegen in de Longyear vallei aan de voet van de gletsjers en bergen. De locatie is een uitstekend uitgangspunt voor wandelen, skiën of per sneeuwscooter, zomer en winter. De afstand naar het centrum is ongeveer 2 km. Onlangs is het eetcafe Coalminers 'Bar & Grill geopend, met een menu wat speciaal ontworpen is voor degenen die een lange dag in de ruwe natuur van Spitsbergen hebben gehad. Het eten wordt hier bereid op een echte houtskoolgrill terwijl u kunt genieten van een biertje van de enige brouwerij op Spitsbergen.

Prijslijst Fotoreis Spitsbergen expeditie, 7-daagse reis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 25/06/2018
Prijs per persoon in € 2395

Inclusief:

  Vlucht Amsterdam-Oslo-Longyearbyen v.v.

✓  Transfers

✓  Verblijf op basis van 2 pers. kamer

✓  Verzorging op basis van halfpension

✓  Bootexcursies

✓  Fotoclass begeleiding incl. bijeenkomst vooraf en nadien


Exclusief:

! Reis/ziekte- en annuleringsverzekering

! Niet genoemde maaltijden/drankjes

! Calamiteitenfonds €2,50

! Toelage ruimbagage

! Uitgaven van persoonlijke aard


Note:

! Deze reis heeft maar een beperkt aantal deelnemers (10 deelnemers en 2 instructeurs/begeleiders van Fotoclass) en kan uitsluitend doorgaan bij voldoende deelname. Prijs kan ivm vliegtickets varieeren. Dit gebeurt altijd in overleg met de reiziger.