Frans JozefLand & Nova Zembla,16 dagen per ms Ocean Adventurer

Frans JozefLand & Nova Zembla - 16 dagen

M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam-Helsinki
vlieg Amsterdam-Helsinki

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Helsinki. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


Helsinki, Radisson Blu Hotel Seaside
Helsinki, Radisson Blu Hotel Seaside

Uw arctische avontuur begint in Helsinki, bekend om zijn buitengewone architectuur en intrigerende mix van oosterse en westerse invloeden. Als u vroeg aankomt, kunt u de vele musea, galerieën en restaurants verkennen, kunt u ontspannen in een Finse sauna of kunt u gaan wandelen door het levendige Design District voordat u zich terugtrekt in uw hotel.


Vlucht Helsinki - Moermansk
Vlucht Helsinki - Moermansk

Na het ontbijt zullen we naar het vliegveld gaan en aan boord gaan van onze privé chartervlucht naar Moermansk, Rusland.


Moermansk
Moermansk

Eenmaal aan boord gekomen maakt u kennis met het schip en de bemanning en gaat u op weg naar het noorden.


Barentszzee
Barentszzee

We varen door de Barentszee richting het noorden. Ondertussen kunt u kennismaken met het expeditieteam en krijgt u lezingen over o.a. de geschiedenis, de politiek, de fascinerende natuur, de ecologie, het klimaat en de geologie van het gebied dat u de komende dagen gaat ontdekken. Terwijl het schip vaart, staat het expeditieteam op de uitkijk naar zeevogels, zeehonden en walvissen!


Nova Zembla, Rusland, Nieuw Land
Nova Zembla, Rusland, Nieuw Land

De grootste van de Euraziatische arctische archipels, de zelden bezochte Novaya Zemlya ("Nieuw Land") is het derde grootste wildernisgebied in Europa. Dit schijnbaar lange, smalle eiland bestaat eigenlijk uit twee hoofdeilanden, Severny (noordelijk) en Yuzhny (zuidelijk), gescheiden door de imposante Straat van Matochkin. Terwijl we Novaya Zemlya verkennen, verwachten we elke dag een nieuw avontuur. Elke expeditie zal uniek zijn, afhankelijk van het weer en het ijs, maar een paar landingsplaatsen die we willen bezoeken, zijn de baai van Inostrantseva, de Oransky-eilanden, Cape Zhelaniya, Cape Spory Navalok en Russkaya Gavan. Inostrantseva Bay heeft een van de meest pittoreske gletsjers in de hele archipel en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de ongerepte arctische wildernis. Als de omstandigheden het toelaten, kunnen we aan wal gaan, of een Zodiac-cruise maken op veilige afstand van de voorkant van de gletsjer. Mogelijk ziet u hier de wonderen van afkalfijs en ontmoet u misschien de zeekoeten van Brünnich. Aan de noordwestkant van Severny Island liggen de Oransky-eilanden. Het wildleven is hier in overvloed, met een verscheidenheid aan dieren- en plantenleven om ontdekt te worden, Walrus is hier waargenomen op vele eerdere expedities. Het is onvergetelijk om over een walrus te komen. Deze gigantische pinnipeds van het Noordpoolgebied creëren een rauwe waas terwijl elke walrus op zoek is naar een keuze aan kustlijn. Ontmoetingen met walvissen en zeevogels zijn mogelijk, evenals ijsberen, een genetisch aparte subpopulatie hier. Novaya Zemlya is een belangrijke locatie voor poolexploratie en biedt u ook een aantal mogelijkheden om de voetstappen van beroemde ontdekkingsreizigers te volgen en na te denken over de geschiedenis van de regio.


Karazee, Russische Arctic
Karazee, Russische Arctic

We laten Novaya Zemlya achter ons en varen door naar Frans Jozefland. Op deze zeedag worden er presentaties gegeven, kunt u ontspannen in de bibliotheek of op het dek staan en de zee bewonderen.


Frans Jozefland - Rusland
Frans Jozefland - Rusland

Frans Jozefland is een groep van 191 vulkanische eilanden, velen bedekt met ijs. Het is de meest noordelijke archipel in Eurazië en ligt volledig binnen de poolcirkel. We hopen historische locaties, afgelegen zeevogelkolonies en walrusvissers op een aantal opmerkelijke bestemmingen te gaan verkennen, zoals Cape Flora, Cape Norway, Bell Island en Tikhaya Bukta. De weer- en ijs condities zullen echter het programma bepalen.


Barentszzee
Barentszzee

Voor het einde van deze reis weer voorbij is, heeft u nog een paar dagen op zee. Tijdens deze zeedagen kunt u met medepassagiers ervaringen uitwisselen en presentatie's bijwonen. Vanaf het dek kunt u genieten van het oneindige uitzicht op zee, of op de uitkijk staan voor wildlife. In deze zee worden vaak verschillende soorten walvissen gezien.


Vlucht Moermansk - Helsinki
Vlucht Moermansk - Helsinki

Als u terugkeert naar de meest noordelijke stad van Rusland, heeft u tijd om afscheid te nemen van uw expeditieteam en de bemanning voordat u onze groep chartervlucht terug naar Helsinki neemt. U zult nog een nacht doorbrengen in deze prachtige stad.


Helsinki, Radisson Blu Hotel Seaside
Helsinki, Radisson Blu Hotel Seaside

Na uw ontbijt kunt u wellicht nog wat tijd besteden aan het verkennen van de Finse hoofdstad.


vlieg Helsinki-Amsterdam
vlieg Helsinki-Amsterdam

U vliegt van Helsinki weer terug naar huis. Wij helpen u graag bij het uitzoeken en het eventueel boeken van een vlucht.


LET OP: De geplande route in Frans JozefLand & Nova Zembla wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 9 - 24 juli 2020

15 - 30 juli 2021

Frans JozefLand & Nova Zembla,16 dagen per ms Ocean Adventurer

Tijdens deze 16 daagse Frans JozefLand & Nova Zembla reis, zult u onder andere Novaya Zelmya ontdekken, waar de eerste Arctische ontdekkingsreizigers hebben overwinterd. Novaya Zemlya is een Russische archipel ten noorden van Rusland, met een totale oppervlakte van ongeveer 90 650 km². Tijdens deze reis zult u de op een na meest geïsoleerde archipels van het Russische Noordpoolgebied zien. Van de hoge bergen van Novaya Zemlya tot het natuurreservaat van Franz Josef Land, deze onbewoonde landschappen hebben maar weinig mensen ooit gezien.

Frans JozefLand & Nova Zembla - highlights

  • Adembenemende panoramische uitzichten van arctische wildernis
  • Ontmoet iconische arctische dieren in het wild, zoals ijsberen, walrussen en zeevogels
  • Volg de voetstappen van beroemde ontdekkingsreizigers en leer over de geschiedenis van de regio  


Prijslijst Frans JozefLand & Nova Zembla,16 dagen per ms Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 9 - 24 juli 2020 15 - 30 juli 2021
3-persoons binnenhut *€ 8.700 *€ 10.000
2-persoons hut (lage dekken) *€ 10.500 *€ 10.030
2-persoons hut patrijspoort (middel dek) *€ 11.800 *€ 10.880
2-persoons hut raam (middel dek) *€ 12.600 *€ 12.070
2-persoons hut superior *€ 14.000 *€ 13.260
2-persoons hut deluxe *€ 15.300 *€ 13.260
Suite *€ 16.600 *€ 16.915
Owner's suite *€ 17.900 *€ 18.105
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 1.800 € 1.900

NB. Prijzen zijn vroegboekprijzen (geldig voor boekingen gemaakt vóór 15 juni 2020)
Indien u de gehele reissom in één keer voldoet, krijgt u 10% extra korting.
Benieuwd naar de actuele prijzen? Neem gerust contact op met ons.

*Inhoud Transferpakket:

  • Chartervluchten Helsinki - Murmansk v.v.
  • Transfer van en naar het schip in Murmansk
  • Transfer van Helsinki luchthaven naar het hotel
  • Overnachting in een hotel in Helsinki

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.

 Vluchten Helsinki - Moermansk v.v. + transfer naar de luchthaven en het schip. 

 2 overnachtingen in Helsinki incl. ontbijt. 

Exclusief:

! Internationale vlucht naar Helsinki v.v.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.