Asen, 15 daagse rondreis Røros, Geiranger, Lusterfjord en Fagernes

Route beschrijving (Totale afstand 1328 km)


Tynset, Savalen Fjellhotell appartement Santastreet
Tynset, Savalen Fjellhotell appartement Santastreet

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Het is een fikse rit naar Savalen. Maar de dagen zijn 's zomers lang in Noorwegen, dus misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Frognerpark met de beelden van Gustav Vigeland, de springschans Holmenkollen met het skimuseum en vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de rivier de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt ook nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Onderweg wordt u nog verrast door Trysilfjellet, deze berg is een blikvanger in het landschap. Het Femundmeer is prachtig gelegen en is het op één na grootste meer van Noorwegen. Noorwegen betekent rust en ruimte, in deze regio wordt dat met hoofdletters geschreven. U verblijft 3 nachten in appartement Santastreet. Excursies: wandelingen in het Femundmarka Nasjonalpark of in het Långfjällets Naturreservat in Zweden, kanoën op het Femundmeer, een bezoek aan het mijnstadje Rorøs.


Stranda, Stranda Fjellgrend
Stranda, Stranda Fjellgrend

Een rit waarbij u kennis maakt met het ruige berggebied van Rondane. De tocht door het langgerekte Romsdalen is telkens weer afwisselend en verveelt geen moment. Eén van de highlights van Noorwegen, is de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Daarna is het nog een klein stukje naar Liabygda waar u per ferry overvaart naar Stranda, u verblijft hier 3 nachten in een hytte van Stranda Fjellgrend. Excursies: wandelen, vissen, Ålesund, vogeleiland Runde.


Skjolden, Skjolden Resort
Skjolden, Skjolden Resort

De ferry van Hellesylt naar Geiranger staat voor vandaag als eerste op het programma. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop in de buurt van Geiranger. Een prachtige etappe over de Sognefjell. U overblijft 3 nachten in een huisje op Skjolden Resort aan de Lusterfjord. Excursies: de staafkerk van Urnes, een gletsjerwandeling (met gids) op de Jostedalsbre, een kajaktocht op het fjord, een bezoekje aan musea in Sogndal, Lærdal, Kaupanger of het gletsjermuseumin Fjærland.


Norefjell, Norefri appartementen
Norefjell, Norefri appartementen

Een reis 'dwars' door een mooi stukje Noorwegen, zo zou deze dagetappe kunnen worden genoemd. Een reis ook met veel afwisseling. U vaart over het Sognefjord van Fodnes naar Mannheller, geniet van het uitzicht op de Sognefjord en de prachtige omliggende bergen! daarna volgt de Aurlandsweg en verder weg 50 naar Hol en tenslotte Norefjell. U verblijft 3 nachten in appartement Norefri. De bergen bij Norefjell staan garant voor rustgevende natuur en een fantastisch uitzicht. Excursies: Høgevarde in Krødsherad, Hadeland Glassverk (een glasfabriek waar u prachtige glasproducten kunt kopen) in Jevnaker, de Krøderenbanen (de langste spoorweg van Noorwegen), Bjørneparken met exotische dieren of wandelen en fietsen in het prachtige landschap.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

U laat de stilte en de zuivere berglucht achter u en vertrekt naar Oslo. Misschien wilt u nog een kort bezoekje brengen aan de Hadeland glasfabriek om de laatste souvenirs mee te nemen naar huis. Ook de Noorse hoofdstad Oslo is alleszins de moeite waard. Misschien kunt u nog wat highlights bezoeken voor u om 14.00 uur vertrekt per Color Line van Oslo naar Kiel.


15e dag

aankomst Kiel om 10.00 uur.

 

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.15 daagse rondreis

vertrek: dagelijks

Als u van rust en ruimte houdt, is de regio rond het Femundmeer een voltreffer. Een ideaal gebied om te wandelen en te kanoën. En de mogelijkheid om een kijkje te gaan nemen in Røros, een oud mijnstadje dat op de lijst van Wereld Erfgoed van de UNESCO staat. En daarna komen de indrukwekkende fjorden aan de beurt. Allereerst bij Åndalsnes, met daar in de buurt de befaamde Trollstigen. En verder het plaatsje Geiranger met de gelijknamige fjord en de Dalsnibba, een imposante berg met vanaf de top een fantastisch uitzicht. En verder maakt u nog kennis met de grootse Sognefjord. Een boottocht op de langste fjord van Noorwegen - meer dan 200 kilometer lang - is echt een belevenis. Natuurlijk valt er nog veel meer te zien en te beleven tijdens uw rondreis. Teveel om op te noemen zelfs.

Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Asen, 15 daagse rondreis Røros, Geiranger, Lusterfjord en Fagernes (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1470 1130 850
de maaltijden aan boord van de de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Asen prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 429/509 voor de ferry Kiel-Oslo en € 429/509 voor de ferry Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inbegrepen:

bootreis per Color Line Kiel naar Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

verblijf in de genoemde bungalows

bootreis per Color Line Oslo naar Kiel incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

exclusief:
! binnenlandse ferry's