Geirangerfjord zien? reis Thialf

Route beschrijving (Totale afstand 1724 km)


Tynset, Savalen Fjellhotell appartement Santastreet
Tynset, Savalen Fjellhotell appartement Santastreet

Aankomst per ferry in Oslo om 10.00 uur. De dagen zijn 's zomers lang in Noorwegen, dus misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Vigelandpark met zijn beelden, de springschans Holmenkollen met vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark tijdens de rit door het langgerekte Østerdal. Als u reist met 4 personen verblijf in appartement 60 m2 en met 2 personnen in appartement van 45 m2. Excursies: wandelingen in het Femundmarka Nasjonalpark of in het Långfjällets Naturreservat in Zweden, kanoën op het Femundmeer, een bezoek aan het mijnstadje Rorøs, Jutulhogget, wandelen in het berggebied Rondane.


Eikesdal, Eikesdal Hytter
Eikesdal, Eikesdal Hytter

via weg 65 en 62. U verblijft 3 nachten in een huisje vanEikesdal Hytter. Excursies: Trondheim, Dovrefjell en Rondane, Gjevillvatnet. Activiteiten: wandelen, golf, Nordic walking, elandsafari, muskusos safari, rafting, canyoning, bergbeklimmen, downhillbiken.


Eidsdal, Gjereloneset
Eidsdal, Gjereloneset

Een rit waarbij u kennis maakt met het ruige berggebied en de fjorden van Noorwegen. De tocht door het langgerekte Romsdal met zijn hoge bergwanden is telkens weer afwisselend en verveelt geen moment. Mogelijk kunt u een stop maken in het plaatsje Åndalsnes, prachtig gelegen aan de fjord. Als toetje volgt de Trollstigen, een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. De oversteek per ferry over de fjord naar Eidsdal is een mooie afsluiting. U verblijft 3 nachten in bungalow Gjereloneset. Excursies: wandelen, bergtochten, dagtocht naar Ålesund of de Atlanterhavsvei.


Voss, Eenstunet
Voss, Eenstunet

Een doorsteek door het gebied van de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. In Fjærland kunt u een kijkje nemen in het Gletsjer Museum. Verderop is de plaats Sogndal prima geschikt voor een stop en kunt u eventueel een bezoek brengen aan het plaatselijke openluchtmuseum. De oversteek van Mannheller naar Fodnes over de majestueuze Sognefjord (die zich meer dan 200 kilometer landinwaarts uitstrekt) is genieten geblazen. Genieten van een weids uitzicht over het Noorse fjordenlandschap. In Lærdal kunt u in het Villakssenter alles te weten komen over de Noorse zalm. En daarna kunt u verder rijden richting Voss door de langste tunnel van Europa of 'bovenlangs' rijden over een prachtige hoogvlakte. Voss is daarna weer een gezellig plaatsje om te verblijven. U verblijft 3 nachten in bungalow Bavalstunet met 2 personen in het 2 kamerappartement en met 4 personen in het 3 kamerappartement. Excursies: Hardangervidda met Vøringfossen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen, de Folgefonngletsjer.


Vrådal Hyttegrend Type 1 - 6
Vrådal Hyttegrend Type 1 - 6

Voor de tweede keer een passage over de machtige brug over de Hardangerfjord. De regio Hardanger wordt ook wel de 'Tuin van Noorwegen' genoemd. Let eens op de stalletjes met doosjes kersen langs de weg. U maakt kennis met de langgerekte Sørfjord met mogelijk uitzicht op de Folgefonna gletsjer. Nog meer natuurgeweld? De Låtefossen ten zuiden van Odda, een machtige, dubbele waterval vlak langs de weg! Indrukwekkend is de rit over de zuidkant van de Hardangervidda. Tenslotte 'belandt' u in Telemark, wederom een prachtig stukje Noorwegen. Uw verblijfplaats Vrådal in het liefelijke Telemark, is een prima uitgangspunt voor allerlei uitstapjes. U verblijft 3 nachten in bungalow 1-6 Vrådal Hyttegrend. Excursies: wandelen, elanden- en beversafari's in de omgeving van Vrådal, een boottocht op het Nisservatn, met de stoeltjeslift omhoog, dagtocht naar Risør (een leuk plaatsje aan de kust), een boottocht op het Telemarkkanaal.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een afscheid van het liefelijke Telemark en een mooie, afwisselende trip naar de Noorse hoofdstad Oslo. Onderweg komt u in Kongsberg, de aloude zilverstad. Vervolgens kunt u even stoppen in Heddal om daar te genieten van de prachtige staafkerk, n van de grootste in zijn soort in Noorwegen. Heel anders is de industriestad Drammen, leuk is daar de zogeheten Spiralen, een weg die als een kurkentrekker omhoog kronkelt door een berg. Boven aangekomen, heeft u een prachtig uitzicht. In Oslo tenslotte valt genoeg te beleven. Van het Vikingschipmuseum tot de Karl Johansgate. Van Holmenkollen tot het Munch museum. U komt tijd te kort! Vertrek om 14.00 uur per nachtboot naar Kiel.


18e dag

aankomst Kiel om 10.00 uur.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.18-daagse reis

​vertrek dagelijks

Maar het Geirangerfjord is niet het enige moois tijdens deze rondreis. U komt in het mooie Hedmark in het oosten van Noorwegen de ideale plek om tot rust te komen, hier vindt u natuur, rust en ruimte in overvloed. Hier kunt u lekker te ontspannen met activiteiten zoals wandelen, golfen of vissen. Heel anders is het ruige landschap van de Dovrefjell, een uitgestrekte hoogvlakte omringd door hooggebergte en hoewel dit gebied wild en ruig aandoet kunt u hier ook prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook kunt u hier op safari om muskusossen te gaan bekijken. En natuurlijk maakt u ook kennis met het fjordengebied met als hoogtepunt de befaamde Geirangerfjord en de Dalsnibba, een berg van 1.500 meter hoogte. U kunt met de auto naar de top rijden om te genieten van een fabelachtig uitzocht. Nog meer fjorden? U kunt ook genieten van de Sognefjord en Hardangerfjord. Vanuit Voss kunt u een uitstapje maken naar de Hanzestad Bergen maar hier kunt u ook veel activiteiten ondernemen zoals o.a. raften, kajakken, tandem skydiving, tandem paragliding. Tot slot staat Telemark, o.a. bekend om het Telemark kanaal met de sluizen en oude boerderijen, op het programma.

Geirangerfjord zien? reis Thialf  hoogtepunten:

 • Oslo
 • Hedmark
 • Rørors
 • Trondheim
 • Dovrefjell
 • Trollstigen
 • Geirangerfjord
 • Sognefjord
 • Voss
 • Bergen
 • Hardangerfjord
 • Telemark
Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Geirangerfjord zien? reis Thialf (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m septembet 1325 1100 825
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Thialf prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 429/509 voor de ferry Kiel-Oslo en € 429/509 voor de ferry Oslo-Kiel . Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inbegrepen:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

verblijf in de genoemde bungalows

bootreis per Color Line Oslo - Kiel incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

en natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferries kosten