Geirangerfjord zien? reis Thialf

Route beschrijving (Totale afstand 1312 km)


Sollia, Rondane River Lodge
Sollia, Rondane River Lodge

Aankomst in Oslo om 10.00 uur, misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Vigelandpark met zijn beelden, de springschans Holmenkollen met vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt ook nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Noorwegen betekent rust en ruimte, in deze regio wordt dat met hoofdletters geschreven. U verblijft 3 nachten in een huisje van Rondane Gjestegård. Excursies: Wandelen, beversafari, kanotocht, paardrijden, raften, muskusos safari, fietsen.


Stranda, Stranda Fjellgrend
Stranda, Stranda Fjellgrend

Een leuke tocht door de Rondane waarbij u misschien een uitstapje wilt maken naar Oppdal om een muskusos-safari te maken. U kunt ook via Trondheim rijden voordat u via Rindalsskogen naar Isfjorden rijdt. Een rit waarbij u kennis maakt met het ruige berggebied en de fjorden van Noorwegen. De tocht langs de Langfjord en Romsdalsfjord is afwisselend en verveelt geen moment. U verblijft 3 nachten in een appartement van Stranda Fjellgrend. Excursies: bezoek Ålesund, Geiranger, Trollstigen, wandelen, fjordcruise Hjørundfjorden, Urke.


Myrkdalen, Myrkdalen Mountain Resort
Myrkdalen, Myrkdalen Mountain Resort

Een doorsteek door het gebied van de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. In Fjærland kunt u een kijkje nemen in het Gletsjer Museum. Verderop is de plaats Sogndal prima geschikt voor een stop en kunt u eventueel een bezoek brengen aan het plaatselijke openluchtmuseum. De ferry van Hella naar Vangsnes over de majestueuze Sognefjord (die zich meer dan 200 kilometer landinwaarts uitstrekt) is genieten van een weids uitzicht over het Noorse fjordenlandschap. U kunt genieten van een geweldige bergpas met de nodige haarspeldbochten (Vikafjell). U verblijft 3 nachten in een appartement te Myrkdalen. Excursies: Flåmsbana, Hardangervidda met Vøringfossen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen.


Vrådal Hyttegrend Type 1 - 6
Vrådal Hyttegrend Type 1 - 6

Een bijzondere passage over de moderne Hardangerbrua, hangbrug over de Hardangerfjord. De regio Hardanger wordt ook wel de 'Tuin van Noorwegen' genoemd. Let eens op de stalletjes met doosjes vers fruit langs de weg. U maakt kennis met de langgerekte Sørfjord met mogelijk uitzicht op de Folgefonna gletsjer. Nog meer natuurgeweld? De Låtefossen ten zuiden van Odda, een machtige, tweeling waterval vlak langs de weg! Indrukwekkend is de rit over de zuidkant van de Hardangervidda. Tenslotte 'belandt' u in Telemark, wederom een prachtig stukje Noorwegen. Uw verblijfplaats Vrådal is een prima uitgangspunt voor allerlei uitstapjes. U verblijft 3 nachten in bungalow 1-6 Vrådal Hyttegrend. Excursies: wandelen, elanden- en beversafari's in de omgeving van Vrådal, een boottocht op het Nisservatn, met de stoeltjeslift omhoog, dagtocht naar Risør (een leuk plaatsje aan de kust), een boottocht op het Telemarkkanaal.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een afscheid van het liefelijke Telemark en een mooie, afwisselende trip naar de Noorse hoofdstad Oslo. Onderweg komt u in Kongsberg, de aloude zilverstad. Vervolgens kunt u even stoppen in Heddal, één van de grootste staafkerken in zijn soort in Noorwegen. Heel anders is de industriestad Drammen, leuk is daar de zogeheten Spiralen, een weg die als een kurkentrekker omhoog kronkelt door een berg. Boven aangekomen, heeft u een prachtig uitzicht. In Oslo tenslotte valt genoeg te beleven. Van het Vikingschipmuseum tot de Karl Johansgate. Van Holmenkollen tot het Munch museum. U komt tijd te kort maar uiteraard kunnen we deze reis voor u verlengen met een verblijf in Oslo! Vertrek om 14.00 uur per nachtboot naar Kiel.


15e dag

Aankomst in Kiel om 10.00 uur.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.15-daagse reis Thialf: Geirangerfjord zien?

Vertrek: dagelijks

​U start deze reis in het Nationaal Park Rondane. Het Rondane hooggebergte met tien toppen boven de 2000 meter is een ruig en kaal gebergte omringd door groene dalen. Heel anders is het ruige landschap van de Dovrefjell, een uitgestrekte hoogvlakte omringd door hooggebergte en hoewel dit gebied wild en ruig aandoet kunt u hier ook prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook kunt u hier op safari om muskusossen te gaan bekijken. En natuurlijk maakt u ook kennis met het fjordengebied met als hoogtepunt de Trollstigen, de befaamde Geirangerfjord en Dalsnibba, een berg van 1.500 meter hoogte. U kunt met de auto naar de top rijden om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het Geirangerfjord en prachtige omgeving. Nog meer fjorden? U kunt ook genieten van de Sognefjord en Hardangerfjord. Vanuit Voss kunt u een uitstapje maken naar de Hanzestad Bergen maar hier kunt u ook veel activiteiten ondernemen zoals o.a. raften, kajakken, tandem skydiving, tandem paragliding. Tot slot staat Telemark, o.a. bekend om het Telemark kanaal met de sluizen en oude boerderijen, op het programma.

Geirangerfjord zien? reis Thialf - Hoogtepunten

 • Oslo
 • Rondane NP
 • Dovrefjell
 • Eikesdal
 • Trollstigen
 • Adelaarsweg
 • Geirangerfjord
 • Sognefjord
 • Voss
 • Bergen
 • Hardangerfjord
 • Telemark
Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Geirangerfjord zien? reis Thialf (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1315 955 720
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Thialf prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 484/564 voor de ferry Kiel-Oslo en € 484/564 voor de ferry Oslo-Kiel . Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inclusief:

 Bootreis per Color Line Kiel - Oslo v.v. incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

 Verblijf in de genoemde bungalows of appartementen

 En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's 

! Dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,70 pp

! Ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €17,10 pp

! Dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,70 pp

! Ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €17,10 pp