Geirangerfjord zien? reis Thialf

Route beschrijving (Totale afstand 1551 km)


Tynset, Savalen Fjellhotell appartement Santastreet
Tynset, Savalen Fjellhotell appartement Santastreet

Aankomst per ferry in Oslo om 10.00 uur. De dagen zijn 's zomers lang in Noorwegen, dus misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo voordat u naar uw eerste overnachtingsadres rijdt. Onderweg naar Tynset is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark tijdens de rit door het langgerekte Østerdal. Als u reist met 4 personen verblijf in appartement 60 m2 en met 2 personen in appartement van 45 m2. Excursies: wandelingen in het Femundmarka Nasjonalpark, in het Långfjällets Naturreservat in Zweden of de Rondane, kanoën op het Femundmeer, een bezoek aan het mijnstadje Rorøs, Jutulhogget.


Gjerdsetbygda, Gjerdset Turistsenter
Gjerdsetbygda, Gjerdset Turistsenter

Een leuke tocht door de Rondane waarbij u misschien een uitstapje wilt maken naar Oppdal om een muskusos-safari te maken. U kunt ook via Trondheim rijden voordat u via Rindalsskogen naar Isfjorden rijdt. Een rit waarbij u kennis maakt met het ruige berggebied en de fjorden van Noorwegen. De tocht langs de Langfjord en Romsdalsfjord is afwisselend en verveelt geen moment. U verblijft 3 nachten in een huisje van Gjerdset Turistsenter. Met 2 personen in type A en met 4 personen in type B. Excursies: Mardalsfossen, Atlanterhavsvei, Ålesund, Molde.


Eidsdal, Gjereloneset
Eidsdal, Gjereloneset

De reis van vandaag brengt u over de Trollstigen, een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Bij de afdaling komt u langs Gudbrandsjuvet, een 5 m. smal en 20-25 m. diep ravijn dat door de Valldøla rivier is uitgesleten. De oversteek per ferry van Linge naar Eidsdal is een mooie afsluiting. U verblijft 3 nachten in bungalow Gjereloneset. Excursies: boottocht over de Geirangerfjord, wandelen, bergtochten, dagtocht naar Tafjord, Ålesund of het vogeleiland Runde.


Voss, Eenstunet
Voss, Eenstunet

Een doorsteek door het gebied van de Jostedalsbre, het grootste gletsjergebied van Europa. In Fjærland kunt u een kijkje nemen in het Gletsjer Museum. Verderop is de plaats Sogndal prima geschikt voor een stop en kunt u eventueel een bezoek brengen aan het plaatselijke openluchtmuseum. De ferry van Mannheller naar Fodnes over de majestueuze Sognefjord (die zich meer dan 200 kilometer landinwaarts uitstrekt) is genieten van een weids uitzicht over het Noorse fjordenlandschap. In Lærdal kunt u in het Villakssenter alles te weten komen over de Noorse zalm. En daarna kunt u verder rijden richting Voss door de langste tunnel van Europa of 'bovenlangs' rijden over een prachtige hoogvlakte met aan het begin het uitzichtpunt Vedahaugane en kort voor Aurland Stegastein waar u een prachtig uitzicht heeft over het fjord. Voss is daarna een gezellig plaatsje om te verblijven. U verblijft 3 nachten in Eenstunet. Excursies: Flåmsbana, Hardangervidda met Vøringfossen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen.


Vrådal Hyttegrend Type 1 - 6
Vrådal Hyttegrend Type 1 - 6

Een bijzondere passage over de moderne Hardangerbrua, hangbrug over de Hardangerfjord. De regio Hardanger wordt ook wel de 'Tuin van Noorwegen' genoemd. Let eens op de stalletjes met doosjes vers fruit langs de weg. U maakt kennis met de langgerekte Sørfjord met mogelijk uitzicht op de Folgefonna gletsjer. Nog meer natuurgeweld? De Låtefossen ten zuiden van Odda, een machtige, tweeling waterval vlak langs de weg! Indrukwekkend is de rit over de zuidkant van de Hardangervidda. Tenslotte 'belandt' u in Telemark, wederom een prachtig stukje Noorwegen. Uw verblijfplaats Vrådal is een prima uitgangspunt voor allerlei uitstapjes. U verblijft 3 nachten in bungalow 1-6 Vrådal Hyttegrend. Excursies: wandelen, elanden- en beversafari's in de omgeving van Vrådal, een boottocht op het Nisservatn, met de stoeltjeslift omhoog, dagtocht naar Risør (een leuk plaatsje aan de kust), een boottocht op het Telemarkkanaal.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een afscheid van het liefelijke Telemark en een mooie, afwisselende trip naar de Noorse hoofdstad Oslo. Onderweg komt u in Kongsberg, de aloude zilverstad. Vervolgens kunt u even stoppen in Heddal, één van de grootste staafkerken in zijn soort in Noorwegen. Heel anders is de industriestad Drammen, leuk is daar de zogeheten Spiralen, een weg die als een kurkentrekker omhoog kronkelt door een berg. Boven aangekomen, heeft u een prachtig uitzicht. In Oslo tenslotte valt genoeg te beleven. Van het Vikingschipmuseum tot de Karl Johansgate. Van Holmenkollen tot het Munch museum. U komt tijd te kort maar uiteraard kunnen we deze reis voor u verlengen met een verblijf in Oslo! Vertrek om 14.00 uur per nachtboot naar Kiel.


18e dag

aankomst Kiel om 10.00 uur.

Wat is een bungalow

De vakantiewoningen en appartementen die wij aanbieden beschikken allemaal over een volledig ingerichte keuken(hoek) en een badkamer met douche en toilet en soms een sauna.18-daagse reis

​vertrek dagelijks

Maar het Geirangerfjord is niet het enige moois tijdens deze rondreis. U komt in het mooie Hedmark in het oosten van Noorwegen de ideale plek om tot rust te komen, hier vindt u natuur, rust en ruimte in overvloed. Hier kunt u lekker te ontspannen met activiteiten zoals wandelen, golfen of vissen. Heel anders is het ruige landschap van de Dovrefjell, een uitgestrekte hoogvlakte omringd door hooggebergte en hoewel dit gebied wild en ruig aandoet kunt u hier ook prachtige wandelingen en fietstochten maken. Ook kunt u hier op safari om muskusossen te gaan bekijken. En natuurlijk maakt u ook kennis met het fjordengebied met als hoogtepunt de Trollstigen, de befaamde Geirangerfjord  en Dalsnibba, een berg van 1.500 meter hoogte. U kunt met de auto naar de top rijden om te genieten van een fabelachtig uitzicht over het Geirangerfjord en prachtige omgeving. Nog meer fjorden? U kunt ook genieten van de Sognefjord en Hardangerfjord. Vanuit Voss kunt u een uitstapje maken naar de Hanzestad Bergen maar hier kunt u ook veel activiteiten ondernemen zoals o.a. raften, kajakken, tandem skydiving, tandem paragliding. Tot slot staat Telemark, o.a. bekend om het Telemark kanaal met de sluizen en oude boerderijen, op het programma.

Geirangerfjord zien? reis Thialf  hoogtepunten:

 • Oslo
 • Hedmark
 • Røros
 • Trondheim
 • Dovrefjell
 • Eikesdal
 • Trollstigen
 • Adelaarsweg
 • Geirangerfjord
 • Sognefjord
 • Voss
 • Bergen
 • Hardangerfjord
 • Telemark
Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Geirangerfjord zien? reis Thialf (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 1295 1050 795
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Thialf prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 459/539 voor de ferry Oslo-Kiel . Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Het is ook mogelijk om met 5 - 6 personen te reizen de prijzen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar

Inbegrepen:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo v.v. incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnenhut d/t

verblijf in de genoemde bungalows

en natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferry's 

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp