Glesvaer, Glesvaer Rorbu AS

Bekijk foto's

Glesvaer Rorbu

Glesvaer Rorbu - Algemeen

Glesvær handelsstad bevindt zich op Sotra, zon 40-45 minuten ten westen van Bergen.

Glesvær Rorbu heeft 8 rorbu\'s beschikbaar. 4 met 2 slaapkamers voor 4 personen en 4 met 3 slaapkamers voor 6 personen. Voor elke visser Is het mogelijk om een ​​boot te huren met buitenboordmotor. Meer over deze rorbu\'s leest u hieronder: 

Glesvaer Rorbu - De accommodatie

- Rorbu type A is geschikt voor vier personen. Hutten zijn ongeveer 40 vierkante meter groot.
Alle hutten hebben 2 slaapkamers (Rorbu 1 en 2:. Een slaapkamer met enkele bedden en een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Rorbu 3 en 4: twee slaapkamers met enkele bedden). De hutten beschikken over eigen douche en toilet. De woonkamer is uitgerust met goede meubels en een kachel. De keuken heeft onder andere 4 pits fornuis, vaatwasser en koffiezetapparaat.
 
- Rorbu type B is geschikt voor zes personen. Hutten zijn ongeveer 65 vierkante meter groot.
Alle hutten hebben 3 slaapkamers met eenvoudige maar goede bedden. De hutten beschikken over eigen douche en toilet. De woonkamer is uitgerust met goede meubels en een kachel. De keuken heeft onder andere 4 pits fornuis, vaatwasser en koffiezetapparaat.

Wasmachine en droger zijn beschikbaar in het openbaar toilet.
Dit recht is vriezer beschikbaar in elke visser en vriezer voor de opslag van vis in het boothuis.

Rorbu 7 en 8 zijn op de eerste verdieping rolstoel aangepast.
Wasmachine en droger zijn beschikbaar in een openbare ruimte.
​Alle accommodaties zijn voorzien van WiFi. 

Glesvaer Rorbu - Eetmogelijkheden

Bij Glesvær café kunt u nuttigen van verschillende maaltijden. Het café heeft een drankvergunning en serveert maaltijden op basis van seizoensgebonden ingrediënten. Bij het diner wordt er vaak een klein optreden gegeven door lokale artiesten. 
Glesvaer Rorbu - Activiteiten

Voor elke visser is het mogelijk om een boot te huren met buitenboordmotor. Met de boot kunt u de schiereilanden verkennen. 

Glesvaer Rorbu - Omgeving

​Vanaf Glesvaer Rorbu bent u met 45 minuten rijden in het centrum van Bergen. Bergen is één van de mooiste steden en één van de oudste steden van Noorwegen. Bergen werd in 1070 gesticht door koning Olav Kyrre. De oorspronkelijke stad was heel klein en was geconcentreerd rond Vagen, de oude haven. Trondheim (Nidaros) was in die tijd trouwens de hoofdstad van Noorwegen. In 1217 verhuisde de machtige koning Håkon Håkonson van Trondheim naar Bergen. Hij maakte Bergen hoofdstad van Norgeseveldet (de Noorse Natie). Tijdens zijn regeerperiode werden de Håkonshallen en de Sverresborg gebouwd.     ​

Prijzen

Periode Rorbu type A (4 personen) Rorbu type B (6 personen)
jan-april op aanvraag op aanvraag
mei, juni, sept-oktober op aanvraag op aanvraag
juli-augustus op aanvraag op aanvraag

Prijzen per nacht in € 2020.

Linnen NOK100.