Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat 10 dagen ms Ortelius

Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat 10 dagen ms Ortelius

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 90,95m
Breedte 17,20m
Diepte 5,4m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste walvis kunnen spotten.


Krossfjorden
Krossfjorden

's Ochtends zal het schip aankomen bij de Krossfjorden, nadat het langs de westkust omhoog is gevaren. Hier kunt u deelnemen aan een zodiactocht bij de Fjortende Julibukta. De omgeving bestaat onder andere uit het indrukwekkende blauwwitte front van de 14e Juli Gletsjer en ijsschotsen waarop vaak baardrobben liggen. Op de vogelkliffen broeden vele drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten en onder deze kliffen groeien vele planten op de weelderige toendra.

Ook is dit een geschikte plek om poolvossen te spotten, die onderaan de klif rondlopen en wachten tot er een kuiken uit een nest naar beneden valt. 's Middags bereikt u Ny Ålesund, de meest noordelijke bewoonde plek ter wereld. Ooit was het een mijnstad, maar de mijn is al in 1963 gesloten. Nu is het een vooraanstaand onderzoekscentrum, maar er zijn nog overblijfselen uit de mijnwerkerstijd te zien, zoals delen van de trein en het spoor. Het dorp en de omgeving zijn ook het leefgebied van brandganzen, kleine rietgansen en noordse sternen.

Een alternatief op deze dag zijn de Raudfjorden.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer, varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen. Ook ijsberen zijn gezien op de gletsjer, dus u heeft prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Seven Islands
Seven Islands

Seven Islands is het meest noordelijke gebied dat u tijdens deze reis kunt bereiken. Hier bevindt u zich dicht bij 81 graden noorderbreedte en op slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. De omgeving is het leefgebied van ijsberen, walrussen en ivoormeeuwen. Ook ligt er mogelijk nog pakijs en als dit het geval is, zal het schip er zo dicht mogelijk langs proberen te varen. Op die manier kunt u de witte wildernis goed bekijken en proberen een ijsbeer te spotten.

Als het niet mogelijk is om zo ver naar het noorden te varen, zal u de Sorgfjorden gaan bezoeken. Deze liggen aan de noordkant van het eiland Spitsbergen, waar vaak veel walrussen op het strand liggen. Ook bevinden zich hier de graven van 17e-eeuwse walvisvaarders, die u kunt bekijken. Tijdens de wandeling is het mogelijk om rendieren of sneeuwhoenders tegen te komen.


Nordaustlandet
Nordaustlandet

Op deze dag zal het schip de Hinlopen Straat in varen. Dit is de waterweg tussen de eilanden Spitsbergen en Nordaustlandet. In het begin van de Hinlopen Straat bestaat de kans dat u blauwe vinvissen kunt spotten.

Naast de blauwe vinvis leven in dit gebied ook walrussen, baardrobben, ivoormeeuwen en ijsberen. U kunt deelnemen aan een wandeling over Lomfjordshalvøya, maar we maken ook een zodiactocht in de buurt van Alkefjellet. Op deze bekende vogelklif leven vele dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.

Op het eiland Nordaustlandet is het ijskoud, maar ondanks dat leven er rendieren, kleine rietganzen, ivoormeeuwen en ijsberen op het eiland. Bij Torrelneset kunt u deze "ijswoestijn" verkennen en daarbij kunt u zelfs walrussen tegenkomen.

Zoals bij deze hele reis het geval is, is de definitieve route altijd afhankelijk van de mogelijkheden. De hoeveelheid ijs en de weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat het niet mogelijk blijkt om door de Hinlopenstraat te varen. In dat geval zal de expeditieleider met de kapitein een andere interessante route uitstippelen.


Barentsøya
Barentsøya

Tussen Barentsøya en Edgeøya bevindt zich een redelijk smalle doorgang: de Freemansundet. Er zal worden geprobeerd om hier op Sundneset aan land te gaan, bij een oude pelsjagershut. Hier kunt u deelnemen aan een stevige wandeling, om op zoek te gaan naar rendieren en brandganzen. Het is wel belangrijk om te weten dat landingen hier niet door kunnen gaan als ter plekke blijkt dat er ijsberen in de buurt zijn. De veiligheid van de passagiers staat altijd voorop.

Hierna vaart u verder zuidwaarts, om naar Diskobukta of Kapp Lee te gaan. Kapp Lee is bekend van de groepen walrussen die er graag uitrusten, maar ook van de resten van oude woonplaatsen van Russische pelsjagers die hier vroeger leefden.

Vervolgens vaart u 's nachts verder naar de Hornsund.


Hornsund
Hornsund

U kunt de dag rustig beginnen terwijl het schip 's ochtends de Hornsund bereikt, één van de meest ruige fjorden van Spitsbergen. Vanaf het schip kunt u al genieten van de prachtige uitzichten op de steile bergen en hoge gletsjerfronten. Eén van de bergen is de Hornsundtind, met een hoogte van 1431 meter en ook de andere berg(topp)en in de omgeving laten duidelijk zien waar de naam 'Spitsbergen' vandaan komt. In het hele gebied vindt u ook maar liefst 14 gletsjers en heeft u kans op ontmoetingen met zeehonden en ijsberen.


Van Keulenfjord
Van Keulenfjord

Deze ochtend begint bij de Bellsund, één van de grootste fjordensystemen van Spitsbergen. In tegenstelling tot de Hornsund is deze fjord bijna lieflijk groen. In dit gebied is het gemiddeld warmer dan in de rest van de archipel dankzij de oceaanstromingen. Daardoor is de weelderige begroeiing op de toendra in deze fjord mogelijk. Naast de prachtige natuur, vindt u hier ook interessante herinneringen aan de geschiedenis van het gebied.

Bij de monding van de Van Keulenfjorden kunt u aan land. Hier liggen veel botten van beluga's, als overblijfsel van de vroegere jacht op deze dieren. Gelukkig kunt u de beluga's tegenwoordig nog steeds spotten in deze omgeving.

's Middags vaart u verder de Bellsund in, naar een van de zij-fjorden. Hier kunt u de toendra, waar ook veel rendieren en kleine alken leven, te voet ontdekken.


Longyearbyen
Longyearbyen

Op de tiende dag is deze bijzondere reis helaas ten einde. U kunt dezelfde dag terugvliegen, maar u kunt ook de reis aan land verlengen. Wij helpen u hier graag bij.


LET OP: De geplande route naar Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 26 juni - 5 juli 2020  (OTL07)

 5 juli  - 14 juli 2020 (OTL08)

1 juli - 10 juli 2021 (OTL06)

10 juli - 19 juli 2021 (OTL07)

19 juli - 28 juli 2021 (OTL08)

28 juli - 6 augustus 2021 (OTL09)

6 augustus - 15 augustus 2021 (OTL10)

Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat, 10 dagen per ms Ortelius

Tijdens deze 10-daagse gletsjer Spitsbergen reis verblijft u op de ms Ortelius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen, of als deze nog dichtgevroren is wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren, wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights in deze gletsjer Spitsbergen reis zijn Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Verdere highlights zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lillihookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord-Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Gletsjer Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw gletsjer Spitsbergen reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een of twee landingen te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat 10 dagen ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode OTL07 | 26 juni - 5 juli 2020 OTL08 | 5 - 14 juli 2020 OTL06 | 1 - 10 juli 2021 OTL07 | 10 - 19 juli 2021 OTL08 | 19 - 28 juli 2021 OTL09 | 28 juli - 6 augustus 2021 OTL10 | 6 - 15 augustus 2021
4-persoons hut met patrijspoort 4300 4300 4500 4500 4500 4500 4500
3-persoons hut met patrijspoort 6200 6200 6450 6450 6450 6450 6450
2-persoons hut met patrijspoort 6200 6200 6450 6450 6450 6450 6450
2-persoons hut met raam 6700 6700 6950 6950 6950 6950 6950
2-persoons hut deluxe 7150 7150 7450 7450 7450 7450 7450
2-persoons hut superior 8000 8000 8350 8350 8350 8350 8350

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.