Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat 8 dagen ms Ortelius

Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat 8 dagen ms Ortelius

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer, varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen. Ook ijsberen zijn gezien op de gletsjer, dus u heeft prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopen straat / stretet
Hinlopen straat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben, baardrobben, de ijsbeer en de ivoor meeuw. Bij de ingang van dit fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten. Aan de oostkant van Hinlopenstraat zullen we proberen een landing te maken op Palanderbukta op Nordaustlandet, de thuisbasis van rendieren, rietganzen, de broedende ivoormeeuw en walrussen.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken ons noordelijkste punt Phippsøya, onderdeel van de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 540 mijl van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoor meeuwen. Het schip kan enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer naar het westen draaien.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route naar het westen. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de ongrijpbare Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de continentaal plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de Spitsbergen banken. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de Dwergvinvis te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Op het eiland Prins Karls Forland vinden we een zogenaamde ‘haul-out’, een rustplaats van Walrussen. Het is een bijzondere ervaring deze magnifieke dieren van dichtbij te kunnen zien. Een alternatief is Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en Poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken. Tijdens de nacht komen we aan in Longyearbyen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


LET OP: De geplande route naar Noord Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 19 juni - 26 juni 2018 (OTL6)

Gletsjer Spitsbergen - Reis informatie

Tijdens deze 8-daagse gletsjer Spitsbergen reis verblijft u op de ms Ortelius. Afhankelijk van het drijfijs wordt er bepaald of er door de Hinlopenstraat kan worden gevaren, rond Spitsbergen, of als deze nog dichtgevroren is wordt er langs de oostkust van Nordaustlandet gevaren, langs de 190 km lange gletsjer. Zodra we de haven van Longyearbyen uitvaren, wordt het schip omsingeld door verschillende soorten zeevogels en gaan we op zoek naar walvissen. De zoektocht naar walrussen, zeehonden en ijsberen gaat 24 uur per dag door.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights in deze gletsjer Spitsbergen reis zijn Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Verdere highlights zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lillihookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya, Raudfjord in Noord Spitsbergen, Seven Islands, Nordaustlandet, Hinlopenstraat, Barentsøya, Edgeøya, Diskobukta en Hornsund.

Gletsjer Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw gletsjer Spitsbergen reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst Gletsjer Spitsbergen Hinlopenstraat 8 dagen ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 19/6 - 26/6 2018 (OTL06)
4 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3150
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3900
2 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 4400
2 persoonsbuitenhut met raam d/t 4800
2 persoons de luxe hut 5100
2 persoons superieur hut 5750

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Oceanwide Expedities dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.