Groenland en Atlantisch Canada

Groenland en Atlantisch Canada, 17 dagen per Fram

Motorschip Fram Groenland Atlantisch Canada Ittoqqortoormiit
 • Motorschip
 • Fram
 • Groenland
 • Atlantisch Canada
 • Ittoqqortoormiit

De reisbeschrijving

Ga mee op een unieke 17-daagse reis Groenland en Atlantisch Canada per motorschip Fram! De reis begint in IJsland, vanuit daar gaat u naar Groenland en naar de oostkust van Canada. Verken de zelden bezochte oostkust van Groenland en ontmoet hier de lokale bevolking. Bekijk spectaculaire landschappen in het grootste Nationaal Park en de grootste fjord ter wereld. Bezoek tijdens deze reis ook Canadese steden voor cultuur en geschiedenis. Voor ieder wat!

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Groenland en Atlantisch Canada reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Afbeelding van Expeditie Groenland Baffineiland En Canada

Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Fram

  • Nachten

   16

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Fram

  De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed ...

  De originele Fram was het beroemdste verkenningsschip van zijn tijd en de prestaties van haar expedities zijn ongeëvenaard. Motorschip Fram brengt het erfgoed van de originele Fram naar voren en met behulp van de meest geavanceerde technologie is het schip zeer geschikt voor het maken van expeditiereizen in poolgebieden. Fram betekent 'vooruit'. Het schip is in 2007 gebouwd met één missie: haar gasten dichter bij de natuur, wildlife en een onvergetelijke ervaring te brengen. De ruime buitendekken bieden toegang tot de voorkant van het schip, een geweldige plek om zeedieren te observeren. Hurtigruten is van mening dat u als ontdekkingsreiziger een ‘expeditiebasiskamp’ nodig heeft dat comfortabel is, iets dat ‘alle oceanencapaciteiten’ combineert met veiligheid, flexibiliteit en milieuvriendelijkheid.

  Expeditieteam
  Motorschip Fram heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en u aan te moedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Hutten aan boord
  Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche & toilet.

  Expeditie suites
  - Grand suite (2 personen) – Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv, waterkoker, minibar en soms een bad)
  - Suite (2 personen) - Bovendek (een of twee kamers, zithoek, tv en minibar)
  - Suite (tot 4 personen) – Middendek (eigen balkon, tweepersoonsbed, een zithoek, tv)

  Superior hutten
  - Superior (2 personen) - Bovendek (aparte bedden / bedbank)
  - Superior (2 personen) - Middendek (tweepersoonsbedden, zithoek, tv)
  - Superior (tot 4 personen) - Middendek (flexibele slaapplaatsen, zithoek (stoelen), tv)

  Binnenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)
  - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)

  Buitenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (tot 4 personen) – Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (2 personen) – Bovendek (tweepersoonsbedden, tv)

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Reykjavik

  Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De naam betekent 'Smokey Bay', zo genoemd vanwege de stoomkolommen die opstijgen uit de vele warmwaterbronnen in het gebied. Het is de moeite waard om een ​​voorprogramma te boeken om de omliggende geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen voordat u aan boord gaat van het motorschip Fram.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en z ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Vandaag leert u hoe u de grote wildernis kunt beschermen, zowel tijdens de expeditiereis als in de toekomst, als onderdeel van de verplichte veiligheids- en duurzaamheidsbriefing. Bekijk het Science Center aan boord voor meer informatie over de natuur en ecosystemen van het noordpoolgebied.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Ittoqqortoormiit

  Ittoqqortoormiit is gelegen op een prachtig schiereiland dat negen maanden per jaar wordt omsloten door zee-ijs. Ook is het de meest afgelegen bewoonde gemeenschap op het westelijk halfrond. Minder dan 500 mensen noemen dit hun thuis en ze zullen u met trots de gemeenschap laten zien. Ook is er een museum, een kerk en zelfs een fototentoonstelling.

  Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

  Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de ...

  Het plaatsje Ittoqqortoormiit is een voormalige gemeente aan de oostkust van Groenland, aan de monding van het reusachtige fjordcomplex Kangertittivaq en aan de rand van het grootste nationale park ter wereld. Op 1 januari 2009 is de gemeente opgeheven en opgegaan in de gemeente Sermersooq. In 2014 telde de plaats 444 inwoners.De luchthaven van de plaats, genaamd Nerlerit Inaat, ligt op ongeveer 45 km afstand in noordwestelijke richting en is alleen bereikbaar per helikopter of hondenslee.

  De plaats werd gesticht in 1925 omdat de bevolking in het zuidelijker gelegen Tasiilaq, op een afstand van 800 km de dichtstbijzijnde nederzetting, te groot werd: er waren niet genoeg dieren voor alle jagers, waardoor er hongersnoden waren. Hier aan de rand van het nationale park was een goede omgeving voor de jacht, met ijsberen, muskusossen, walrussen, zeehonden en vogels. Heel lang heeft deze gemeenschap in groot isolement geleefd. Eind 19e eeuw kwamen zij in contact met andere mensen.

  Nu is het dorp voorzien van huizen met grote schotelantennes. De mensen hebben mobiele telefoons, kinderen hebben mountainbikes en lopen in spijkerbroeken met sportschoenen. Toch is er ook nog veel van de oude manier van leven terug te vinden. Zodra de winter zijn intocht heeft gedaan, komt de bontkleding weer te voorschijn en worden de honden weer voor de slede gespannen. De jagers gaan er dagenlang met hun span op uit om onder andere zeehonden en sneeuwhoenders te vangen.

  Vertoon meer
 • Noordoost-Groenland Nationaal Park

  We beginnen onze verkenning van het grootste Nationaal Park ter wereld, dat ook het minst bezochte Nationaal Park ter wereld is. Slechts een klein aantal expedities is toegestaan ​​om het park te bezoeken tijdens het zeer korte zomerseizoen.

  Afgezien van pelsjagershutten, enkele wetenschappelijke onderzoeksstations en twee militaire buitenposten zijn hier geen sporen van menselijk leven te vinden. De enige anderen die we misschien mogen ontmoeten zijn de Sirius Patrol parkwachters die het gebied op hondensleeën bewaken.

  Eenmaal in het park zijn er grote fjorden, gigantische ijsbergen, berglandschappen, hangende gletsjers en verticale granieten kliffen die zo ver reiken als het oog reikt. Hazen, muskusossen en poolvossen zwerven in de zomer langs de kusten en toendra's. Ze zijn meestal verspreid over deze enorme regio, waardoor het een echt hoogtepunt is als het ons lukt om er één of meer te spotten.

  De kapitein en de expeditieleider zullen de ijscondities beoordelen en de beste locaties voor landingen kiezen. U kunt ook deelnemen aan spannende optionele activiteiten zoals kajakken en begeleide wandelingen.

  Nationaal Park Noordoost-Groenland

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd ...

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd officieel opgericht op 22 mei 1974 en was aanvankelijk kleiner qua oppervlakte. In 1988 werd het Nationaal Park Noordoost-Groenland uitgebreid met nog eens 272.000 vierkante kilometer en bereikte zo zijn huidige omvang van 972.000 vierkante kilometer. Het park is is het enige nationale park van Groenland en is het meest noordelijk gelegen park ter wereld. Er is slechts één park dat bijna net zo noordelijk ligt en dat is Quttinirpaaq National park in Canada. 

  Geografische ligging
  Het Park Noordoost-Groenland loopt van de westkant langs de 45e meridiaan tot aan de oostkant. Het beslaat het gehele binnenland tot aan de noordoostelijke kustlijn van Groenland. Ten zuiden loopt het park grofweg tot de breedtegraad van het fjordensysteem van Scoresby Sund. 

  Wildlife in Nationaal Park Noordoost-Groenland
  Dit park is niet alleen een gebied van ongekende schoonheid, maar er leven hier ook 5.000 tot 15.000 muskusossen, wat neerkomt op zo’n 40% van de totale populatie muskusossen in de wereld. Andere zoogdieren die in het park voorkomen zijn ijsberen, poolvossen, hermelijnen en poolhazen. De rendieren die hier leefden tot 1900 zijn helaas uitgestorven. Daarnaast vind je er langs de kust walrussen, ringelrobben, baardrobben en zadelrobben. En zijn daar ook veel vogelsoorten te vinden. De vogels zijn vrijwel allemaal langs de kusten te vinden aangezien dat de enige plek van het park is die het grootste deel van het jaar ijsvrij is.

  Highlights
  Summit Camp
  Summit Camp is een onderzoeksstation dat zich bovenop een top van de ijskap van Groenland bevindt en het gehele jaar in bedrijf is. Het station ligt op een hoogte van ongeveer 3.210 meter boven de zeespiegel en meet klimatologische waarnemingen. Er verblijven hier tijdens de winter erg weinig menden. Dit is anders tijdens de zomermaanden. Het onderzoeksstation wordt beheerd door een Amerikaans bedrijf en de dichtstbijzijnde stad is Ittoqqortoormiit bij de monding van de Scoresby Sund fjord. Het station is in het zomerseizoen bereikbaar per vliegtuig vanaf de luchthaven Kangerlussuaq. 

  Ella-eiland 
  Ella-eiland staat vooral bekend om zijn geweldige uitzichten. Het uitzicht vanaf de top van het eiland is het hoogtepunt. Je vindt hier prachtige wandelroutes met onderweg word unieke arctische fauna die tijdens de korte zomers tot bloei komt. Wel moet je bij een bezoek aan dit eiland alert zijn, want mogelijk kun je hier langs de kust wat ijsberen zien. 

  Kaiser Franz Joseph Fjord 
  Noordoost-Groenland Nationaal Park is beroemd om zijn vergezichten waarvan de Kaiser Franz Joseph Fjord er één is. Deze fjord staat bekend om de prachtige toendra’s en hoge bergen. In dit gebied zie je eidereenden, muskusossen en poolvossen.

  Fjordensysteem Scoresby Sund 
  De grootste fjord ter wereld is tevens een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in het Noordoost-Groenland Nationaal Park. Hoewel er officieel slechts een klein deel van het fjordensysteem in het park ligt, is de gehele fjord geweldig om te verkennen. In dit gebied vind je veel zeeleven zoals walrussen, zeehonden, ganzen, poolvossen en Atlantische papegaaiduikers. Ook is hier relatief veel vegetatie te vinden die verrassend kleurrijk is. 

  Vertoon meer
 • Scoresby Sund

  In zuidelijke richting zullen we proberen te landen bij de ingang van de Scoresbysund-fjord. Dit is 's werelds grootste fjordenstelsel dat zich 350 km landinwaarts en 600 m diep uitstrekt. De steile basaltbergen van de fjord bieden een toevluchtsoord voor een ongewone overvloed aan Groenlandse dieren in het wild, waaronder verschillende soorten zeevogels, zeehonden en walvissen.

  Scoresby Sund, Oost-Groenland

  De oostkust van Groenland is zo goed als onbewoond. Halverwege de ruige kust, aan de monding van een immens fjordenstelsel, ligt Scoresby Sund. Het land ...

  De oostkust van Groenland is zo goed als onbewoond. Halverwege de ruige kust, aan de monding van een immens fjordenstelsel, ligt Scoresby Sund. Het landschap rond de Scoresby Sund is ronduit adembenemend. U kunt hier verschillende wandelingen maken, kajakken in het glasheldere water of bijvoorbeeld een dag met een lokale visser mee. Ontdek de levensstijl van de Inuït in dit ruige en indrukwekkende fjordenstelsel.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Neem de tijd om gewoon aan boord te ontspannen en de ervaringen van de afgelopen dagen te laten bezinken. Lezingen door het expeditieteam zullen u ook voorbereiden op de komende dagen, inclusief een stukje geschiedenis over de oversteek van de Noorse ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen over Groenland IJskap.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Umivik

  De zachte baai van Umivik wordt omzoomd door vele gletsjers die hun ijsbergen in zee laten afkalven. Dit is de plek waar Fridtjof Nansen in augustus 1888 zijn legendarische reis over de Groenlandse ijskap begon. Als u eenmaal aan land bent, ziet u de overblijfselen van de kleine Inuit-gemeenschap die Nansen toen al verwelkomde.

  Pond Inlet, Baffineiland

  Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet ...

  Pond Inlet is een klein pittoresk plaatsje aan de noordkust van Baffineiland. Hier leeft nog steeds een traditionele Inuit-gemeenschap. Vanuit Pond Inlet kijkt u uit over Eclipse Sound en de bergen van Bylot Eiland, dat ook een vogelreservaat is. Het ligt tussen de fjorden, gletsjers en ijsbergen en is een populaire bestemming om grote groepen narwallen te spotten.

  Vertoon meer
 • Skjoldungen

  Skjoldungen is een groot kusteiland in het zuidoosten van Groenland en ligt tussen twee diepe fjorden. Toen de Deense poolreiziger W.A Graah hier in 1829 op zoek ging naar een verloren Noorse nederzetting beschreef hij het gebied als 'paradijs op aarde' . In de zomer worden hier regelmatig Bultruggen gezien.

  Skjoldungen

  Skjoldungen is een verlaten nederzetting en nu een echte Arctische spookstad. Hier werden inwoners gedwongen naar grote en meer toegankelijke steden te ...
  Skjoldungen is een verlaten nederzetting en nu een echte Arctische spookstad. Hier werden inwoners gedwongen naar grote en meer toegankelijke steden te verhuizen in 1961. Het smalle deel van de Skjoldungen Fjord is een ideale plek om per zodiac te ontdekken. Reizigers die willen deelnemen aan de kajak-activiteit (bij sommige expeditiereizen mogelijk) krijgen hier de kans om het water op te gaan in de kajak om langs ijsbergen te varen en fantastische foto's te maken.
  Vertoon meer
 • Prins Christianssund

  Deze lange fjord is omgeven door bergen die meer dan 1.200 meter (3.900 voet) en tot 2.220 meter (7.280 voet) hoog reiken. Veel gletsjers gaan rechtstreeks het water in waar ze ijsbergen in alle vormen en maten kalven. Als het kanaal is geblokkeerd met ijs, zeilen we in plaats daarvan rond Nunap Isua (Cape Farewell).

  Prins Christianssund

  De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is ...
  De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is vernoemd naar de prins (en later koning) Christian VIII van Denemarken. De waterweg is ongeveer 100km lang en is vrij smal, op sommige plaatsen is het zelfs slechts 500 meter breed. De omgeving van de Prins Christianssund is prachtig. Dit is ook de reden dat hier in de zomer veel cruiseschepen en expeditieschepen doorheen varen.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Na het opwindende Groenland te hebben verkend, zetten we koers naar Canada. Breng de dagen op zee door om uw ervaringen samen te vatten, plezier te hebben in het onderzoekscentrum of gewoon te ontspannen aan dek, kijkend naar de zeevogels die ons schip volgen of misschien zelfs om walvissen te spotten.

  Labrador zee

  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan. ...
  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan.
  Vertoon meer
 • Red Bay

  Bewaard in het ijskoude water, hebben de overblijfselen van verschillende 17e-eeuwse Baskische walvisvaarders ertoe geleid dat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek het plaatselijke museum dat deze interessante geschiedenis documenteert of volg het pad naar Tracey Hill voor mooie uitzichten en waar, volgens legendes, piratenkapitein Kidd een schat begroef.

  Red Bay, Canada

  Baskische walvisvaarders kwamen achter de walvissen aan die bij de kusten van Noord-Amerika de zomer doorbrachten. Onder andere in Labrador gingen ze aan wal. Ze zett ...
  Baskische walvisvaarders kwamen achter de walvissen aan die bij de kusten van Noord-Amerika de zomer doorbrachten. Onder andere in Labrador gingen ze aan wal. Ze zetten er werkplaatsen op om de gevangen dieren te slachten. Walvisolie, geperst uit de blubber, was in Europa een veelgevraagd product. Ook het spekvet vond een goede afzet. Een van de drukste locaties daarvoor werd Red Bay. Het is een natuurlijke haven die wordt beschermd door een eiland, Saddle Island. Rond Red Bay haven zijn zo'n twintig plekken gevonden waar zulke walvisstations zijn geweest.
  Vertoon meer
 • Corner Brook

  Corner Brook, gelegen aan de monding van de Bay of Islands en de rivier de Humber, is de op één na grootste stad in de provincie en lokaal tot in de kern. Verken het stadscentrum of geniet van de vele wandelpaden langs de rivier de Humber dat in deze tijd van het jaar versierd is met levendige herfstbladeren.

  Corner Brook, Canada

  Corner Brook is een stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad heeft een oppervlakte van 148,27 km² en telt 19.806 inwoners. Het i ...
  Corner Brook is een stad in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. De stad heeft een oppervlakte van 148,27 km² en telt 19.806 inwoners. Het is de kleinste van de drie steden in de provincie. De twee andere zijn de provinciehoofdstad St. John's en Mount Pearl. Corner Brook ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland. De stad ligt aan een baai, de Bay of Islands aan de monding van de Humber River. James Cook meerde er aan in 1767. De plaats groeide uit tot een dorp waar men leefde van visvangst en bosbouw. Grote werkgevers tegenwoordig zijn de papierfabriek Corner Brook Pulp & Paper Mill, het regionale ziekenhuis en de Grenfell Campus van de Memorial University die in de stad is gevestigd.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Breng een rustige dag op zee door, deel ervaringen en wissel verhalen uit met uw mede-avonturiers. Geniet van de voorzieningen van ons innovatieve expeditieschip en kijk uit voor wilde dieren vanaf de buitendekken. Bekijk in het onderzoekscentrum de kleinste wezens en monsters die tijdens deze reis zijn genomen van dichtbij met onze ultramoderne microscopen.

  Labrador zee

  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan. ...
  De Labradorzee is een zee tussen Labrador en Groenland en onderdeel van de Noord-Atlantische Oceaan.
  Vertoon meer
 • Halifax

  Deze ongelooflijke reis eindigt in Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. Het is mogelijk om hier één of twee dagen extra te besteden aan één van de programma's voordat u naar huis gaat.

  Halifax Canada

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Hali ...

  Halifax is de hoofdstad en de grootste stad van de Canadese provincie Nova Scotia. Na een fusering met Dartmouth en Bedford in 1996 vormt de stad de Halifax Regional Municipality. Halifax is het economische centrum van de Atlantische Canadese provincies en de op één na grootste Canadese kuststad, na Vancouver in Brits-Columbia. De oorspronkelijke bewoners, de Mi'kmaq, noemden de stad Chebucto. Dit betekent 'grootste haven'.

  Halifax werd op 9 juli 1749 gesticht als een militaire basis voor de Britten door de Britse generaal Edward Cornwallis en een handvol kolonisten die er boerderijen opzetten. De post werd genoemd naar George Montague-Dunk, de tweede hertog van Halifax. Hij was de voorzitter van de British Board of Trade. Halifax was ideaal als militaire basis omdat het na Sydney, de grootste natuurlijke haven ter wereld heeft. Bovendien gaf het omliggende land goede mogelijkheden voor verdediging.

  Ondanks veel moeilijkheden ontwikkelde Halifax zich snel. In 1752 werd in Halifax de eerste Canadese krant opgericht: de Halifax Gazette. Drie jaar later werd het eerste postkantoor in Canada opgericht. Met de bouw van de eerste kade in 1758 begon Halifax haar geschiedenis als een belangrijke Canadese havenstad. De stad diende ook als een basis voor Britse militaire operaties tegen het Franse fort in Louisbourg.

  Vertoon meer

  Vlucht Halifax - Amsterdam

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werk ...

  Norge Reiser zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 19 aug - 4 sept 2021
2-persoons binnenhut I
2-persoons buitenhut SD
2-persoons buitenhut N
2-persoons superior buitenhut U
2-persoons superior buitenhut F
2-persoons suite Q
2-persoons suite M
2-persoons suite met balkon MG

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Waterdichte laarzen voor tijdens de landingen (te leen) 
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)