Groenland en IJsland reis 10 dagen ms Ocean Nova

Groenland en IJsland reis 10 dagen ms Ocean Nova

M/S Ocean Nova
M/S Ocean Nova

78 passagiers
1 vier-persoons hut
1 drie-persoons hut
35 twee-persoons hutten


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Op eigen gelegenheid naar Reykjavik, uiteraard helpen we u hier graag bij, 1 overnachting in de moderne, meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld.


Constable Pynt, Groenland
Constable Pynt, Groenland

Per chartervlucht van Reykjavik naar Constable Pynt op Oost-Groenland waar u aan boord gaat van het schip voor deze bijzondere Groenland en IJsland reis! Bij helder weer is tijdens deze reis dagelijks de kans op het Noorderlicht erg groot.


Alpefjord, Groenland
Alpefjord, Groenland

De reis gaat door het adembenemende Alpefjord met prachtige bergen rondom. Waar mogelijk zullen zodiacs uitvaren om tussen de gigantische ijsschotsen door te varen, het zijn ware kunstwerken, ondertussen zullen we zeker uitkijken naar de hier voorkomende poolvossen en muskusossen.


Waltershausen Gletsjer, Groenland
Waltershausen Gletsjer, Groenland

Vandaag kunt u genieten van kleurrijke vergezichten en een fascinerende geologie. We gaan naar de indrukwekkende en zelden bezochte Waltershausen Gletsjer, een indrukwekkende ijskap aan het eind van de Nordfjord, genoemd naar de Duitse ontdekkingsreiziger Baron Wolfgang Sartorius von Waltershausen, na zijn mislukte 1869 poging om via Noord-Groenland de Noordpool te bereiken.


Renbugten, Groenland
Renbugten, Groenland

Blomsterbugten, de baai van de bloemen, is de plaats die van veraf al de aandacht trekt door de paarsgekleurde rotsen. We vervolgen de reis naar Renbugten, rendierbaai, voor een kudde van ca. 12 rendieren die in dit gebied vaak zijn gezien. Arctische hazen zijn in dit gebied veel te vinden.


Ella Ø, Groenland
Ella Ø, Groenland

Ella Oya is een wandelparadijs. Het gebied is omringd door ruige kliffen en prachtige blauwe ijsbergen. Daag jezelf uit voor een klim naar de top van het eiland om daarna te kunnen genieten van een fantastisch uitzicht!


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

Aan het uiteinde van het fjord ligt het plaatsje Ittoqqortoormiit, de meest noordelijk gelegen woongemeenschap van Oost-Groenland. Hier zult u kennis maken met een mix van traditionele en moderne levensstijl. 


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

We varen verder en komen dieper in de Scoresby Sund, hier zult u ijsbergen en schotsen in alle maten en vormen zien, ook komen we langs een oude Thule nederzetting. Het landschap is indrukwekkend met torenhoge bergen en de honderden, monumentale en kunstzinnige ijsbergen. Scoresby Land herbergt een grote populatie muskusossen.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Na aankomst bij Constable Pynt volgt het ontbijt en daarna de ontscheping. Per chartervlucht vliegt u naar Reykjavik waar nog 1 overnachting in een comfortabel hotel inbegrepen is.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

Na het ontbijt eindigt deze bijzondere Groenland en IJsland reis. U kunt er voor kiezen om de reis te verlengen met de nodige excursies die we voor u bij kunnen boeken of u kunt gelijk naar Nederland terug vliegen.


LET OP: De geplande route naar Groenland wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 1/9 - 10/9 2018

8/9 - 17/9 2018

15/9 - 24/9 2018

22/9 - 1/10 2018

Groenland en IJsland reis - Reis informatie

Deze Groenland en IJsland reis begint in Reykjavik, van hier vliegt u naar Constable Pynt op Oost-Groenland waar het ms Ocean Nova op u ligt te wachten voor een avontuur door de Scoresby Sund, het Kong Oscar fjord en het Kejser Frans Joseph’s fjord. Het indrukwekkende landschap van Oost-Groenland in prachtige herfstkleuren getooid en daarbij een grote kans op het Noorderlicht. Waar wacht u nog op?

Groenland en IJsland reis - Algemene informatie

U zal op eigen gelegenheid vliegen naar Groenland, Reykjavik (Norge Reiser kan u hier uiteraard bij helpen). U overnacht in een modern hotel en de volgende dag vliegt u naar Constable Pynt in Groenland.   

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst Groenland en IJsland reis 10 dagen ms Ocean Nova (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10* Prijs per persoon in US$ 1/9 8/9 15/9 22/9 2018
4 persoonshut met d/t 6395
3 persoonshut met d/t 6895
2 persoonshut met d/t (stapelbed) 8495
2 persoonshut d/t (bridge dek) 8895
2 persoonshut d/t (upper dek) 9395

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind en waterafstotend jack)

2 overnachtingen in modern hotel in Reykjavik

Chartervlucht Reykjavik - Constable Pynt en v.v.   (let op, ruimbagage mag max. 15kg zijn)

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Reykjavik.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Quark Expeditions dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.

Bij te boeken excursies:

• Zee kajakken US$ 695 per persoon